Varsler
Fjern alle varsler

Ålesund | Byutvikling og byggeprosjekter  

Side 2 / 2
  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et nytt boligprosjekt i Brunholmgata 9 i Ålesund sentrum. Prosjektet består av et nybygg på fire etasjer med skråtak, noe som tilsvarer en høyde på 18 meter. Bygget vil inneholde 12 nye leiligheter hvorav de tre øverste vil være duplex-leiligheter som går over to plan. Fasaden er tenkt utført i puss og taket er tenkt kledd med skifertekking. Bygget er tegnet av Sandbakk & Pettersen arkitekter.

Kommunen godkjente opprinnelig søknaden om rammetillatelse for prosjektet i desember i 2015. Godkjennelsen ble så påklaget til fylkesmannen, som stadfestet vedtaket i juni i 2016. Imidlertidig ble det aldri bygget noe basert på tillatelsen innen den gikk, og det ble derfor sendt inn en ny søknad i november i fjor. Kommunen har enda ikke besvart søknaden. 

Jeg synes det ser greit nok ut, men jeg skulle ønske man hadde valgt en annen farge på pussen.

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen på Finn.no.

Saksmappen på Ålesund kommune sin nettside.

SvarSitat
Publisert : 15. februar 2020 12:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en oppdatering fra kontorbyggprosjektet Pir Cowork som er under oppføring i Keiser Wilhelms gate 22 i Ålesund sentrum. Nybygget blir på fem etasjer og vil få unik terrakottafarget fasade. Prosjektet er tegnet av Mad arkitekter.

Bildene er tatt fra Instagram-kontoen til Mad. Vi kan nå se at tidligere bygget på eiendommen har blitt revet og at de er i gang med grunnarbeidene for nybygget. I tillegg har det blitt montert opp en prøve av fasaden.

Bildene ble funnet her.

En illustrasjon av slik bygget er tenkt å bli når det står ferdig:

SvarSitat
Publisert : 7. april 2020 18:45
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

yggingen av boligprosjektet Utstillingsplassen i Ålesund sentrum. Prosjektet bygges på tomten som ligger der Parkgata møter Storledbakken, og erstatter en parkeringsplass og et garasjeanlegg. Prosjektet inneholder 46 leiligheter og er tegnet av Plot arkitekter. Utbygger er Fazenda Utvikling.

Bildene ble publisert for et par dager siden. Bygget ser ut til å ha nådd full høyde og de ser ut til å være i gang med konstruere taket og fasaden.

Bildene ble funnet her.

En illustrasjon av slik det er tenkt å bli:

SvarSitat
Publisert : 24. april 2020 17:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er enda en oppdatering fra byggingen av Utstillingsplassen-prosjektet i Ålesund sentrum fra forrige innlegg. Bildet ble publisert på Facebook den 11. august. Som vi kan se er de i ferd med å ta ned stillasene og gjøre den ferdige fasaden synlig.

Bildet ble funnet her på Facebook.

SvarSitat
Publisert : 21. august 2020 18:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen illustrasjoner av et infill-prosjektet som er under utvikling i Prestegata 1 i Ålesund sentrum. Prosjektet er planlagt på en ubebygd tomt som ligger mellom to historiske bygårder rett nedenfor Ålesund kirke. 

Det er fortsatt på skisseprosjekt-stadiet og det er så vidt jeg kan se enda ikke startet på en plan- eller byggesak med kommunen, så jeg vet ikke noe mer om planene utover det jeg kan se i illustrasjonene. Som vi kan se er bygget planlagt med fire fulle etasjer og én toppetasje glemt bak mansardtaket. Fasadene er tenkt utført i tre. 

Prosjektet er tegnet avproESS, som er et lokalt inginør- og arkitektfirma.

Illustrasjonene ble funent på Facebook-siden til proESS.

SvarSitat
Publisert : 4. september 2020 15:44
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her kan vi se den ferdig avdekkede fasaden på Utstillingsplassen-prosjektet. Dette bildet viser fasaden mot Storledbakken. Bildet ble funnet på nettsiden til Peab, som er de som bygger prosjektet.

Bildet ble funnet her.

SvarSitat
Publisert : 26. september 2020 20:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en oppdatert illustrasjon av boligprosjektet i Øwregata 8-10 i Ålesund sentrum. Prosjektet inneholder 17 leiligheter og er tegnet av Plot arkitekter. Nybygget skal visstnok stå klart til innflytting allerede om et år, så jeg ville tro byggingen er godt i gang, men jeg har ikke greid å fnne noen bilder fra arbeidene. 

Jeg synes volumene på byggene virket godt tilpasset området, men jeg skulle samtidig ønske man hadde gått for andre farger enn svart og mørk grå. 

Illustrasjonen ble funnet her på Twitter.

SvarSitat
Publisert : 27. september 2020 12:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par nye (men svært småe) bilder av Pir Cowork-prosjektet som er under bygging i Keiser Wilhelms gate 22 i sentrum. Vi kan begynne å få et godt inntrykk av hvordan fasaden vil bli. Fasaden består av prefabrikerte terrakottafargede betongelementer. Bygget er tegnet av MAA arkitekter og bildene ble funnet på dems Instagram-konto. 

Trappen vil bli utført i samme farge som fasaden:

Bildene ble funnet her på Instagram.

En illustrasjon av prosjektet:

SvarSitat
Publisert : 16. oktober 2020 21:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt infill-prosjekt i Tollbugata 3 i Ålesund sentrum. Eiendommen består av en fire etasjers bygård i Jugendstil fra 1906 og ett-etasjes lagerbygg fra 1961 på hjørnet ut mot Sorenskriver Bulls gate. 

Det foreslås å rive lagerbygget og erstatte det med et nybygg på seks etasjer. Bygget er utformet med to øverste etasjene gjemt bak et skråtak, slik at det følger profilen på jugendstilgården. Bygget vil inneholde leiligheter fra andre etasje og opp, mens første etasje vil ha boder og sykkelparkering for beboerne. Etasjen vil ikke inneholde noe næringsarealer, men den vil ifølge arkitekten utformes med mye glass og ha et transparent inntrykk.

Bygget er tegnet av Puls arkitekter på vegne av Spabo Eiendom. Det er nettopp sendt inn forespørsel om å avholde forhåndskonferanse med kommunen.

Jeg synes det ser ut som et fint lite prosjekt som passer godt inn i området.

Saksmappen.

SvarSitat
Publisert : 22. oktober 2020 17:51
Side 2 / 2