Oslo | Konservativ ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo | Konservativ modernisme i Kvadraturen (Akersgata 1-3 og Akersgata 5)  

  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en modell som viser mine tanker for mulig utvikling av eiendommene Akersgata 1-3 og Akersgata 5 i Oslo. Eiendommene ligger rett overfor Christiania Torv i Kvadraturen i Oslo sentrum. Akersgata 1-3 ble oppført i 1978 og Akersgata 5 ble oppført i 1938, men sistnevnte har gjennomgått en del ombygginger og fremstår i dag som et relativt moderne bygg. Selskapet Holm eiendom står som gårdeier for begge byggene. 

Det er egentlig litt tilfeldig at jeg valgte nettopp disse to byggene for å vise mine ideer på. Jeg syntes de fremstod som to gode eksempler på den typen bygg jeg mener ikke passer inn i Oslo sentrum og det som skal være byens gamleby (Kvadraturen). Samtidig synes jeg det er en rekke andre bygg i sentrum som er like ille eller enda verre. Modellen her er kun ment som en representasjon for retningen som jeg mener slike eiendommer generelt bør utvikles i. 

Modellen min består av åtte og ni etasjer. Bygningen på åtte etasjer har fått et design inspirert av Oslos gamle forretningspalass fra slutten av nittenhundretallet, med stramme linjer og store vindusarealer. Det er tenkt kledd med blå tegl og detaljer i treverk. Bygningen på ni etasjer har fått et mer vertikalt preg og en fasade som gradvis trekkes tilbake fra gaten i takt med at bygget reiser seg. Det har fått en to-etasjes høy base i naturstein og fasadene over er kledd med kryssfiner i to rødlige nyanser. 

Jeg synes det representerer et ganske vellykket forsøk på et prosjekt som tilpasser seg omgivelsene, samtidig som det tilfører noe nytt og annerledes.

Sitat
Publisert : 20. oktober 2020 00:02
Mikael gitt lik
Trådtagger