Varsler
Fjern alle varsler

Fredrikstad Byutvikling og byggeprosjekter i Fredrikstad

Side 1 / 4
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Fredrikstad uten egne dedikerte tråder. Se egen tråd for prosjekter i Sarpsborg.

Kilden til bildet.

Sitat
Topic starter Publisert : 20. november 2018 17:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er oppdatering fra byggeplassen for boligprosjektet Nygaardsplassen i Fredrikstad sentrum. Bygget blir utviklet av Cityplan og er tegnet av Mad arkitekter. Råbygget har visstnok reist seg til femte etasje nå. Jeg synes dette prosjektet ser fantastisk ut. 

Bildene ble funnet her på Instagram.

To illustrasjoner som viser hvordan prosjektet er tenkt å bli når det står ferdig: 

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. november 2018 21:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppdatering fra byggingen av leilighetsprosjektet Tordenskiold Brygge i Fredrikstad Sentrum. Det er danske AART architects some har tegnet prosjektet. Det erstatter  en bensinstasjon. 

https://www.f-b.no/nyheter/boligbygging/tordenskiold-brygge/nye-boligblokker-i-sentrum-reiser-seg-i-ekspressfart-bygger-ny-kaifront-samtidig/s/5-59-1330515

To illustrasjoner som viser hvordan prosjektet er tenkt å bli når det står ferdig: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. desember 2018 18:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag til utbygging av det såkalte FOBBL-kvartalet i Nygaardsgata i Fredrikstad sentrum. Det foreslås å bygge et 12 etasjers høyt leilighetsbygg. Prosjektet er tegnet av AART architects og Fredriksborg eiendom er utvikleren bak det.

Artikkel i Fredrikstad Blad angående planene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. februar 2019 18:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Foreslått detaljregulering av Bjølstad studentby i Fredrikstad. Planområdet er like ved den nye Værste-bydelen. Prosjektet er tegnet av Griff arkitektur og Studentsamskipnaden i Østfold (SIØ) er forslagsstiller. Forslaget har nå blitt lagt ut til offentlig ettersyn på Fredrikstad kommunes nettsider. 

Jeg synes prosjektet ser faktisk ganske bra ut. Ofte har studentboliger en tendens til å ha en veldig billig utførelse, så det blir spennende å se hvor god utførlelsen blir her. 

@59.2092466,10.9316286,318m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x464402de0bc9bcdb:0xeeba626d338204fc!8m2!3d59.2205369!4d10.9347012">i dag.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. februar 2019 16:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt bygg som planlegges på Løjrekaia i Fredrikstad sentrum. Bygget vil bli stående mellom den gamle maskinhallen og og smij på det som tidligere var hvor Fredrikstad Mekaniske Verksted (FMV) holdt til.  Prosjektet vil ha tre etassjer med næring og kontorer nederst og tre etasjer med til sammen 27 leiligheter plassert i en "boks" på toppen. Nybygget er tegnet av Jarmund/Vigsnæs arkitekter og Værste AS er utvikleren bak. 

Jeg liker godt teglfasaden i den nedre delen av bygget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. mars 2019 12:59
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er tre dronebilder fra oppføringen av boligprosjektet Tordenskiold Brygge ved bryggekanten i Fredrikstad sentrum. Se tidligere innlegg litt lengre opp i tråden for illustrasjoner av slik bygget er tenkt å bli når det står ferdig samt mer informasjon om det. Disse bildene ble publisert den 19. Mars og viser at råbygget har nå kommet opp i full høyde og har blitt gjemt bak stillaser og pressinger, slik at arbeidet kan nå starte på fasaden og innmaten. Bildene er lånt fra NSG Norwegian Scaffold Group sin facebook-side.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. mars 2019 15:23
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Fredrikstad kommune er nå i gang med utforming av nye arealplan for fremtidig utbygging i kommunen. Høringsutkastet legger opp til at 60 prosent av nybygg av boliger skal skje innad i det etablerte byområdet, 30 prosent i tettstedet og 10 prosent i forskjellige lokalsentrene. Kommunen ser for seg en befolkningsvekst på ca. 14.000 mennesker frem mot 2030.

Statens Vegvesen på sin side har skrevet et høringsvar hvor de sier at de er bekymret for kommunens evne til gjennomføre en slik utbygging i takt med ambisjonene og de etterlyser flere verktøy for å styre veksten innad i kommunen. De mener det trengs bestemmelser som hindrer nybygging utenfor det etablerte byområdet før man har oppnådd tilstrekkelig utbygging innenfor området. 

Jeg mener at Fredrikstad bør fortettes i sentrum  for å oppnå en attraktiv og levende bykjerne og jeg mener det er skuffende at man ikke har greid å følge opp de målene man satte seg i forrige arealplan. Med bakgrunn i det mener jeg at Statens Vegvesen sitt forslag nok har noe for seg.

