Oslo | Utvikling av...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo | Utvikling av Visma-bygget i Barcode-rekken  

  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en modell jeg har laget som viser mine tanker for mulig videre-utvikling av eiendommen hvor Visma-bygget i Oslo står i dag. 

Jeg har alltid hatt litt blandede følelser for de såkalte Barcode-byggene i Oslo. Jeg synes enkelte av dem fungerer godt (slik som “the Wedge”), mens andre fungerer mindre godt. Et av byggene jeg liker minst er det såkalte Visma-bygget i Dronning Eufemias gate 16. Bygget står på den østre siden av Stasjonsallmenningen og ble ferdigstilt i 2010 etter tegninger av Dark arkitekter. Jeg synes bygget har en fasade som virker ganske billig og “gimmicky” uten noe dybdefølelse eller klare etasjeskiller som det er mulig å relatere seg til. I tillegg virker store deler av første etasje, forutenom på hjørnet mot Dronning Eufemias gate, ganske lukket og innesluttet. 

Jeg har derfor lekt litt med tanken på hvordan denne eiendommen kan utvikles og her er resultatet. Jeg har ønsket å lage et bygg med et mer tidløst design og mer en åpen og innbydende først etasje. Jeg har delt bygget opp i to volumer som er adskilt av diagonal gate som leder mellom allmenningen og smuget på mot Mad-bygget. Bygget mot Dronning Eufemias gate er på 14 etasjer og bygget bak er på hele 15 etasjer og vil, slik jeg har foreslått det her, bli Barcodes høyeste bygg. 

Sitat
Publisert : 29. august 2020 15:22
Trådtagger
pgaa
 pgaa
(@pgaa)
Ny bruker

Barcode verste byggningsmassen som er oppført i Oslo, er en slags mur som ikke gir innsyn fra fjorden. Og ser man ned på det oppe fra Ekeberg, så er hele Bjørvika og Barcode som en stor klump med samme høyde på alt. Så trengs flere høyhus nede i sentrumskjernen. Men siden PBE har høydeskrekk skjer nok ikke det. Dessuten er man forferdelige kjedelig når det kommer til fasade på nybygg her i byen.. Så transformere Visma-bygget til ett høyhus kunne være en god ide, da for man en brytning på høydene i Barcode-rekken. 

Innlegget ble endret for 2 måneder siden 2 times av pgaa
SvarSitat
Publisert : 29. august 2020 21:31
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@pgaa Hei og velkommen til forumet. Beklager at jeg brukte litt tid på å godkjenne kommentaren din. 

Ja, jeg nevnte ikke det i åpningsposten min, men jeg synes og Barcode-byggene trenger mer variert høydene enn de har i dag.

SvarSitat
Publisert : 30. august 2020 17:13
KvikHalden
(@kvikhalden)
Aktiv bruker

@pgaa Tror de har nettopp anbefalt Oslo Spektrum i 90 meters høyde, kan virke som noe er på gang der i Pbe.

SvarSitat
Publisert : 1. september 2020 20:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En illustrasjon som viser før og etter, sett sammen med Bispevika.

Det originale bildet ble funnet her.

SvarSitat
Publisert : 24. september 2020 16:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg har oppdatert førsteposten med noen nye illustrasjoner. 

SvarSitat
Publisert : 25. september 2020 21:02