Varsler

Harstad | Byutvikling og byggeprosjekter  

  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Harstad uten egne dedikerte tråder.

Sitat
Publisert : 20. mars 2019 21:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt prosjekt i vannkanten i Kaarbøkvarteret-området i Harstad sentrum. Prosjektet vil inneholde et 40 meter høyt bygg som skal huse et nytt Nordic Choice hotell. Dette vil visstnok bli Harstads høyeste bygning. Prosjektet vil ellers inkludere en del nye leiligheter og litt næring og det er forventet at det skal stå ferdig til 2021. Utvikler er Kaarbø Utvikling AS.

Jeg synes fasaden på hotellet ser ganske billig og primitiv ut, men boligdelen bak hotellet ser ganske ålreit men jeg synes det er vanskelig å få et skikkelig klart bilde av hvordan de vil fremstå her.

Harstad Tidende.

Området på kartet.

Dette innlegget har blitt redigert for 2 ukersiden av Fredrik
SvarSitat
Publisert : 20. mars 2019 22:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt boligprosjekt i Strandgata 13 og 15 i Harstad sentrum. Prosjektet erstatter et lite to-etasjers trehus som står på eiendommen i dag. Nybygget vil inneholde uteleieleiligehter til en samtlet verdi av 95 millioner kroner. 

Jeg vet ellers ikke så mye om prosjektet, da artikkelen er gjemt bak en betalingsmur i Harstad Tidende. Jeg har heller ikke greid å finne noe om det på sidene til Harstad kommune.

Harstad Tidende sin artikkel om prosjektet.

Slik Strandgata 13 og 15 fremstår i dag.

SvarSitat
Publisert : 24. august 2019 00:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Harstad Tidende har nå publisert en ny illustrasjon og en artikkel av slik Kaarbøkvarteret i Harstad sentrum er tenkt å bli. Prosjektet ble tidligere presentert her i dette innlegget. Prosjektet vil inneholde en firesals kino, et nytt bibliotek, et hotell og 100 leiligheter med næring i første etasje.

Artikkel i Harstad Tidende (bak betalingsmur og krever abonnement).

SvarSitat
Publisert : 18. september 2019 17:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en video som viser Kaarbøkvarteret-prosjektet i Harstad sentrum. Kvartalet vil bli bygget på eiendommen til verftet Harstad Skipsindustri. Firmaet har en historie helt tilbake til 1895 og har vært nært knyttet til fremveksten av Harstad som by. I motsetning til en del av disse utviklingsprosjektene, så er planen å fortsette produksjonen i Harstad sentrum videre inn i fremtiden og. Utbyggingen av kvartalet vil bli gjort plass til ved å samle driften i et såkalt kompakt-verft innenfor deler  av planområdet. 

Deler av det tidligere verftsområdet har allerede blitt utviklet på bakgrunn av reguleringsplanen Harstad Skipsindustri – Sentrum syd og Equinor (tidligere Statoil) flyttet inn i et nybygg her i 2017. Området Kaarbøkvarteret er planlagt i kalles for Harstad Skipsindustri – Sentrum nord og det representerer andre byggetrinn i utviklingen av området. 

Planene legger opp til en variert bebyggelse med en blanding av nærings- og boligarealer. Mot sør er bebyggelsen planlagt som en sammenhengende rekke med bygg som skal virke skjermende mot verftet. Mot nord består bebyggelsen av to kvartaler som vil ha varierte høyder helt opp mot kvote 40,5. Det høyeste bygget er planlagt som et hotell og vil ligge på en fylling ut i havnebassenget. Mellom de nordre og søndre kvartalene vil det bli opparbeidet et offentlig torg med aktive fasader rundt. Boligenes oppholdsarealer vil bli lagt til balkonger og takterrasser.

Prosjektet utvikles i et samarbeid mellom selskapene Harstad Skipsindustri og Clemens Eiendom. Reguleringsplanen ble utarbeidet av Sweco, Migrant og A3 arkitektkontor. Reguleringen ble vedtatt av Harstad kommune i september i fjor. 

Videoen er laget av Hille Melbye arkitekter. Jeg er litt usikker på hvor oppdatert eller nøyaktig den er, men den viser i hvert fall en bebyggelse med et litt annet uttrykk enn de vi har sett i tidligere illustrasjoner av prosjektet.

Hjemmesiden til Kaarbøkvarteret.

SvarSitat
Publisert : 8. februar 2020 13:55