Varsler
Fjern alle varsler

Norge Byutvikling og byggeprosjekter i mindre byer og tettsteder

Side 9 / 12
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@kvikhalden Jeg vil anta at den tynne stien langs havna blir åpen for allmennheten, men det er jo ganske skuffende når man ser hvor bred den kunne ha vært om det ikke var for all plassen som forhagene/terrassene tar. Det er spesielt skuffende ettersom det vil bli anlagt en offentlig strand rett ved siden av og dette derfor kan bli en område med en del aktivitet om sommeren. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. januar 2021 17:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn et revidert planforslag for utviklingen av Garvergården i sentrum av Elverum. Planene har blitt redusert i tråd med vedtaket fra førstegangsbehandlingen av kommunen og planforslaget har nå en maksimum høyder på åtte etasjer, ned fra ti i det tidligere forslaget. Prosjektet vil inneholde 90 leiligheter og butikklokaler første etasje.

Planforslaget er laget av Hrtb arkitekter. 

Jeg er ingen stor fan av dette prosjektet. Jeg skulle ønske man satset på mer tradisjonell kvartalsbebyggelse fremfor slike frittstående tårn.

Saksmappen på nettsiden til Elverum kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. januar 2021 23:11
KvikHalden
(@kvikhalden)
Bruker Registered

Hvis du følger brygga i Grimstad der fra stranda forbi nye prosjektet kommer du til en mur/gjerde der, tydelig privatisert brygga på naboeiendommen.

SvarSitat
Publisert : 27. januar 2021 01:41
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@kvikhalden Jeg trodde du tenkte på i dette prosjektet. Ja, jeg skjønner hva du mener angående slik det er der nå. Ganske dårlig.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. januar 2021 20:22
KvikHalden gitt lik
KvikHalden
(@kvikhalden)
Bruker Registered

Var på biltur og velger å poste Lillesand nyeste turistattraksjon, påstått å være verdens høyeste klatretårn med sine 47 meter, ligger ved E18, og desverre på feil side i forhold til ladestasjonen, hele området er en byggeplass og fant ikke noen gangvei over til riktig side. Litt synd med tanke på at når man venter på at bilen lader hadde vært gøy å komme opp i toppen og se, forhåpentligvis kommer det mer infrastruktur etterhvert.

 

2021-02-01_10-58-06

SvarSitat
Publisert : 2. februar 2021 00:21
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er to nye illustrasjoner av nærings- og boligprosjektet som er planlagt bygget i sentrum av Nordfjordeid i Stad kommune. Det r tegnet av arkitekt Vicente Ferrando og utbygger Kvernevik Eiendom.

Illustrasjonene ble funnet i denne artikkelen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. februar 2021 23:51
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder fra arbeidene med Holmestrand Brygge som ikke overraskende er under oppføring i nettopp Holmestrand. Stillasene er i ferd med å fjernes og vi kan få et godt inntrykk av hvordan den ferdige fasaden har blitt. Bygget er tegnet av Asplan Viak.

Bildene er lånt fra denne artikkelen i Jarlsberg Avis.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. februar 2021 14:33
KvikHalden gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er planene for nytt Kirkesenter i Elvegaten 9 i Flekkefjord sentrum. Eiendommen utgjør kvartalet som ligger rett syd for Flekkefjord kirke, som er hvor den tidligere murgården til Bondeheimen står. 

Planene innebærer at Bondeheimen-bygget rives til fordel for en ny bebyggelse med næringslokaler, kontorer, kirkesenter og leiligheter. Den planlagte bebygelsen er delt opp slik at den visuelt fremstår som flere bygg ved hjelp av forskjellig bruk av materialer, volumer og takformer; Bygget nærmest kirken henter inspirasjon fra dagens bygård på eiendommen, mens resten av byggene er utformet som mer tradisjonelle sørlands-trehus. 

Prosjektet er tegnet av Kristiansen & Selmer-Olsen. Det blir utviklet i et samarbeid mellom BRG Utvikling AS og Flekkefjord Sokn, som hver eier sin halvdel.

Jeg synes det ser ganske bra ut. Jeg liker når jeg ser slik skånsom fortettning i våre gamle trehusmiljøer. 

Artikkel i Avisen Agder.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. mars 2021 14:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et par illustrasjoner av bolig- og næringprosjektet kalt Sentrumsgården som er planlagt oppført i sentrum av Buvika i Skaun kommune. Gården vil ha tre etasjer og vil inneholde 29 leiligheter. Byggestart er planlagt å være i løpet av tredje kvartal i år og det vil da stå klart til innflytting i tredje kvartal til neste år. 

