Områdeutvikling | M...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Bergen Områdeutvikling | Mindemyren

Side 2 / 2
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@dagfinn Ja, det kan se ut som om du har rett, selv om jeg ikke fikk det inntrykk av det ut ifra hva jeg leste i plansaken. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. juni 2020 20:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen illustrasjoner av det som skal bli NLA Høgskolen sin nye campus i Kanalveien 90. Eiendommen ligger i det som er markert som felt s7 i områdeplanen for Mindemyren, og er hvor NRK tidligere holdt til 

Dagens bygnings skal gjennom en omfattende rehabilitering til å bli det som blir beskrevet som Norges smarteste og mest heldigitale bygg. NLA har inngått en avtale med selskapet Atea, som da vil levere digitale løsninger til prosjektet. 

Rehabiliteringsprosjektet er tegnet av MAD arkitekter. Den nye campusen skal etter planen stå klar til bruk i 2023. 

Illustrasjonene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. september 2020 13:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen flere illustrasjoner av det MAD-tegnende prosjektet i Kanalveien 90 som ble presentert i innlegget over. I tillegg til rehabliteringsdelen, så planlegges  det å bygge to-tre nye bykvartaler med boliger på eiendommen. Byggene er planlagt med varierte materialer som tegl og tre og vil få en utforming som tydelig er inspirert av tradisjonelle bygårder.

Illustrasjoenen er hentet fra nettsiden til MAD arkitekter, men de skrever dessverre ikke så mye mer om prosjektet enn det.

Illustrasjonene ble funnet her på hjemmesiden til MAD arkitetker.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. november 2020 14:27
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppdatering fra arbeidene med Meieritaket, som representerer første byggetrinn av Bergensmeieriet-utbyggingen. De er nå snart ferdige med grunnarbeidene.

Bildet ble funnet på Instagram.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. april 2021 17:39
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen foreløpige illustrasjoner av planene for delfelt S23. Feltet ligger ved Krohnhaugen og Fabrikkgaten i den nordre enden av Mindemyren-planen. Det fremtidige bybanestoppet på Kronstad for linjen til Fyllingsdalen vil ligge rett syd for planområdet.  Feltet er i dag bebygd med tre større villaer. 

Planene består av to volumer; Det ene er plassert ned mot det planlagte bybanestoppet, mens det andre vil erstatte den ene villaen og er lagt slik at det slynger seg rundt på eiendommen og ned mot Fabrikkgaten. Begge volumene er delt opp en rekke mindre enkeltbygg. Høydene vil variere fra tre til fem etasjer og de er utformet med saltak. 

Prosjektet blir tegnet av Fortunen arkitektur. 

Jeg synes det ser veldig lovende ut og jeg liker veldig godt hvordan man har greid å integrere de to villaene inn i planene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. april 2021 16:55
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen illustrasjoner av de foreløpige planene for det som utgjør delfelt 6 i områdeplanen for Mindemyren. Det  er verdt å merke seg at feltet ser ut til å være feilaktig market som felt 7 i kartet på forrige side. Feltet ligger i skrånende terrenget mellom Kanalveien og småhusområdet i Granveien. 

Man ser for seg å utvikle feltet med et prosjekt bestående av fem bygg dandert rundt et felles gårdsrom. Byggene er planlagt med høyder fra tre til ti etasjer,og høydene er avtrappet for å både skape en jevnere overgang til småhusene rundt og å for sikre optimale sikt- og lysforhold. Prosjektet vil inneholde 146 leiligheter og rundt 1000 kvadratmeter med nærings- /kontorarealer.  

Planene blir utarbeidet av Link Arkitektur.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. mai 2021 23:03
Dagfinn
(@dagfinn)
Bruker Registered

Bergen kommune har laget en egen temasiden for Mindemyren hvor man bla. kan følge planstatus og lese saksdetaljer om de ulike delfeltene. Mye spennende på gang her! 

https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/mindemyren/planer/pagaende-planer-for-delomradene

SvarSitat
Publisert : 24. mai 2021 19:49
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@dagfinn Flott link! 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. mai 2021 20:18
Side 2 / 2