Trondheim | Kollekt...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Trondheim Trondheim | Kollektivtrafikk

Eric
 Eric
(@eric)
Bruker Registered

Dette er en tråd dedikert til informasjon om Kollektivtrafikk og kollektivprosjekter i Trondheim uten egne tråder. 

 
Sitat
Topic starter Publisert : 27. februar 2021 16:00
Fredrik gitt lik
Eric
 Eric
(@eric)
Bruker Registered

Er litt i tvil om dette er kollektivtrafikk eller et byutviklingsprosjekt, men det er vel infrastruktur så jeg håper det er riktig sted. 

En tidligere bystyrepolitiker ba Næringsforeningen i Trondheimsregionen for fire år siden om hjelp til å utrede et forprosjekt for en gondolbane opp til Bymarka. De har kommet fram til en bane på 800 meter i luftlinje, som skal starte i Ilsvika og ha endestasjon ved fjelltoppen Våttakammen i Bymarka. Nederst ser de for seg at man kan ha en endeholdeplass for en byferge og et akvarium, og på toppen ønsker de å bygge et serveringssted der man kan spise middag eller ta en kopp kaffe. De ser for seg at turen opp kommer til å ta 2 minutter og 40 sekunder, og koster 100kr. Noe som betyr at de må selge 124000 billetter årlig for å gå i null.

Forslaget har skapt både mye engasjement og bråk siden det ble lagt fram. Mange synes det er problematisk siden det innebærer å bygge ned et populært turmål i urørt natur, mens næringsforeningen mener at dette er et prosjekt for å gjøre marka tilgjengelig for alle. 

Her finner man artikkelen i Adressa.

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. februar 2021 16:23
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@eric Jeg vil vel mene at det er en type kollektivtransport det. Faktisk har du enkelte byer hvor kondolbaner er veldig vikitige elementer av kollektiv-infrastrukturen.

Men jeg kan lage et eget forum for andre infrastruktur-prosjekter og om det er interesse for det. 

SvarSitat
Publisert : 27. februar 2021 19:50
KvikHalden
(@kvikhalden)
Bruker Registered

Enig med næringsforeningen, du har et enormt markaområde, men de bryr seg ikke om eldre/uføre har muligheten å komme seg dit, jeg er veldig for at de får den muligheten for jeg er mye med eldre/uføre på jobben.

SvarSitat
Publisert : 27. februar 2021 22:20
JohnK
(@johnk)
Bruker Registered

Den åssiden som bygges ned er for bratt og ulendt til at noen ferdes der, så det er for å slippe å se en kafé på fjelltoppen at folk er imot.

SvarSitat
Publisert : 28. februar 2021 14:59
KvikHalden gitt lik