Kvalitetsprosjekter...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Verden Kvalitetsprosjekter og inspirasjon

Side 3 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et flott nytt høyhusprosjekt i Hambur i Tyskland. Prosjektet vil erstatte det tidligere City Hotel Hamburg Mitte, som ligger i byens Hafencity-område. Nybygget er tegnet av tyske Max Dudler architekten. Det vil ha 19 etasjer og vil bli kledd med tegl. Sannsynligvis vil det ha en ganske lik arktektur som dette bygget i Lubeck fra samme arkitekten. 

I Norge hadde nok det gamle hotellet blitt erklert bevaringsverdig, så jeg må si jeg er ganske misunnelig på Hambur her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. oktober 2020 22:21
jh gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et fint prosjekt som jeg kom over i Køln i Tyskland. Ut i fra så er prosjektet tenkt å bli en slags campus for et lokalt universitet og det vil erstatte det som i dag er en parkeringsplass. Det er tegnet av tyske arkitektkontoret Kaspar Kraemer Architekten.

Jeg synes søylegangen var utrolig flott og jeg liker og hvor detaljert tegl-fasaden er.

Illustrasjonene ble funnet på arkitektens hjemmeside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. oktober 2020 23:55
jh gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt flott prosjekt i London. Det går ut på å utvikle det tidligere Central Saint Martins campus beliggende langs gaten Southampton Row. Campusen består av to bygninger; the Lethaby Building fra 1908 og the Red Lion Building som ble oppført på 1960-tallet. 

60-tallsbygget er nå planlagt utvidet med to nye volum på tretten og fjorten etasjer. Volumene er plassert slik at de omkranser bygningen og blir dens nye fasade mot gaten. Samtidig vil begge de tidligere byggene bli rehabilitert. 

Prosjektet er tegnet av Orms Designers & Architects.

Jeg synes dette ser fantastisk ut. Et av de beste by-reparasjonene jeg noensinne har sett. Det viser hva man kan få til om man stiller de riktige kravene.

Dagens situasjon:

Ca. samme vinkel etter utbygging:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. oktober 2020 22:59
jh og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et prosjekt med to flotte og detaljerte bygårder i Fischstrasse i sentrum av Lubeck i Tyskland. Prosjektet er tegnet av det tyske arkitektkontoret Riemann Architekten GmbH.

På hjemmesiden til arkitektkontoret.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. desember 2020 23:31
jh gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt boligprosjekt som jeg liker i Stockholm i Sverige. Prosjektet er kalt Ribosomen og er planlagt bygget i den østre enden av Hagastaden-utbyggingen. Hagastaden er et pågående utbyggingsprosjekt som går ut på å transformere noen tidligere ubebygde områder til en ny og urban bydel. 

Ribosomen består av et kvartal med høyhus på opp til ti etasjer. Kvartalet er delt opp i seks forskjellige volumer med detaljerte fasader utført i variasjoner av teglstein. Prosjektets første etasje er markert med bruk av buer. Det er tegnet av det svenske arkitektkontoret Kjellander Sjöberg.

Hjemmesiden til arkitektkontoret.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. desember 2020 23:33
beanie og Mikael likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et fint prosjekt som jeg kom over i Haarlem i Nederland. Prosjektet er bygget på en tidligere industrieiendom langs elven Spaarne. Det består av et kvartal med en blanding av såkalte kanalhus, leilighetsbygg og rekkehus. Kanalhusene ligger ut mot elven og har fått en utforming som er inspirert av tradisjonell nederlansk arkitektur, mens hvert av hjørnene er markert med to høyere bygårder med næring i første etasje. Rekkehusene i bakgården og langs kvartalets indre gater.

Prosjektet er tegnet av det nederlanske arkitektkontoret LEVS.

Jeg synes det ser veldig flott ut mer variert arkitektur av høy kvalitet og urban utforming. Jeg liker også veldig godt hvor slanke og elegante balkongene her; Her i landet er nye balkonger ofte ganske store og klumpete. 

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. februar 2021 17:30
beanie, jh og Mikael likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder av et prosjekt jeg kommer over som jeg likte i London, Storbritannia. 

