Før og etter bilder...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Norge Før og etter bilder fra streetview

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tenkte jeg ville lage en tråd hvor vi kan legge ut bilder med før og etter-sammenligner fra streetview. Streetview har ganske god dekning i Norge og mange steder har bilder helt tilbake til 2008, noe som gjør det mulig å se hvordan norske byer har utviklet seg i perioden. Jeg tenkte derfor at dette kunne bli et interessant emne.  

Sitat
Topic starter Publisert : 1. april 2021 22:41
Trådtagger
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et fint eksempel fra Tønsberg: Det som tidligere var en parkeringsplass har nå blitt erstattet med to urbane trehus. Det ligger der Prestegata møter Graabrødregaten.

Før:

Nå:

Før:

Nå:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. april 2021 22:55
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En transformasjon i Kirkegata i Kvadraturen i Kristiansand sentrum. To eldre murbygninger har blitt erstattet med et moderne leilighetsbygg i tegl. Jeg synes egentlig at de tidligere bygningene var litt interessante og, men samtidig holder nybygget uvanlig høy standard for norske forhold. 

Før:

Nå:

Før:

Nå:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. april 2021 12:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Før og etter i Seilduksgata i Oslo. Jeg synes fargebruken og detaljene er svært vellykket. Jeg skulle dog ønske at takformen endte fulgte nabogården eller at bygget var én etasje høyere. 

Før:

Nå:

Før:

Nå:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. april 2021 21:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det jeg vil kalle for en byrepreasjon langs Øvre Storgata på Bragernes i Drammen. Det bestod av restaureringen og tilbakeføringen av fasadene på to gamle trehus samt et infill-bygg på tomten ved siden av. Jeg synes egentlig at nybygget har en del detaljer som ser litt billige ut, men området fremstår likevel som et langt mer komplett og helhetlig bylandskap nå.

Før:

Nå:

Før:

Nå:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. april 2021 22:51
jh gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Litt lengre oppe langs Drammenselva finner vi Mjøndalen som og har gjennomgått en del forandringer i perioden streetview har vært tilgjengelig. Bildene her viser før og etter i Møllergata og Nedre Tverrgate. Jeg synes det røde tegl-bygget til høyre har enkelte kvaliteter: Sokkelen er definert, teglen ser ut til å være av viss kvalitet og det er lagt til relief som gir det et mer interessant uttrykk enn vanlig. Samtidig gir balkongene et veldig klumpete og billig inntrykk og jeg synes de ødelegger mye av helheten. 

Én ting jeg uansett liker er hvordan det er brukt annet enn kun asfalt som dekke på fortauet etterpå.

Før:

Nå:

Før:

Nå:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. april 2021 22:16