Visjon for uvikling...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Visjon for uviklingen av SAS-hotellet

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en liten visjon jeg har laget for utviklingen av tomten hvor Radisson Blu Scandinavia Hotell ligger (også kjent som SAS-hotellet) ved Slotsparken i Oslo sentrum. Tomten dekker et helt kvartal og ligger svært sentralt til, men den er per i dag ganske dårlig utnyttet med kun et ett-etajses lavbygg som dekker store deler av den. Jeg ser derfor på den som en gylden mulighet for å bli utviklet med et nytt og urbant storprosjekt. 

Min visjon tar utgangspunkt i dagens høyhus. Jeg foreslår å fjerne et av de to tårnvolumene for å slippe inn lys og luft inn i kvartalet, mens det andre blir modernisert med en ny og åpnere fasade i tegl. Dagens lavbygg rives til fordel for en håndfull med ny bygårder som vil avgrense kvartalets yttergrenser. I midten anlegges det en park/et torg og det etableres en forplass der hvor høyhuset møter bakkeplan. 

Sitat
Topic starter Publisert : 6. desember 2021 09:41
Johan123, jh og Mikael likte
Trådtagger
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Pent! 

Ikke helt urealistisk at det skjer noe her om ikke så lenge. Er jo ikke særlig godt utnyttet i dag, til tross for høyhuset.

SvarSitat
Publisert : 6. desember 2021 17:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@mikael Takk! 

Ja, jeg og tror dette er et område som er veldig aktuelt for utvikling. Det var litt derfor jeg også lagde denne modellen, slik at den forhåpentligvis kan fungere som et slags innlegg i en fremtidig debatt om bruken av området. 🙂 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. desember 2021 22:54