Områdeutvikling | N...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Bergen Områdeutvikling | Neumann-tomten

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

OBOS har kjøpt den såkalte Neumann-tomten i sjøkanten ved Sandviken i bydel Bergenhus. De har planer om å bygge ut området til en ny bydel som er tenkt å være innflyttingsklar fra 2027 og uttover. Nå har de første skissene blitt publisert av en mulighetstudie for hvordan området er tenkt utviklet. Det er Lund Hagem arkitekter som står bak planene.

Illustrasjonene ble funnet i denen artikkelen i Bergens Tidende.

Sitat
Topic starter Publisert : 6. desember 2018 00:24
Mikael gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Veldig interessant prosjekt. Gøy å se at også at Obos har løftet nivået de siste årene og tilsynelatende har et mål om å utvikle prosjekter som tilfører omgivelsene kvaliteter. Det har man ikke alltid kunne si om Obos sine prosjekter for å si det mildt!

SvarSitat
Publisert : 8. desember 2018 01:02
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Obos har laget en side for prosjektet de planlegger for den 24 mål store Neumann-tomten i Sandviken. Jeg er litt usikker på når siden ble publisert eller hvor oppdatert den er, men det står i hvert fall på den at de forventer å legge reguleringsplanen for området ut til høring nå på nyåret. I tillegg har de lagt ut bilde av en volummodell som viser prosjektets omfang sett fra et fugleperspektiv.

Obos sin side for planene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. januar 2020 12:53
Dagfinn
(@dagfinn)
Bruker Registered

https://www.bergen.kommune.no/bk/multimedia/archive/00313/Planbeskrivelse_313776a.pdf

Her er områdereguleringsplanen som Bergen kommune lagde i 2017. Jeg klarer fremdeles ikke å lime inn bilder, men jeg syns denne planen ser bedre ut, med flere gode offentlige områder, enn forslaget som Obos har kommet med over her.

https://lpo.no/prosjekter/kristiansholm

Her er også en mulighetsstudie som LPO Arkitekter laget for Obos i 2018, som et innspill til ny reguleringsplan. Denne ser ut til å være mer i tråd med Bergen kommune sitt forslag.

 

SvarSitat
Publisert : 23. februar 2020 19:23
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@dagfinn Ja, Obos arrangerte et parallelloppdrag for området der hvor LPO deltok med studien du linker til. Ut i fra hva jeg skjønner så ble parallelloppdraget avholdt som et svar på en del klager som hadde kommet inn mot det tidligere reguerlingsforslaget fra Bergen kommune. I tillegg til LPO så deltok og Lund Hagem arkitekteer med forslaget presentert i første innlegg. I ettertid valgte Obos å gå videre med Lund Hagems sitt forslag som utgangspunktet for et nytt reguleringsforslag, og det er der vi er nå. 

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. februar 2020 13:21
Dagfinn
(@dagfinn)
Bruker Registered

Aha, takk for info! Syns det er synd hvis de har gått bort ifra de opprinnelige planene med ganske lukkede kvartaler, som så ut til å skape mer definerte byrom og promenade. Blir spennende å se hva som blir vedtatt!

SvarSitat
Publisert : 24. februar 2020 20:56
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ja, jeg er enig. En fare slik jeg ser det er at man ender opp med områder som  føles halv-privatiserte med slik løsere bygningsstruktur, men jeg håper dette er noe man greier å unngå her. Jeg vil i hvert fall prøve å holde tråden oppdatert etterhvert som jeg vet mer.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. februar 2020 21:52
Dagfinn gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Obos har nå lagt ut mer og oppdatert informasjon om prosjektet på sine nettsider. Jeg må korrigere meg selv litt, ettersom planene presentert her visstnok kun var sendt inn som innspill fra Obos til den pågående prosessen med reguleringen av området. Selve reguleringsarbeidene håndtereres imdilertid av Bergen kommune. Obos skriver videre at det ferdige planforslaget vil bli lagt ut til offentlig ettersyn til høsten i år, så jeg vil vente med å oppdaterte førsteposten til jeg ser de endelige planene.

Obos sin side om prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. mars 2020 15:48
Dagfinn gitt lik