 

Estate nyheter sin artikkel om saken. 

 Fredrikstad kommune sine nettsider for den nye arealdelen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. april 2019 21:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg har blitt noe forsinket med publiseringen av denne oppdateringen grunnet 17. mai, men jeg var innom prosjektet Nygaardsplassen i Fredrikstad sentrum i går

Fasaden mot selve Nygaardsplassen hadde blitt avduket når jeg var der. Det kan se ut som om endringer har blitt gjort på formgivningen av bygget sammenlignet med de tidligere illustrasjonene av prosjektet. 

Her ser man gangen som leder publikum mellom de individuelle byggene. Dette bildet er tatt fra retningen Nygaardsplassen mot Olaf M. Holwechs gate.

Enda en titt på den avdukede fasaden mot Nygaardsplassen. Fasaden var overraskende detaljert med en like overraskende stor dybde i seg. 

Byggene danner et lite smug mot bakgården til bygården der Saint Raw Sushi holder til. 

Prosjektet sett fra Nord/Olaf M. Holwechs gate. Samtlige av fasadene var enda tildekket på denne siden. 

... Men det var likevel mulig å få et visst inntrykk av hvordan det ville fremstå når det var ferdig. 

Dette nærbildet viser overgangen mellom to enkeltbygg og er et eksempel på variasjonene i teglen som er brukt.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. mai 2019 17:08
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tok noen bilder av det ferdigstilte prosjektet Storgata 5. Dette bygget ble tegnet av Griff arkitektur og Fredriksborg eiendom var utvikleren bak det.

Jeg likte dette bygget godt. Jeg synes det hadde en skikkelig kvalitetsfølelse og det virket som om det hadde bidratt til å aktivisere denne delen av Fredrikstad sentrum. Som en liten trivia kan det nevnes at bygget huser det som er Fredrikstads første TGI Fridays. 

Tråden for det ferdigstilte prosjektet kan sees her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. mai 2019 18:08
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder jeg tok fra oppføringen av leilighetsprosjektet Tordenskiold Brygge i Tordenskiolds gate i Fredrikstad sentrum. Kvartalet var fortsatt dekket med stillaser og pressinger, så det var lite synlig progresjon å se sammenlignet med drone-bildene fra mars i år. Prosjektet erstatter det som tidligere var en bensinstasjon.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. mai 2019 14:25
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

TV2s God Morgen Norge gjør en Østfold-rundtur i disse dager og i den forbindelse har de vært innom Fredrikstad. Innslaget de har laget består primært av snakking og promotering av Fredrikstad, men det har også noen flotte bilder av fasaden på prosjektet Tordenskiold Brygge som nå har blitt avduket. 

Innslaget kan sees her.

Jeg synes prosjektet ser ganske bra ut, selv om fasaden har en langt lysere trefarge enn det jeg hadde forventent (jeg synes dog ikke at det er en dårlig ting). 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. juni 2019 18:00
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Fredrikstad Blad kan nå melde om at de tidligere presenterte planene for Bjølstad studentby har nå blitt godkjent. Studentbyen vil inneholde 226 nye hybler. Ifølge Fredrikstad Blad vil byggearbeidene allerede starte nå i sommer, selv om jeg synes det høres svært usannsynlig ut.

Fredrikstad Blad sin artikkel om saken.

Artikkelen inneholdt og en ny illustrasjon av prosjektet:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. juli 2019 23:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Fredrikstad i dag for å se progresjonen med oppføringen Nygaardsplassen-prosjektet i Fredrikstad sentrum.  Fasadene var nå helt avduket og det så ut som det kun gjenstod noen få detaljer til det var ferdig. 

Her er fasadene mot Olaf M. Holwechs gate. 

En nærmere titt på overgangen mellom de to bygningsvolumene. 

Slik ser den lille smuget/passassjen som går gjennom prosjektet ut. Man får nesten litt gammelby-følelse.

Fasaden ut mot selve Nygaardsplassen. Dette var den fasaden som det virket som om det gjenstod mest arbeid med.

Sett fra en litt annen vinkel. Her kan man og ane litt av fasadene innenfor i passasjen. Det virket som om de allerede var i gang med å forbedre seg på åpning i restauranten i første etasje.

Tror for øvrig jeg aldri har sett slike lamper på et nybygg før. Her kan for øvrig og se hvordan fasadene er oppdelt i bakkant. Jeg liker spesielt den den tynne og mørkere "infillen" i midten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. juli 2019 22:53
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Førsteetasjene, materialbruken, generelle detaljer og dimensjonen på rommene gjør at dette ser veldig ba ut!

SvarSitat
Publisert : 17. juli 2019 23:19
Fredrik gitt lik
Side 1 / 4