Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Kristiansand Byutvikling og byggeprosjekter i Kristiansand

Side 1 / 5
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Kristiansand uten egne dedikerte tråder.

Sitat
Topic starter Publisert : 17. november 2018 16:01
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Leilighetsprosjekt i Holbergs gate 2 i Kristiansand sentrum. Det ble tegnet av Mad Arkitekter og utbygger var Skeie Eiendom.

Bildene ble funnet her på nettstedet til Mad arkitekter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. november 2018 16:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Baneheia Park kontorbygg ved Gartnerløkka i Kvadraturen. Utbygger er Kruse Smith og Christiansholm Eiendom og det er tenkt at byggestart skal bli på nyåret. Ark.Net har tegnet bygget. Jeg liker godt fasade-oppdelingen. Det ser langt bedre ut med slike mindre fasader enn kun en stor, monoton blokk. 

Artikkel om prosjektet i lokalavisen Fædrelandsvennen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. november 2018 12:37
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et prosjekt kalt Kvartal 14 i Kvadraturen i Kristiansand sentrum. Bygget er igjen tegnet av Ark-net. Dessverre innebærer prosjektet også rivningen av en del eldre bebyggelse på tomten.

Illustrasjonen ble funnet på nettsiden til arkitektkontoret Ark-net,

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. november 2018 20:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et stor boligprosjekt i Kristiansand sentrum kalt Byhaven. Prosjektet vil bli liggende i hva som blir regnet som Kvartal 2 i Kristiansands Kvadratur. Bygget er igjen tegnet av Ark-net. Det er allerede godkjent og rivningsarbeidene har startet på tomten. 

Jeg synes det er synd at man må rive såpass mange eldre trehus, men jeg liker i hvert fall at man har valgt å dele opp fasaden i mindre enheter og det er gjort noe for å tilpasse det nye prosjektet i bygningsmiljøet. 

Prosjektets hjemmeside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. desember 2018 16:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Domkirken menighet skal utvide menighetshuset bak domkirken i Kvadraturen i Kristiansand sentrum. Som et ledd i denne utvidelsen så planlegger de nå å et enetasjes hus for å åpne opp kvartalet mot byen og for å skape et nytt byrom i bakgården på menighetshuset. Det er Svensson Arkitekter som har tegnet prosjektet.

Dagens situasjon: 

Artikkel i Fædrelandsvennen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. desember 2018 23:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En mulighetsstudie fra Link arkitektur og Multiconsult for urbaniseringen av Grim Torv utenfor Kristiansand sentrum. Studien er laget på oppdrag av Grim Eiendomog NorgesGruppen. Detaljrugeringen av området er nå i gang basert på denne mulighetsstudien.

Illustrasjonene ble funent på nettsiden til Kristisansand kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. januar 2019 18:01
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Disse to gamle bygårdene, med adresse Kongens gate 2 A og B i Kvadraturen i Kristiansand sentrum, har nå blitt revet.

Jeg kan ikke skjønner hvorfor man i Kristiansand til stadig river slike historiske bygg. Skulle tro dette var noe vernemyndighetene burde protestert mot. Er det ikke meningen å ta vare på noe av det historiske Kristiasand? 

Før:

Nå: 

Artikkel i Fædrelandsvennen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. januar 2019 18:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Fjerde byggetrinn av Kirstens Park i Vågsbygd utenfor Kristiansand sentrum. Leilighetsprosjektet er tegnet av Basis arkitekter.

Det er ser ganske billig ut, men det har i hvert fall næring i første etasje og en ganske urban utforming. 

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen på Finn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. februar 2019 23:17
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er prosjektet Bystranda blå som er neste byggetrinn på Bystranda utviklingsområde på Tangen i Kristiansand sentrum. Bygget er tegnet av Kari Nissen Brodtkorb (firmaet hennes går nå under navnet Mer arkitektur etter at Bordtkorb trakk seg tilbake) og utvikleren går under samme navn som prosjektet i seg selv; Bystranda blå. Byggetrinnet er tenkt å inneholde 122 leiligheter og er tenkt ferdigstilt i første kvartal av 2021.

