Varsler
Fjern alle varsler

Byutvikling og byggeprosjekter i Ringsaker

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Ringsaker uten egne dedikerte tråder. Kommunens to største tettsteder er Brumunddal og Moelv .

 
Sitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 22:57
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er hvordan det ferdigstilte prosjektet City Torg i Brumunddal ble. Bygget stod ferdig i 2017 og er tegnet av StudioNSW. Utbygger var  Ø.M.Fjeld.

Tråden for det feridge bygget.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 23:08
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av det nå ferdigstiltet leilighetsprosjektet Centrumsparken i Industrigata 8 i Brumunddal sentrum. Bygget er tegnet av Anderssen + Fremming sivilarkitekter mens byggherre var Industrigata Eiendom. Prosjektet ble ferdigstilt tidligere i år.

Her er forumtråden dedikert til ferdigstilte prosjektet.

@60.8851339,10.9434411,3a,60y,3.54h,100.84t/data=!3m6!1e1!3m4!1sP2lC-KaPeRblX6V-vK717g!2e0!7i13312!8i6656">Adressen på streetview.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 23:12
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av det ferdigstilte prosjektet Portalen i tettstedet Brumunddal i Ringsaker kommune. Som navnet indikerer, er bygget oppført ved inngangen til Brumunddal sentrum og det er erstatter det som tidligere var et eldre trehus. Bygget er på i alt seks etasjer hvorav de to nederste er avsatt til næring og kontorer hvor blant annet et legekontor har flyttet inn, mens den øvrige etasjene inneholder 22 selveierleiligheter. 

Utbyggeren bak prosjektet var Buttekvern Eiendom og bygget ble tegnet av arkitektkontoret StudioNSW.

Forumtråden dedikert til det ferdigstilte prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 23:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Prosjektet Midtbyen Palè som er planlagt bygget i Brumunddal i Ringsaker kommune. Det er tenkt bygget på tomten som i krysset der Furnesvegen møter Berger Langmoens veg, rett ved elvn Brumunda. Dette er for øvrig også over gaten for Portalen-bygget. Prosjektet vil erstatte én enebolig. 

Midtbyen Palè inneholder en blanding av en ny kino, et hotell, næringsarealer og 45 leiligheter. Bygget vil ha varierende høyder fra 3 til 8 etasjer, hvor det høyeste delen er langt til det nordøstlige hjørnet mot elven. Bygget vil få fasader kledd med platekledning. Mot Brumunda er fasaden dell inn i felt med bruk av lyse fasadeplater og mørke brune stålplater, slik at det fremstår som en fasaderekke bestående av individuelle bygg. 

Prosjektet er tegnet av StudioNSW. Utbygger Betonmast. Kommunen innvilget rammetillatelsen i juni i fjor. Planen er å starte byggingen i løpet av året i år. 

Jeg synes det ser ganske billigt ut. Jeg er spesielt skeptisk til fasaden mot rundkjøringen (andre illustrasjon).

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 23:20
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Detaljreguleringen har nå startet for eiendommene Storgata 110 og 112 i sentrum av Moelv i Ringsaker kommune. Det står tre bygårder på to etasjer på eiendommene i dag. De foreløpige planene innebærer at bygårdene rives og erstattes med et nytt bygg på seks etasjer. 

Det allerede vært avholdt et oppstartsmøte med kommunen hvor ble uttalt at de mente at høydene burde reduseres og at det burde jobbes med å tilpasse bygget til omgivelsene, så jeg antar at det endelige prosjektet vil se ganske annerledes ut. 

Prosjektet blri utarbeidet av Odin Prosjektering. 

Jeg må si meg enig med kommunens tilbakemelding. Jeg mener at det bø jobbes for å få til en mindre monotone fasader. 

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 23:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt boligprosjekt som er under utvikling i Brumunddal. Prosjektet er kalt City 360 og det vil fullføre det såkalte City-kvartalet (hvor City Torg og står). Bygget vil være på åtte etasjer og vil inneholde 20 leiligheter. I tillegg vil det være et serveringssted i første etasje og med uteservering på byggets takterrasse. Utbygger er er Høyen Eiendom og det er tegnet av Asas arkitekter. 

Jeg må si jeg synes en del av disse illustrasjonene er tatt fra utrolig merkelige vinkler. 

Prosjektets hjemmeside/boligvelger.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2021 23:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har blitt utarbeidet noen nye skisser for utbyggingen av Storgata 110 og 112 i Moelv. Sammenlignet med tidligere, så har prosjektet fått en mer markant oppdeling av volumene. I tillegg har høydene blitt redusert mot Storgata til tre etasjer. Utnyttelsen er lik som tidligere og prosjektet er planlagt å inneholde 3000 kvadratmeter med boliger, 1500 kvadratmeter med næring og 500 kvadratmeter med kontorer. 

Skissene er laget av Odin Gruppen.

Jeg synes prosjektet ser langt bedre ut nå.

Artikkel i Ringsaker Blad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. mai 2021 22:59
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen illustrasjoner som viser planene for utviklingen av det såkalte Melkebaren-kvartalet i Brumunddal. Kvartalet ligger rett på andre siden av Gammelgata for Mølla storsenter. Prosjektet, som har fått navnet 2380, vil bestå av fire forskjellige bolig- og næringsbygg med 35 til 40 leiligheter i alt. Planforslaget har nettopp blitt sendt inn til kommunen for førstegangsbehandling.

Planforslaget er utarbeidet av Wir arkitekter og forslagsstiller er Vi eiendom.

Planforslaget kan sees her.

De to første illustrasjonene er lånt fra denne artikkelen i Hamar Arbeiderblad.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. juni 2021 22:36
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn et planforslag for reguleringen av den såkalte Hymastomta i sentrum av Brummunddal. Planforslaget legger opp til å utvikle kvartalet med en ny bebyggelse med 100 leiligheter. Det er laget av Studio NSW.

Planforslaget kan sees i sin helhet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. september 2021 17:54