Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Bergen Byutvikling og byggeprosjekter i Bergen

Side 7 / 7
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det er planer om å utvikle en del nærings- og industrieiendommer ved Liavatnet i Åsane til et nytt byområde. Eiendommene har adresse Langarinden 2, 4B og 6 og vil ligge rett ved et av bybanestoppene som er planlagt på den nye linjen til Åsane. Prosjektet er utformet som fem kvartaler og er tenkt å inneholde en blanding av næringsarealer og boliger. Det antas at kvartalene vil til sammen inneholde 300 nye boliger. 

Ard Arealplan er engasjert som ansvarlig arkitekt og de har nettopp sendt inn en anmodning om å få avholdt et oppstartsmøte for planene. Axer eiendom er utvikleren bak det.

Jeg synes det er gledelig å se flere og flere prosjekter med slike skikkelige lukkede kvartaler som dette.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. juli 2021 22:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det er planer om å rehablitere og bygge på Baneveien 16 i sentrum. Bygget ligger vegg i vegg med Jonsvollskvartalet og har stått tomt i snart ti år. Planen er å ha kontorer i dagens bygg og så bygge på tre etasjer på toppen med leiligheter. Nordic Office of Architecture har tegnet prosjektet. 

Artikkel på nettstedet Estate Nyheter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. september 2021 17:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et bilde fra arbeidene med Villa Amtmann-prosjektet. Bildet ble publisert i august. Som vi kan se har man allerede begynt på grunnarbeidene.

Bildet ble funnet på prosjektets nettside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. september 2021 22:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen bilder av boligprosjektet Merinokvartalet som er under utvikling i Ytre Sandviken. Prosjektet vil bli bygget i det gamle Merinospinneriet i Breiviksveien og vil inneholde 170 leiligheter. Det er tegnet av Tag arkitekter og utbygger er Bonava.

Prosjektets nettside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. oktober 2021 19:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Eiendomsinvesteringsselskapet har publisert en illustrasjon av planene de har for utviklingen av Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen. Dette er samme sted hvor kommunen planlegger å bygge kulturhus og bibliotek.

Illustrasjonen ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. oktober 2021 19:36
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et par illustrasjoner som viser foreslått utvikling av den Sanviksboden der hvor Sats holder til i dag.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. november 2021 22:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et par nye illustrasjoner av prosjektet som er under planlegging i Strangehagen 13 på Nordnes. Man har nå valgt å gå for en løsning med fire rekkehus plassert etter hverandre fremfor de høyere leilighetsbyggene som var planlagt tidldigere. Det jobbes med to alternativer, der man enten bevarer dagens mur foran byggene eller erstatter den med forhager/forplasser.

Prosjektet er tegnet av Arkitektgruppen Cubus.

Alternativet med mur:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. november 2021 14:57
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det er et ønske om å bygge om og modernisere de to forretningsgårdene i Torggaten 5-7 i sentrum. Begge byggene er fra midten av 1980-tallet og er i postmodernistisk stil. Prosjektet går i hovedsak ut å gi dem større vindusåpninger slik at mer lys slippes inn. Prosjektet er tegnet av Tippetue Arkitekter.

Byantikvaren har tidligere uttalt seg negativ til planene, men politkerne stilte seg derimot positive i møtet i utvalget for miljø og byutvikling i går. 

Jeg liker disse planene. Jeg synes byggene så greie ut før og, men jeg liker godt hvordan man "rydder opp" i første etasje med å fjerne alle de rotete overbyggene.

Dagens situasjon:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. desember 2021 21:55
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt leilighets- og nærinsprosjekt som er planlagt på Paradis. Prosjektet vil bli bygget på naboeiendommen til Paradisalleen. Det vil inneholde 22 leiligheter og planen er å starte salget i januar.

Bildene ble funnet på Finn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. desember 2021 20:20
Side 7 / 7