Planleggingen er dessverre usedvanlig lite urbant, men jeg synes byggene i seg selv ser ut til å ha høy kvalitetfølelse med fine detaljer. Jeg liker spesielt de teglforblendede balkongene og jeg synes det er dumt ikke flere arkitekter bruker det i sine prosjekter. 

Annonsen som bildene er fra.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. mars 2019 15:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av hvordan Tobienborg hage leilighetsprosjektet i Oddemarka-området på Lund utenfor Kristiansand sentrum endte opp. Prosjektet består av om lag 70 leiligheter som er fordelt på fire enkeltstående bygg. Byggene er tegnet av Spiss Arkitektur & Plan og utvikleren bak prosjektet er St Olav Utvikling. Det første bygget ble ferdigstilt i fjerde kvartal 2018 mens resten av kvartalet ble ferdigstilt nå i første kvartal 2019. 

Forumtråden for det ferdige prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. mars 2019 16:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Arbeidene med utbyggingen av prosjektet Byhaven i det som er regnet som er Kristiansands Kvartal 2 er nå godt i gang. Prosjektet, som er tegnet av arkitektene i Ark-net, ble presentert av meg tidligere i denne tråden. Byggene som stod på eiendommen tidligere er nå jevnet med jorden og man har begynt med utgravningen for grunnarbeidene. Disse bildene ble tatt i mars og er lånt fra en boligannonse hos Sørmegleren. 

Bildene er lånt fra denne annonsen hos meglerhuset Sørmegleren.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. april 2019 13:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et lite leilighetsprosjekt i Holbergs gate 1 ved Strandpromenaden i Kristiansand sentrum. Prosjektet, som blir liggende tvers over veien for det ferdigstilte MAD-tegnede bygget i Holbergs gate 2, har blitt gitt navnet Generalens Hage. Sivilarkitekt Tor Linge Tønnessen uttarbeidet planene i den tidlige fasen av prosjekteringen, men sivilarkitekt Nina Stokset Nilsen måtte ta over fullførelsen av arbeidet etteer Tønnessens bortgang.

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen på Finn.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. april 2019 17:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Christiansholm Eiendom skal nå utvikle eiendommen i Skippergata 13–19 ved gågata i Kvadraturen. Prosjektet innebærer rivnngen av et gammelt trehus som står på adressen i dag samt totalrenovering av et større forretningsbygg fra etterkrigsperioden. Det er Atelier T. Olsen som har stått for utformingen av prosjektet.

Igjen så vil jeg sette spørsmålstegn ved bevaringspolitikken i Kristiansand. Dette var et fult brukbart og relativt velholdt trehus fra 1800-tallet, men likevel rives det uten videre (riktignok har det vært noe debatt i lokalavisen). Jeg synes ikke bare dette er skuffende fra et bygningsvern-ståsted, men man går også glipp av sjansen til å lage et spennende infill-prosjekt som integrerte trehuset på et vis slik som man har sett noen eksempler av i Oslo.

Når det er sagt så passer i hvert fall volumene på nybygget relativt godt tilpasset omgivelsene. 

Et bilde som viser trehuset som nå skal rives:

Artikkel i Fædrelandsvennen om prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. mai 2019 16:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen oppdaterte og mer detaljerte illustrasjoner av det større utviklingsprosjektet Kvartal 14 like ved domkirken i sentrale Kvadraturen. Dette prosjektet er tegnet av Ark-net. Som tidligere nevnt så innebærer prosjektet dessverre rivningen av en rekke eldre hus. 

Jeg synes det er dumt at man velger å rive såpass mange bygg og jeg er stadig forundret over hvor ofte dette ser ut til å skje i Kristiansand; det er jo tross alt ikke en så stor by! Samtidig så synes jeg dette prosjektet har visse kvaliteter med litt varierte farger og nedbrytning av volumene. Så om man først velger å rive såpass mange bygg, så er kanskje dette en ok erstatning. 

Ark-net sin prosjektside for kvartalet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. mai 2019 20:10
Side 1 / 5