Prosjekt | Kvartal ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Kristiansand Prosjekt | Kvartal 7

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er en tråd for den planlagte utviklingen av kvartal 7 i Kvadraturen i Kristiansand. Kvartalet omkranses av gatene Henrik Wergelands gate, Markens gate, Kristian IVs gate og Vestre Strandgate. En rekke eldre trehus brant ned til grunnen i kvartalet i oktober i 2010, og planområdet preges derfor i dag av åpne branntomter. Foruten om det inneholder kvartalet to bygninger som blir ansett som verneverdige: Hjørnegården mellom Henrik Wergelandsgate og Markens gate, og et Thilo Schoder-tegnet bygg midt i fasaderekken langs Henrik Wergelandsgate. 

Kvartalet ønskes utviklet med nye bygningsvolumer som ligger som infiller mellom den nåværende bebyggelsen. Volumene er delt opp i mindre fasaden som tilpasser skalaen på bygårdene rundt. Det nye kvartalet er tenkt å inneholde næringsarealer i første etasje, boliger i etasjene over og med utenomhusarealer lagt på et lokk i bakgården over næringen.  

Prosjektet er planlagt med et samlet volum (inklusiv kjeller) på 27 800 kvadratmeter. Av det er 9 000 kvadratmeter satt av til boligformål og 12 075 kvadratmeter til næring. Det vil gi 122 nye leiligheter. 

Planitinativet ble sendt inn til Kristiansand kommune i april i år og det utarbeides nå et reguleringsforslag med bakgrunn i det. WSP og Eno Arkitekter har blitt engasjert som ansvarlige for arbeidene. 

Sitat
Topic starter Publisert : 21. januar 2021 17:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn et oppdatert planforslag med noen  flere illustrasjoner og oppdaterte fasadeoppriss. Jeg synes det ser veldig lovende ut.

Fasadeoppriss mot Henrik Wergelands gate:

Fasadeoppriss mot Vestre Strandgate:

Fasadeoppriss mot Kristian IV's gate:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. mars 2021 14:45
Mikael gitt lik
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Veldig lovende 👍 

SvarSitat
Publisert : 30. mars 2021 15:08