Prosjektet er kalt Blackfriars Circus og er bygget på tomt som ligger like ved St George's Circus i bydelen Southwark. Det består av et høyhus på 28 etasjer og fire lavere volum med til sammen 336 leiligheter. Alle volumene har fått fasader kledd med tegl, men det skapes variasjon gjennom forskjellig detaljering og utførelse. Utformingen av byggene sies å både være inspirert av klassisk arkitektur og Londons tradisjonelle hus. 

Det er tegnet av Maccreanor Lavington Architects. 

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. februar 2021 18:34
beanie og jh likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et boligprosjekt som nettopp har blitt godkjent i Kong Georgs Vej i Fredriksberg, som er en av kommunene som utgjør København by. Jeg liker godt bruken av tegl, hvordan volumene er brutt opp og utformingen av takene. Dette er et prosjekt som greier å se både klassiskt ut og moderne på en gang.

Illustrasjonene ble funnet i denne artikkelen på et dansk nettsted.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. mars 2021 23:44
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Enda et høyhus-prosjekt fra London: Dette prosjektet er kalt The Hoxton og er bygget på nabotomten til Church Christ Southwark på østkanten av byen. Prosjektet består av et hotell-bygg på fjorten etasjer.Det stod ferdig i 2019. 

Bygget er tegnet av det britiske arkitektkontoret Lifschutz Davidson Sandilands. 

Jeg synes det har en veldig flott og forseggjort fasade. Det er nesten som Nygaardsplassen på steroider.

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. mars 2021 22:31
jh gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et litt annen type prosjekt enn det jeg vanligvis legger ut her; Nemlig konverteringen av en motorvei til en ny urban aveny med trikk i midten i den østlige delen av Helsinki i Finland. Jeg synes det fungerer som et veldig godt eksempel på hvordan man kan bygge ned slike motorveis-barrier og gi dem en mer urban utforming. Jeg liker spesielt at man har valgt å gå for skikkelig lyskryss fremfor rundkjøringer som man liker her i landet. Jeg skulle likt å se noe sånt på Østre Aker vei og/eller Trondheimsveien i Oslo.Dronning Eufemias gate har blitt fin, men dessverre så bygger vi sjeldent/aldri slike urbane avenyer utenfor indre by sånn som her.

Før:

Etter:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. mars 2021 16:18
jh og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her et prosjekt som Obos sin svenske arm er bak i en nabokommune til Stockholm; Prosjektet er kalt Nacka Stad og vil inneholde 300 boliger fordelt på to kvartaler. Hvorfor kan ikke norske Obos bygge urbane prosjekter som dette? 

Illustrasjonen ble funent på nettsiden til Obos Sverige.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. mars 2021 15:36
E_Oslo, jh og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Enda et flott prosjekt fra Sverige (jeg må si jeg er kraftig imponert over mengden gode og urbane prosjekter der!); Denne gangen er det infill-prosjekt som erstatter en bensinstasjon på Østermalm i det sentrale Stockholm. Prosjektet vil sluttføre kvartalet eiendommen er en del og utformingen henter klart inspirasjon fra de klassiske bygårdene rundt. Det er tegnet av Utopia Arkitekter.

Eiendommen i dag:

Artikkel om planene i en svensk nettavis.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. mars 2021 17:23
jh og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et flott prosjekt som stod ferdig i 2019 i New York City i Usa. Bygget har en utforming med et visst industrielt preg samtidig som det tydelig henter inspirasjon fra byens historiske skyskrapere fra 1900-tallet. Det er tegnet av Hill West Architects.

Jeg synes noe slikt som dette hadde passet godt sammen med den eldre industribebyggelsen langs Christian Krohgs gate i Oslo. Det eneste ikke liker er hvordan boksen med tekniske installasjoner på taket er utformet, som jeg synes bryter fullstendig med resten av bygningen.

Bildene ble funnet på Archdaily.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. april 2021 14:34
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av et område som er delvis ferdigstilt og delvis under oppføring i Amsterdam i Nederland. Området er noe à la Fjordbyen i Oslo og blir bygget langs deler av byens havnepromenade. 

Bildene er hentet fra streetview. Streetview-linker fungerer generelt svært dårlig på forumet her, så jeg får ikke lagt ut adressen direkte. Om man ønsker å se området “selv” så kan man søke på gaten Stettineiland. 

Det er noe sånt som dette jeg håper Filipstad kan bli utviklet til.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. april 2021 22:53
jh og sliwek20 likte
Side 3 / 3