Prosjekt | Bybanen ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Bergen Prosjekt | Bybanen til Åsane

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tenkte det var på tide å lage en egen tråd for den planlagte nye bybane-linjen mellom Bergen sentrum og Åsane. Åsanebanen var opprinnelig planlagt å bli Bybanens andre linje, men det ble besluttet å utsette utbyggingen grunnet mye debatt rundt banes trasé forbi Bryggen-området. 

Bergen kommune la tidligere denne uken frem en ny rapport med anbefalinger for bybanen til Åsana. Linjen vil ha en lengde på 12,7 kilometer og vil inneholde 13 stopp. Linjen første stopp er i Kaigaten i sentrum og siste stopp er i Vågsbotn i Åsane. Det vil by bygget en hovedsykkelrute parallelt med den nye linjen. Prosjektet inkluderer og en forlengelse av Fløyfjellstunnelen på e39 til Eidsvåg. 

Den nye linjen er beregnet å ha prislapp på 12, 6 milliarder kroner. Reguleringsplanen skal etter planen legges frem i  2022 og banen er planlagt å stå ferdig i løpet av 2031.

En video som viser foreslått trasé og status per november 2020:

Sitat
Topic starter Publisert : 8. november 2020 18:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Regjeringen har i nasjonal transportplan satt av penger til byggestart på bybane-forlengelsen til Åsane. Det kan bety at man får byggestart på forlenget Fløyfjellstunnel i 2023 og bybane til Åsane i 2025. Nasjonal transportplan vil bli vedtatt av Stortinget til høsten.

Artikkel på nettstedet Bygg.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. mars 2021 11:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et kart som viser mulige plasseringer for de to stasjonene som er tenkt bygget under pakken som et ledd i tunnelen forbi Bryggen. Stasjonsplasseringene er market med blåe firkanter. Politikerne vil først i høst ta stilling om Bybanen skal bygges i tunnel eller i dagen via Bryggen.

Artikkel i Bergensavisen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. juli 2021 22:56