Kvalitetsprosjekter...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Verden Kvalitetsprosjekter og inspirasjon

Side 1 / 4
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tenkte jeg kunne lage et emne der vi kunne samle forskjellige utbyggingsprosjekter vi liker rundt omkring i verden. Det er lov å poste alt fra tidlig illustrasjoner til bilder av det ferdige resultatet, men skriver gjerne en liten forklaring for hvorfor du liker prosjektet. 

 

Sitat
Topic starter Publisert : 30. april 2019 17:30
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et prosjekt som jeg kom over med 50 nye seniorboliger i Stockholm. Prosjektet er tegnet av det svenske arkitektkontoret Brunnberg & Forshed. 

Formspråket er ganske konservativt, men jeg synes oppdelingen av fasaden, volumene og materialbruken gjør prosjektet veldig elegant og tidløst. Det er veldig urbant og rammer inn parken på en svært god måte.

Det er akkurat slike prosjekter som dette jeg skulle ønske man bygde i randsonen av Oslos tradisjonelle karré-områder som Majorstuen, Grunerløkka, Torshov m.m. Jeg håper vi snart får se noe slikt i Oslo/Norge og. 

Arkitektene sin side om prosjektet. 

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. april 2019 21:00
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et prosjekt i Berlin jeg har stor sans for. Prosjektet heter Kronprinzengärten og har naboen til Friedrichswerdersche Kirche plassert i den sentrale bydelen Mitte. Prosjektet ble ferdigstilt i 2017 og det er tegnet av det tyske arkitekturfirmaet Tchoban Voss Architekten.  

Dette er igjen et prosjekt med svært konservativ utforming, men jeg synes det fungerer usedvanlig godt i konteksten det er bygget og jeg mener det har en tidløse og monumentale kvaliteter som man sjeldent ser i nybygg. Jeg liker svært godt de varierte fasadene og jeg liker spesielt veldig godt fargebruken på det ene grønne "infill"-bygget. Jeg skulle gjerne likt å sett noe sånt som dette, muligens med en lokal vri (for eksempel hva med å benytte seg av tradisjonell @59.9122252,10.7097533,3a,60y,100.51h,108.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1seVEOiRa2uBsN8Y07dlp3Gw!2e0!7i13312!8i6656!5m1!1e4" target="true">Oslo-teglbruk som dette fremfor kun naturstensfasader), et eller annet sted i Norge og. 

Hjemmesiden til arkitektene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. mai 2019 15:08
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det nye universitetsbiblioteket til universitetet i Helsinki. Bygget ble tegnet av det finske arkitektstudioet Anttinen Oiva Architects og det ble ferdigstilt i 2012. Det er lokalisert midt i sentrum av Helsinki. 

Jeg synes dette bygget er utrolig stilig. Det har et formuttrykk som kan minne litt om brick expressionism med bruken av tegl samtidig som buene gir bygget et veldig unikt og en nesten futuristisk fremtoning.

Artikkel på ArhDaily.com hvor også bildene er tatt ifra.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. mai 2019 18:48
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et lite boligbygg i  Naebalsan-dong-området i Seoul i Sør-Korea. Prosjektet har blitt gitt navnet Beyond the Screen og det er tegnet av det koreanske arkitektstudioet OBBA (som står for Office for Beyond Boundaries Architecture). Bygget ble ferdigstilt i 2013.

Jeg synes dette er at de mest elegante eksemplene på bruk av tegl i et moderne bygg jeg noensinne har sett. Jeg synes spesielt hvordan taket er konstruert ser fantastisk ut.

Archdaily sin artikkel om bygget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. mai 2019 13:12
Arild gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen bilder av prosjektet 5-9 Roslyn Street Potts Point i Sydney i Australia. Bygget er tegnet av arkitekten Durbach Block Jaggers og ble ferdigstilt i 2009.

Jeg liker svært godt den litt lekne formgivningen som gjør det beste ut av en litt smal og ukurant tomt samtidig som flisene bygget er kledd med gir et fargespill i fasaden. Jeg liker også veldig godt hvor frodig og grønn de har greid å få takhagen.

ArchDaily sin artikkel og bilder av bygget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. mai 2019 21:22
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et prosjekt jeg likte i Via San Giovanni sul Muro i sentrale Milano i Italy. Det er ombygging av et eldre kontorkompleks fra 70- og 80-tallet. Prosjektet er tegnet av arkitekturstudiot ONEWORKS.

Jeg synes dette viser et svært godt eksempel på en revitalising av et gammelt kontorbygg. Her tar man vare på en del av den stilistiske fasadekomposisjonen samtidig som bygget får en helt annen kvalitetsfølelse og åpner seg mot omgivelsene i en langt større grad enn før. Jeg skulle ønske man kunne gjøre lignende ting her og når man velger å ta vare på bygninger fra denne perioden. 

Slik bygget fremstår før ombyggingen:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. mai 2019 15:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et prosjekt under oppføring i Tribeca-området på nedre Manhatten i New York City, USA. Prosjektet, som er kjent som 100 Franklin Street, blir oppført på en merkelig, liten tomt som har blitt til overs etterhvert som byen har vokst. Her har det amerikanske arkitektstudioet DDG tegnet en infill med en svært forseggjort fasade i tegl.

Jeg elsker det. En variasjon av dette er noe som hadde passet perfekt et sted på Vaterland og langs Akerselva i Oslo eller et annet gammelt industriomådet her i landet (f.eks. som en forlengelse av Møllebyen i Moss). 

