Ålesund | Offentlig...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Ålesund | Offentlige torg og gater  

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er en tråd dedikert til oppraderingsprosjekter av forskjellige byrom i Ålesund.

Sitat
Topic starter Publisert : 7. juli 2020 21:02
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det skal nå bli utarbeidet et forprosjekt for oppgraderingen av Kiperviktorget i Ålesund sentrum. Torget ligger i enden av Storgata og hadde tidligere en funksjon som byens sentrale markedsplass. I nyere tid har imidlertid torget kun blitt benyttet til midlertidige arrangementer og det er nå et ønske å gi torget tilbake noe av den gamle “torgmagien”. 

Det ble utført et eksperiment kalt Torghagen på torget i 2018, hvor det ble plassert ut europaller, plantekasser og benker i et forsøk på å tiltrekke seg folk og matvogner til området. Eksperimentet ble ansett som en suksess  og man har nå lyst til å ta med seg erfaringene derfra for å tilrettelegge for en permanent rehabilitering av torget.  

Det ble så avholdt et parallelloppdrag i 2019 der to team ble bedt om å komme med sine forslag til utviklingen av torget. Et av teamene bestod av Lala Tøyen fra Oslo. Illustrasjonene her representerer dems bidrag. Kommunen ønsker nå starte arbeidene med å lage et forprosjekt basert på bidragene fra parallelloppdraget. Forprosjektet skal være ferdig til desember i år.

Mer informasjon på Ålesund kommune sin nettside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. juli 2020 23:39