2020 | Holtermanns ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Trondheim 2020 | Holtermanns veg 1

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av det nå ferdigstilte bygget i Holtermanns veg 1 i Trondheim. Skatteetaten og Sykehusbygg er leietakere i nybygget. 

Bygget representerer første byggetrinn i den pågående utbyggingen av det større området Holtermanns veg 1-13, som ligger på Elgeseter like ved Lerkendal stadion. Reguleringsplanen for området åpner opp for utbyggingen av 48.700 kvadratmeter i alt, hvorav 11.500 av kvadratmeterne er i dette første byggetrinnet. 

Bygget er delt opp i tre volumer på henholdsvis fem, syv og ni etasjer. Bygget er utformet med det som blir beskrevet som en mørk og stram fasade mot nord, og en lysere og vennlig gullfarget fasade mot sør og det nye torget i prosjektet. 

Reguleringsplanen for området ble utarbeidet av Pir2 mens Mad arkitekter stod for utformingen av første byggetrinn. Entra er byggherren bak det hele.

Bildene ble funnet på Facebook-siden til MAD arkitekter.

Sitat
Topic starter Publisert : 21. juni 2020 18:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her en illustrasjon av slik prosjektet ble presentert. Utformingen av de gullfargede rillene har blitt ganske annerledes på det ferdige produktet. I illustrasjonen ser de ut som tynne frittstående riller som ligger utenpå vinduene. I det ferdige produktet så er rillene kun en del av noen lukkede fasadeelementer satt mellom vinduene. Det gir bygget et noe billigere og mindre transparent uttrykk. 

Jeg synes bygget fungerer greit nok ellers. Jeg vil påstå at det sannsynligvis er det mest vellykkede moderne bygget langs aksen Elgeseter gate/Holtermanns veg.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. juni 2020 18:51
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen flere bilder av bygget fra litt andre vinkler.

Bildene ble funnet her på Instagram.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. juni 2020 21:13