Utbygger er boligbyggelaget TOBB og det er tegnet av arkitektkontoret MNPro.

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen på Finn.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. mars 2021 23:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt nærings- og boligprosjekt som er planlagt oppført i Dronningensgate 56 i Narvik sentrum. Prosjektet, som markedsføres under navnet Torvet Residence, ligger ut mot det sentrale torvet i byen og kun et steinkast unna det tidligere presenterte prosjektet i Dronningens gate 44. Nybygget vil ha seks etasjer og vil inneholde elleve leiligheter. Det er planlagt å stå klart til innflytting i årsskiftet 2022/2023.

Prosjektet er tegnet av Hamperokken arkitektur.

Illustrasjonene er lånt fra denne boligannonsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. mars 2021 14:36
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt presentert planer for utviklingen og urbaniseringen av sentrumskjernen på Karlshus i Råde, som ligger sånn ca. midt mellom Moss og Fredrikstad. Området kalles for “stripa” på folkemunne og kan minne litt om et amerikansk strip mall med en lang rekke lavere næringsbygg. 

Planene innebærer at dagens bebyggelse blir revet til fordel for nye  leilighets- og forretningsbygg. De inneholder 350 boliger og høyder på 28 meter på det mesteut mot Mosseveien. I tillegg vil det bli nye plasser, gangveier og parsellhager ved Lundeby Gartneri. 

Det er selskapet FL Eiendom som står bak planene og de har engasjert B16 arkitektur & landskap som ansvarlig arkitekt. Planene er sendt inn som et innspill til sentrumsplanen som kommunen er i ferd med å utarbeide. Det er forventet at sentrumsplanen vil bli vedtatt senere i år.

Artikkel.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. mars 2021 23:47
KvikHalden gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Utgravningene er i gang for boligeprosjektet i Bioddgaten 2-4 i Grimstad. Her er et par bilder fra arbeidene.

Bildene er lånt fra denne artikkelen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. mars 2021 17:44
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen illustrasjoner av et nytt hotell og kulturkvartal som er under planlegging i Kongsvinger sentrum. 

Prosjektet er planlagt oppført i den vestlige enden av Byparken, der hvor parken møter gatene Storgata og Skolegata. Hotelldelen av prosjektet er planlagt i et seks etasjer (pluss én tilbaketrukket toppetasje) høyt bygg plassert mot Storgata, mens kulturdelen er i et lavere bygg på to etasjer mot Skolegata. I tillegg planlegges det å opparbeide deler av Byparken med en utendørs scene og nye stier. 

Link arkitektur er ansvarlig for reguleringsprosessen. Planen er at et planforslag vil være ferdig utarbeidet innen høsten og kommunestyret vil behandle det rundt årsskiftet 2021/2022.

Saksgangen kan følges her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. mars 2021 13:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen nye biilder fra byggingen av Sundt videregående skole i Farsund sentrum. Byggene ser nå ut til å nærme seg ferdigstillelse og det gjenstår kun, så vidt jeg kan se, noen arbeider med fasadene i første etasje.

Bildene ble funnet på nettsiden til Agder Fylkeskommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. mars 2021 21:07
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt boligprosjekt som er under planlegging i Kølkjørarveien 2 i Røros, som ligger rett utenfor byens vernesone. Planforslaget vil bli behandlet av kommunens planutvalg den førstkommende torsdag. Planområdet strekker seg langs Kølkjørarveien og opp til krysset mot Dalsveien. Det inkluderer blant annet det tidligere Pinsemenighetshuset. 

Prosjektet består tre bygg plassert i en rekke langs veien. De vil være på tre etasjer og er utformet med saltak. Hvert bygg er så delt opp i det som visuelt fremstår som to bygg. Prosjektet vil til sammen inneholde ni leiligheter. 

Planforslaget er laget av Feste NordØst og Trine Schjølberg i Nordom er arkitekten bak byggene. Forslaggstiller er Røros Produkter Eiendom.

Jeg synes det ser ut som et fint prosjekt som passer godt inn i området. Selv om det ikke er veldig stort, så tror jeg det vil være med på å utvide sentrumskjernen i Røros.

Dokumentene til møtet kan sees i den politiske møtekalenderen på nettsiden til Røros kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. april 2021 18:20
jh gitt lik
Side 9 / 12