Offentlige torg og ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Offentlige torg og gater i Oslo-området

Side 3 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Nettstedet Sandvika By har nå publisert noen nye bilder fra elvepromenaden langs Sandvikselva ved Bærum rådhus i Saandvika. Området ble åpnet for bruk av publikum i desember 2019, men det vil pågå mindre anleggsarbeider langs promenaden frem til den endelige offisiell åpningen til sommeren. 

Bildene ble funnet her på nettstedet Sandvika By.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. februar 2020 14:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Bydel St.Hanshaugen har i samarbeid med landskapsarkitektene Sola utarbeidet et forslag for oppgraderingen Kristparken. Kristparken er en park på 7,1 mål og som ligger bak Obos-bygget på Hammersborg. 

Parken fremstår i dag som noe forsømt og den har og et problem med rusmisbrukere. Ambisjonen er å utvikle parken til et urbant aktivitetsområde hvor man ønsker å oppholde seg. I forbindelse med utarbeidelsen av forslaget har det blitt gjennomført en medvirkningsprosess der man har kartlagt behov og ønsker fra naboer, barn og ungdom i nærmiljøet, politiet og salto, samt bosenter for rusavhengig. Resultatet er et forslag som kombinerer parkfunskjoner med møteplasser, lek og aktivet.

Du kan lese mer utfyllende om prosjektet på nettsiden til Sola.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. februar 2020 22:28
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et bilde fra de pågående arbeidene i Thorvald Meyers gate på Grunerløkka. Prosjektet går ut på å fornye dagens trikkeskinner, legge nytt vann- og avløpsnett og oppdragere fortaus- og gatedekket. Bildet ble sendt sammen med et nabovarsel fra Bymiljøetaten i dag, selv om jeg tror muligens ikke det er helt ferskt basert på hvor bart det ser ut. 

Jeg synes uansett det kunne være interessant å se hvordan den ferdigstilte delen over Olaf Ryes plass har blitt. Jeg synes det ser veldig bra ut.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. mars 2020 22:32
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er to bilder fra den øvre delen av Olav Vs gate, mellom Klingenberggata og Stortingsgata. Gaten har blitt opparbeidet til en gågate med nytt gatebelegg. Den nedre gaten mot Rådhusplassen vil ferdigstilles rundt årsskiftet 2020/2021. 

Den nye gaten er prosjektert av Cowi.

Bildene er funnet her.

Slik gaten så ut tidligere:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. mai 2020 21:03
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen flere bilder av den ferdige elvepromenaden i langs Sandvikselva i Sandvika i Bærum kommune. Bildene fokuserer på lyssettingen i prosjektet, som består av spesialdesignede lykter med glass laget av Hadeland Glassverk. Lyktene er inspirert av lyktene som står på den gamle Rådhusbrua i Sandvika sentrum.

Bildene er lånt fra nettstedet Lyskultur.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. juni 2020 21:57
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det er planer om å oppgradere Jens Bjelkes gate på Tøyen med nye sykkelfelt i begge retninger, ny beplanting og nye regnbed. Prosjektet innebærere at dagens parkeringsplasser langs gaten blir fjernet. Arbeidene vil skje i løpet av høsten i år.

Oslo kommune sin side for prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. august 2020 18:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En illustrasjon av Operastranda og den vestre delen av Akerselvallmenningen. Arbeidene med den nye stranda vil starte rett over nyttår og ut i fra hva jeg forstår skal den stå ferdig til sommeren samme år. Det er Bjørvika Infrastruktur som er ansvarlig for prosjektet.

Illustrasjonen ble funnet her på Facebook-siden til Hav Eiendom.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. oktober 2020 17:37
Mikael og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Aftenposten har skrevet en artikkel om den nye stranda i Bjørvika og. Her er et par større og bedre illustrasjoner av prosjektet lånt fra artikkelen:

Aftenposten sin artikkel kan leses her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. oktober 2020 20:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder som viser den nye elvepromenaden i Sandvika sentrum fra et fugleperspektiv. Bildene er egentlig lånt fra en boligannonse, men jeg syntes de ga en god oversikt over hvordan området har blitt.

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. oktober 2020 22:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par illustrasjoner som viser den nye Klosterenga park i Gamlebyen. Arbeidene med parken er planlagt å starte til våren og området skal stå ferdig til høsten 2022. Utformingen av parken baserer seg på ideene fra den nå avdøde kunstneren Bård Breivik. 

Parken skal utformes som helhetlig skulpturpark og prosjektet blir det største kunstprosjektet i kommunalt regi siden Vigelandsparken ble bygget. Parken skal blant annet inneholde det som blir beskrevet som et kunstnerisk stilisert bekkeløp som vil inneholde diverse kunst- og steinelementer. Hovinbekken vil renne gjennom skulpturene via t system av renner, kar, vann trapper og basseng.

Illustrasjonene er lånt fra denne artikkelen i Avisa Oslo.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. desember 2020 23:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en video om den planlagte stranden ved siden av operaen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. februar 2021 23:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En illustrasjon som viser de foreløpige planene for oppgraderingen og utformingen av gater og byrom i Stabekk i Bærum kommune. Oppgraderingsplanene er et ledd i den planlagte urbaniseringen og områdeutviklingen av Stabekk. Et endelig planforsalg skal etter planen være klart i løpet av august i år.

Illustrasjonen ble funnet på nettsiden til Bærum kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. februar 2021 23:22
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et bilde av hvordan den såkalte Museumsutstikkeren i Bjørvika i Oslo har blitt. Utstikkeren ligger foran det nye Munch-museet og har et areal på rundt 1000 kvadratmeter. Den har blitt uformet av J & L Gibbons, etter at de vant en konkurranse med slitt forslag om å lage et "unikt økosystem midt i byen". Prosjektet baserer seg på arter som er spesifikke for Oslos miljø og det er beplanet med frø som har blitt samlet inn i indre Oslofjord.

Bildet ble funnet på nettsiden til Hav Eiendom.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. april 2021 22:31
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et bilde fra arbeinde med annleggelsen av Operastranda. Her kan vi se gjenbrukt gatestein fra København som har blitt lagt.

Bildet ble funnet i en artikkel i lokalavisen Avisa Oslo.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. april 2021 19:57
Side 3 / 3