Alle bildene forutenom det siste er lånt fra nettstedet field condition. Det siste bildet kommer fra bloggen New York Yimby.

Her er en illustrasjon som viser hvordan prosjektet er tenkt å bli etter ferdigstillelse: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. mai 2019 15:20
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kvarteret Banken, et større boligprosjekt ved Solnavägen i Sola sentrum, en forstad til Stockholm. Prosjektet er tegnet av det svenske arkitektkontoret BAU arkitekter og det erstatter det som i dag er et parkeringshus.

Jeg synes dette prosjektet viser en utmerket måte å urbanisere en tidligere forstad på med høy utnyttelse, åpne førsteetasjer og varierte fasader. Jeg skulle virkelig ønske man hadde tatt inspirasjon fra slike prosjektet når man bygget ut @59.9214565,10.7935331,3a,60y,203.58h,90.44t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJ1WTPs4TlSMs9wnx4ThE4w!2e0!7i13312!8i6656" target="true">Grenseveien og @59.9325396,10.7988641,3a,75y,260.84h,91.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sek-8B5iuPkYLGQz7ZqhBWw!2e0!7i13312!8i6656" target="true">Dag Hammarskjølds vei på Løren istedenfor de boksenen man endte opp med der. Dessverre tror jeg man har alt for mye fokus på høyder i norsk byutvikling til at man noensinne kan bygge ut slike urbane områder.

Arkitektene sin nettsidet.

@59.3615404,18.0042801,211a,35y,218.75h,44.94t/data=!3m1!1e3">Eiendommen som skal utvikles.

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. juni 2019 17:01
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et flott kvalitetsprosjekt fra Grev Turegatan 8 i det sentrale Stockholm. Prosjektet ble ferdigstilt i 2014 og er tegnet av Vera arkitekter. Jeg synes det viser et veldig  godt eksempel på hvordan du kan avtrappe og tilpasse et høyere bygg til omgivelsene. Jeg liker også svært godt det avrundede indre gårdsrommet.

Archdaily sin artikkel om bygården.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. juli 2019 16:23
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et spennende prosjekt jeg kommer over ved det Grote Markt i den nederlanske byen Gronningen. Prosjektet er et resultat av en folkeavstemning som ble avholdt i 2005 med spørsmål om å bygge om husrekken i den østlige enden av plassen. Husrekken ble totalskadet i andre verdenskrig og det ble deretter gjort et første forsøk på å utvikle eiendommene på 50-tallet som nå blir erstattet med nybygg igjen. Bygget er tegnet av arkitektkontoret Powerhouse Company.

Jeg liker veldig godt de høye og åpne førsteetasjene og hvordan bygget trappes ned mot omgivelsene. Jeg liker og buene og hvor mye dybde de har i seg. Jeg skulle gjerne likt å se noe sånt ved f.eks. Stortorvet i Oslo fremfor det svært stusselige prosjektet vi får der isteden. Dessverre så kan det virke som om vi ikke har den samme evnen til å bedømme om våre etterkrigsbygg fungerer i våre byrom her i Norge. 

Arkitektkontoret sin prosjektside for bygget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. juli 2019 19:58
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Boligprosjektet Krøyers Plads i havna i København sentrum. Det består av tre enkeltstående lameller som er utformet med et formspråk inspirert av de gamle havnebyggene i området. Prosjektet ble ferdigstilt i 2016 og er tegnet av danske Cobe architects. 

Dette er et av mine favoritt-prosjekter. Jeg synes det passer svært godt inn i området det er bygget i, det har en distinktiv arkitektur og det ser ut til å ha vært utført med kvalitetsmaterialer og et godt øye for detaljer. Nå skal det sies at jeg har sett det blitt referert til dette prosjektet i flere planforslag (slik som i Bispevika-utbyggingen og i Skolebakken-prosjektet i Koltbotn sentrum) så det kan virke som om det ikke bare er jeg som liker det. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. september 2019 13:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er ny bydel som er under oppføring utenfor Gøteborg som jeg ble virkelig imponert over. Bydelen er blitt gitt navnet Fixfabriken og blir bygget på en gamle industritomt i et område kjent som Majorna. Den nye bydelen vil inneholde rundt 500 nye hus når den står ferdig.

Det som virkelig imponerer meg er hvordan området er planlagt skikkelig karreékvartal, med høy utnyttelse og distinkt og attraktiv arkitektur. Dette er akkurat slik jeg mener Norges forsteder burde utvikles når de urbaniseres og!

Fixfabrikens hjemmeside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. september 2019 22:57
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et lite infill-prosjekt i ved Kurfürstendamm i Berlin kalt 105 Park Residences som jeg likte svært godt. Bygget er tegnet av Nöfer Architekten.

Jeg synes Tyskland begynner å få del slike gode konservative prosjekter av høy kvalitet. Jeg skulle gjerne likt å se noe lignende bli bygget som infill-prosjektet i Oslos murby og.

Om prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. november 2019 23:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et nytt spennende områdeprosjekt som nå har blitt presentert i Stockholm. Området det er snakk om heter Haga Norra og ligger i Solna kommune og det er tenkt å inneholde 5000 arbeidsplater og 2000 boliger når det står ferdig. Utformingen av prosjektet sies å være inspirert av prosjekter bygget i klassisk stil i Milano och London. Haga Norra er utformet av arkitektkontorene Spridd Arkitekter og Gehl i Köpenhamn.

Her burde man la seg inspirere for utformingen av de nye områdene i Hovinbyen og på Filipstad.

En pressemelding om prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. november 2019 18:54
sliwek20 gitt lik
Side 1 / 4