Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Drammen Byutvikling og byggeprosjekter i Drammen

Side 1 / 7
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Drammen uten egne dedikerte tråder.

Bildet ble funnet her.

Sitat
Topic starter Publisert : 13. november 2018 21:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Leilighetsprosjektet Ankers Hage. Bygget stod ferdig i Oktover i år. Utbygger er Pilares eiendom mens Solli Arkitekter er arkitektene bak bygget. 

Bildene ble funnet her på Facebook.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. november 2018 23:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Skramstadkvartalet. Utbygger er Oxer eiendom og arkitektene bak bygget er Arkitema Arcitechts. Salgsstart er forventet til høsten 2019. Jeg synes det ser ganske flott ut slik planene fremstår nå, men bare tiden vil vise om designet bevares gjennom utviklingsfasen.

Oxer eiendom sin side om prosjektet,

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. november 2018 01:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Bilde fra byggeplassen til leilighetsprosjektet Grev Wedels plass i Drammen sentrum. Utbygger er Oxer eiendom og LPO arkitekter har tegnet bygget.

Slik er prosjektet tenkt å bli når det står ferdig:

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. november 2018 16:27
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Utviklingsprosjekt ved Strømsø torg i Drammen sentrum. Det nevnes ikke hvem artiktektene er bak prosjektet, men rammesøknad har i hvert fall blitt levert inn til Drammen kommune. Christensen Eiendom er utvikleren bak prosjektet.

Illustrasjonene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. november 2018 01:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et kontorbygg kalt Portalen som er under utbygging ved union brygge. Lund + Slaatto arkitekter har tegnet bygget og det er Union eiendomsutvikling som er utvikleren bak prosjekter.

Illustrasjonene ble funnet på arkitektenes hjemmeside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. desember 2018 00:38
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Flere og oppdaterte illustrasjoner av Skramstadkvartalet som ble presentert tidligere her i tråden. Prosjetet går nå gjennom detaljregulering-prosessen i Drammen kommune. Prosjektet innebærer visstnok også at man river noen gamle industribygg som står på eiendommen i dag. Jeg skulle helst ha sett at man hadde forsøkt å integrere de i komplekset på et vis. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. februar 2019 15:02
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Leilighetsprosjektet Svanegangen med adresse Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 i Drammen sentrum. Forslaget er utarbeidet av LOF arkitekter.

Jeg skulle ønske man brukte noe mer (eller noe i det hele tatt) av farger. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. februar 2019 18:11
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er none bilder av det ferdigstilte kvartalet Grev Wedels plass i Drammen sentrum. LPO arkitekter har tegnet prosjektet og Oxer eiendom var utvikleren bak det.

Her er forumtråden dedikert til det ferdigstilte prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. februar 2019 17:13
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et foreslått prosjekt med to bygg i Thornegata 41 ved Engene park på Bragernes i Drammen. Byggene er tegnet av arkitektene Resell+Nicca. Området er preget av lavere, eldre trehusbebyggelse og naboer har protestert mot hva de mener er et forkledd blokkprosjekt.

Utbyggingen har og vært kontroversiell hos formannskapet i Drammen kommune og de avviste en tidligere variant av prosjektet i fjor på bakgrunn av at det vissnok ikke stod i stil med områdets karaker. Prosjektet har nå blitt omprosjektert og vært oppe til ny behandling. Formannskapet avslo søknadden igjen, noe som nå har blitt ganske kontroversielt og arkitektene/utbygger føler seg urettferdig behandlet.

Jeg er litt usikker på hva som kommer til å skje videre, men jeg likte i hvert fall den siste versjonen av prosjektet og jeg synes den passet svært godt inn i området. Det er hva jeg vil kalle skånsom fortetting. 

Artitektnytt om saken fra arkitektenes ståsted.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 28. februar 2019 17:47
Mikael gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Noen bilder av nylig opprustede Nedre Torggata og Amtmand Bloms gate. Deler av gaten er gågate, mens deler av gaten er kjørbar, men med begrenset gateparkering. 

SvarSitat
Publisert : 2. mars 2019 19:38
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det ser ganske bra ut og gatedekket ser ut til å ha høy standard, men jeg mener at enkelte av gårdene burde bli ombygget til å fremstå mer åpne og innbydende. Jeg tror det hadde gjort underverker for området. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. mars 2019 17:54
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Ja, gaten bærer veldig preg av få og lite besøksintensive virksomheter. DNB okkuperer jo hele kvartalet mot Nedre Torggate nærmest torget. Samtidig er det en del spisesteder, så det blir nok fort bedre etter hvert som det blir litt uteservering i gaten.

SvarSitat
Publisert : 3. mars 2019 21:57
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et detaljreguleringsforslag for utbygging av Konnerudgata 33 og Selmersgata 26 og 30 med ca. 19 nye leiligheter og 220 m² bruksareal med næring. Forslagsstiller for prosjektet er Bø bolig og planene er utarbeidet av Solli arkitekter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. april 2019 12:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Planforslag for detaljregulering av eiendommene Engene 51, 53 og 57 ved Engene park i Nedre Bragernes i Drammen sentrum. Planforslaget er utarbeidet av Halvorsen og Reine Sivilarkitekter på vegne av Pilares Eiendom. Forslaget legger opp til rundt 30 nye leiligheter fordelt på to enkeltstående blokker. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. april 2019 20:56
Side 1 / 7