Varsler
Fjern alle varsler

Sarpsborg Byutvikling og byggeprosjekter i Sarpsborg

Side 3 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det ble tidligere denne uken presentert planer for oppgraderingen og utviklingen av St. Marie gate 113 og tilgrendense eiendommer. 

Eiendommene ligger på hjørnet der St. Marie gate møter Nils Hønsvalds gate i Sarpsborg sentrum. Hjørnegården (nummer 13) er fra nittenhundretallet, men har gjennomgått en del endringer i løpet av årene og fremstår i dag som et relativt moderne bygg. Eiendommene består ellers av et slitent næringsbygg i én etasje langs Nils Hønsvalds gate.

Hjørnegården er planlagt oppgradert med en ny fasade i gammel stil og kledd med tre. Fasaden vil ikke bli restaurert tilbake til sin opprinnelige utførelse, men den er utformet slik den teoretisk sett kunne ha vært. Det slitne næringsbygget er planlagt erstattet med to nye bygg; Det ene av de to nye byggene er på fire etasjer og har fasader i tegl, mens det andre er tre etasjer pluss saltak og ser ut til å ha fasader i puss. 

Bygningene vil inneholde næring i første etasje og leiligheter i etasjene over. Prosjektet vil i alt ha elleve leiligheter.

Planene er laget av Liefting Arkitektur & Restaurering.

Hjørnet i dag:

Artikkelen i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad.

Saksmappe.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. april 2021 23:27
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen oppdaterte illustrasjoner av planene for Børsandkvartalet i Pellygata 74 til 76. Det er ikke så store forandringene som har skjedd, men vi kan se at de planlagte nybyggene mot Pellygata har fått noe reduserte høyder og tredje etasje er nå delvis lagt inn i skråtaket. 

Planene blir utarbeidet av Liefting Arkitektur og restaurering. Planen er å ha et ferdig planforslag klar for behandling i planutvalget til juni. 

Artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. mai 2021 22:55
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Vinneren av arkitektkonkurransen for nytt bibliotek i Sarpsborg har nå blitt avgjort. Teamet bestående av NCC, Rodeo arkitekter og Plus Arkitektur gikk seirende ut av konkurransen med sitt forslag kalt "Samling".

Jeg synes som nevnt at samtlige av bidragene i konkurransen var av ganske lav kvalitet, men jeg synes i hvert fall at vinneren ikke var det verste. 

Her er noen flere og bedre illustrasjoner av vinnerforslaget:

Artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 14:06
KvikHalden
(@kvikhalden)
Bruker Registered

Det er ikke et veldig spennende bygg, men tomta er god og sentral for et bibliotek. Mulig de vil ha et bygg som ikke gjør for mye ut av seg pga. plasseringa.

SvarSitat
Publisert : 7. mai 2021 22:29
KvikHalden
(@kvikhalden)
Bruker Registered

Vadtvet Torg

 

 

2021-05-31_08-40-32

 

2021-05-31_08-40-27

 

 

Kulås Hage

 

2021-05-31_08-40-17

 

2021-05-31_08-40-12

 

2021-05-31_08-39-52

 

 

 

 

 

SvarSitat
Publisert : 31. mai 2021 20:53
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@kvikhalden Takk for oppdateringen. Jeg var faktisk ikke klar over at de ville benytte to typer tegl på Kulås Hage. Jeg synes det ser ganske bra ut. Det som derimot ser mer klønete ut er de partiene med svart kledning.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. mai 2021 22:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En ny illustrasjon som viser det oppdaterte forslaget for Solbyen-prosjektet. Man har nå gått for et høyere u-formet volum. Kommunen ønsker at naboeiendommen St. Marie gate 127 (market med rødt) skal reguleres i samme omgang, men den er ikke en del av selve Solbyen. Illustrasjonen er laget av Link arkitektur.

Jeg skulle ønske at man forsøkte å bevare noen av dagens bygninger innenfor planområdet og at man heller gikk for et infill-prosjekt.

Artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. juli 2021 23:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Reguleringsplanen for Byhaven-prosjektet har nå endelig blitt vedtatt. Prosjektet er tegnet av Mad arkitekter.

Illustrasjonene ble funnet på Facebook-siden til Mad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. oktober 2021 17:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En firemannsbolig som er ønsket oppført i Nordkapps gate 20 på Fritznerbakken i Sarpsborg. Bygget vil erstatte et trehus som står der i dag. Prosjektet er tegnet av Liefting arkitektur & restaurering.

Dagens situasjon:

Kilde.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. november 2021 19:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen nye illustrasjoner av det såkalte Solbyen-prosjektet som er planlagt utviklet ved St. Olavs gravlund. Høydene har blitt redusert noe ned siden sist og man har gått for en utforming som minner mer om et lukket kvartal. I tillegg har bygget oppdelt i flere forskjellige fasader mot St. Maries gate.

Planene er laget av Link Arkitektur.

Jeg synes det ser bedre ut enn tidligere, men jeg fortsatt ikke beskrive det som noen høydare.

Artikkel i SA.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. november 2021 20:29
Side 3 / 3