2020 | Vaskerelven ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Bergen 2020 | Vaskerelven 39 m.m.

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder fra prosjektet Vaskerelven 39 i Bergen sentrum som ble ferdigstilt tidligere i år. Til tross for det blir referert til med adressen Vaskerelven 39, så inkluderer prosjektet nabogården i Olav Kyrres gate 41 og. Prosjektet bestod av å rehablitere byggene i Olav Kyrres gate 41 og i Vaskerelven 39 samt å oppføre et lite infill-bygg mellom dem. 

Olav Kyrres gate 41 er hjørnegård som ble bygget i 1909. Det er oppført i jugendstil etter tegninger av arkitekten Jens Zetlitz Monrad Kielland. Bygget hadde  gjennomgått en del forandringer med blant annet uoriginale vinduer og ombygging av butikklokalene i første etasje til annen utforming. Som en del av prosjektet ble gården tilbakeført med nye vinduer i original utførelse og med en rekonstruksjon av de originale buene i første etasje. 

Bygården i Vaskerelven 39 er fra en gang på 1980-tallet. Bygget har blitt rehabilitert og fasaden har blitt gitt en ny utforming. Mellom de to byggene har det blitt bygget et nytt infill-bygg i glass og stål. Infill-en er tenkt som en kontrast til byggene på hver side og det har vært fokus på å få til en mest mulig transparent fasade. Interiøret har vegger utført i gullfarge, som skal gi en glød mot gaten.

Prosjektet er tegnet av Mad arkitekter. Utbyggeren bak det er selskapet Vestenfjeldske Eiendom.

Bildet ble funnet her.

Bildet ble funnet her på Facebook.

Sitat
Topic starter Publisert : 4. mars 2020 22:45
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par illustrasjoner som viser hvordan prosjektet ble presentert.

Jeg synes det er et vellykket prosjekt. Det nye infill--bygget er ikke så veldig spennende i seg selv, men jeg synes det sammen med rehabliteringen av nabobyggene representerer en kraftig oppgradering av kvartalet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. mars 2020 22:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

MAD arkitekter har lagt ut noen før- og etter-bilder av prosjektet fra noen forskjellige vinkler på Facebook. 

Før:

Etter:

Før:

Etter:

Før:

Etter:

Bildene ble funnet her på Facebook.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. juni 2020 21:34