Offentlige torg og ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Offentlige torg og gater i Oslo-området

Side 1 / 4
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er en tråd dedikert til oppraderingsprosjekter av forskjellige byrom i tettstedet Oslo. Tettstedet Oslo inkluderer Ski, Oppegård, Bærum, Asker, Sørum, Ræligen, Lørenskog, Skedsmo, Nittedal, Lier og Røyken i tillegg til Oslo kommune. 

Sitat
Topic starter Publisert : 4. desember 2018 23:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppgradering av Thorbjørn Egners Plass på Kampen. Dette er plassen forran Kampen kirke, selv om den i dag føles mer som et veikryss. 

Saksmappen med dokumentene for prosjektet.

Slik området fremstår i dag: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. desember 2018 23:17
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En planlagt liten park med adresse Akershusstranda 19 på Vippetangen ved Akershus festning. Parken er tegnet av Bjørbekk & Lindheim og det er søkt om rammetillatelse for prosjektet. 

@59.9046704,10.7378462,156m/data=!3m1!1e3">Området i dag før opparbeidelsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. desember 2018 16:55
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En situasjonskart som viser hvordan Wessel Plass er tenkt å bli når det står ferdig. Plassen er en del av prosjektet for utbygging av Stortinget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. desember 2018 17:36
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et bilde av den oppgraderte C. J. Hambros plass forran Oslo tinghus i sentrum. Plassen ble oppgradert i forbindelse med at man la nye trikkeskinner der. Jeg har lånt bildet fra Aftenposten og regner med det ble tatt i vinter før snøen la seg. 

Jeg synes plassen ble veldig fin. Det eneste jeg ikke liker er de påmalte fotgjengerfeltene. Om man skal ha fotgjengeroverganger her, så mener jeg de burde utformes med naturstein og tegl slik man har sendt @59.9111466,10.7444297,3a,18.6y,157.32h,76.89t/data=!3m6!1e1!3m4!1syYjWlvvt3WRc1Y_C8EghCQ!2e0!7i13312!8i6656" target="true">enkelte steder i nye Prinsens gate. Malte overganger passer ikke inn. 

Bildet ble funnet i denne artikkelen i Aftenposten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. februar 2019 22:46
Mikael gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Ser bra ut. Håper man får integrert noen ikke-kommersielle sitteplasser i kantsonen av plassen, f.eks. i tilknytning til tinghuset. Frittstående bymøbler ute på plassen (som jeg mistenker at de møblene på bildet har blitt plassert) fungerer gjerne ikke spesielt godt.

SvarSitat
Publisert : 3. februar 2019 09:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er to bilder fra oppgraderingen av Elvepromenaden i Sandvika sentrum i Bærum. Bildene er hentet fra byggekameraene for prosjektet og ble tatt tidligere i dag. 

Noen illlustrasjoner som viser hvordan elvepromenaden vil bli når den står ferdig:

Bærum kommune sin side for prosjektet

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. april 2019 21:30
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En visualisering av hvordan Wessel Plass, som presentert tidligere i tråden, er tenkt å bli etter ferdig oppgradering. Arbeidene er visstnok tenkt å bli ferdig i løpet av høsten. 

Jeg synes det ser ganske bra ut. Wessel Plass var aldri et stygt sted, men det føltes no bart og ugjestmildt og som et sted du ikke vil være mer enn nødvending. Jeg synes plassen ser langt lunere ut her med mer vegetasjon og grønt. Jeg bare håper vi får snart se en tilsvarende opparbeidselse av Akersgata.

Illustrasjonen ble funnet i denne artikkelen i Dagsavisen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. april 2019 18:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

I går åpnet den nye aktivitetsparken på Ormsund. Parken, som har blitt gitt navnet Bekkelagsbadet, er på ca.12 mål. Det er landskapsarkitektene i Bar Bakke AS som har tegnet prosjektet og Oslo Havn KF er utbyggeren bak det. 

Jeg synes det ser bra ut, men jeg skulle ønske at man hadde brukt noe annet enn asfalt på stiene gjennom området.

Et lite youtube-klipp som viser parken fra fugleperspektiv: 

Oslo Havn KF sin pressemelding.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. mai 2019 21:37
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tok noen bilder fra arbeidene med oppgraderingen av Wessel Plass ved Stortinget i sentrum i går. 

Nedre Vollgate så ut til å være ferdig oppgradert med blant annet nye busstopp. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. mai 2019 01:17
Mikael gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Nye elvepromenaden, Sandvika

Sandvika elvepromenade er et prosjekt som omfatter oppgradering av en 400 meter lang strekning langs Sandvikselva. Prosjektet vil i tillegg til å bli en vesentlig estetisk oppgradering bidra til forbedret tilgjengelighet med nye trapper ned til elven og økt rom for uteservering. Prosjektet skal etter planen ferdigstilles allerede til sommeren.

25.05.2019:

Øvre del:

Nye trapper fra rådhuset til elven blir et fint tilskudd til byen:

Nedre del, nærmest Kadettangen:

For illustrasjoner, informasjon og webkamera, se her.

SvarSitat
Publisert : 1. juni 2019 09:40
Fredrik gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Kadettangen

Noen bilder av ferdigstilte Kadettangen, tegnet av landskapsarkitektene Bar Bakke. Prosjektet har omfattet en betydelig økning av parkarealene gjennom utfylling i sjø fra masser sprengt ut i forbindelse med utbyggingen av nye E16 i Sandvika.

Selv om deler av området var stengt grunnet en pågående matfestival fikk jeg sett det meste av området, og jeg kan ikke si annet enn at jeg ble imponert over hvor flott det har blitt. Eneste minuset er den sedvanlige bruken av asfalt på gangveien gjennom parken. Det bidrar til en vesentlig redusert kvalitetsfølelse, der alt annet er top notch i material og utførelse.

 

 

 

 

SvarSitat
Publisert : 1. juni 2019 10:17
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Takk for bildene. Det ser veldig bra ut og jeg håper området blir populært, men jeg må også si meg enig angående bruken av asfalt. Sånn sett har den samme problemet som Bekkelagsbadet over. 

For øvrig kan jeg ikke skjønne hvordan de skal rekke å ferdigstille byrommene langs Sandvikselva til sommeren (som egentlig har startet dag).

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. juni 2019 11:45
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Vinneren av konkurransen for oppgraderingen av Ski torg i Ski sentrum har nå blitt offentliggjort. Danske Urban Power gikk av med seiren med sitt bidrag kalt Vi Møtes på Kanten. Juryens begrunnelse kan leses her. Kommunen har satt av 40 millioner kroner til oppgraderingen og det er forventet at arbeidene skal ha oppstart i løpet av 2020.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. juni 2019 20:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Tullins gate og Kristians Augusts gate i forbindelse med at jeg tok noen bilder av Tullinkvartalet-prosjektet i går, og der oppdaget at gatedekket nå hadde blitt oppgradert. Jeg er litt usikker på når det skjedde, men jeg antar at det skjedde i forbindelse med at trikkeinfrastrukturen på strekningen Tinghuset-Tullins gate nå er under oppgradering. Det jeg kan si er at streetview sine bilder fra juli 2017 viser hvordan gatedekket fremstod før oppgraderingen, så det må ha skjedd etter det.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. juni 2019 17:10
Side 1 / 4