Oslo og Akershus | ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo og Akershus | Kollektivtrafikk  

Side 3 / 3
  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Sporveien inviterer til det de kaller for en digital lansering av det nye trikkene i Oslo. Begivenheten vil skje mandag ettermiddag den 12. oktober klokka 17:00 og vil være sendt fra trikkehallen på Grefsen. 

Artikkel om nyheten.

SvarSitat
Publisert : 5. oktober 2020 18:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Arbeidene med å legge nye spor i Bogstadveien er nå ferdige. Trikken tok i bruk de nye sporene fra og med søndag den 27. september. Det betyr at trikken har skiftet trasé ved Majorstuen, fra Valkyriegata og til Bogstadveien. Her er et par bilder av det ferdige sporet:

Bildene er lånt fra nettstedet Fremtidens Byreise.

SvarSitat
Publisert : 5. oktober 2020 23:13
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Den nye trikklinjen i Dronning Eufemias gate i Bjørvika og det nye trikkestoppet i Bispegata har nå blitt åpnet for trafikk. Linjen ble offisielt åpnet i går. Ifølge Aftenposten er dette den første nye trikkelinjen som blir åpnet i Oslo på 21 år. 

Bildene her er lånt fra Aftenposten sin artikkel om saken. Jeg må si er litt skuffet over at det kun ble asfalterte fortau i Bispegata. Jeg hadde håpet gaten skulle ha samme standard som Dronning Eufemias gate, med fortau i granitt. 

Bildene ble funnet i denne artikkelen.

SvarSitat
Publisert : 6. oktober 2020 12:01
sliwek20 gitt lik
sliwek20
(@sliwek20)
Ny bruker

Jeg tenker at trikklinjen i Dronning Eufemias gate kunne enkelt bli forlenget rett fram langs Dyvekes vei og Knows gate opp til Kværnerbyen (med terminalturn ved Shell kanskje?). Mye bolig og kontor har blitt bygget der, men området har en dårlig kollektivtilbud. 

SvarSitat
Publisert : 6. oktober 2020 19:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@sliwek20 Jeg skulle og gjerne likt å se trikkelinjen forlenget til Kværnerbyen, men det er dessverre ingen planer om det. 

Slik jeg ser det så tror jeg det kunne fungert fint med en "ring" som gikk fra Oslo torg til Kværnerbyen og så tilbake på Kampen-siden av Lodalen til Schweigaards gate. 

SvarSitat
Publisert : 6. oktober 2020 19:35
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder jeg tok i dag av de pågående arbeidene med opprustingen av Storgata i sentrum.

SvarSitat
Publisert : 12. oktober 2020 20:43
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder av den ferdigstilte Thorvald Meyers gate på Grunerløkka. Bildene ble funnet på nettsiden til Norconsult. For å være ærlig så syntes jeg ikke det var de beste bildene for å presentere gaten med, så jeg vil se jeg om kan finne noen bedre etter hvert.

Bildene ble funnet her på nettsiden til Norconsult.

SvarSitat
Publisert : 23. oktober 2020 23:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin
Publisert av: @fredrik

Jeg må si er litt skuffet over at det kun ble asfalterte fortau i Bispegata. Jeg hadde håpet gaten skulle ha samme standard som Dronning Eufemias gate, med fortau i granitt. 

Jeg satt på med en buss i Bispegata i dag og jeg kan raportere om at gaten vil få fortaut granitt. Asfaltane vi ser i de forrige bildene er kun der som underlag forr granitten. Jeg må si jeg ble lettet over det. Jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder grunnet dårlig vær.

SvarSitat
Publisert : 27. oktober 2020 21:26
Side 3 / 3