Varsler
Fjern alle varsler

Moss Områdeutvikling | Sjøhagen Brygge

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tenkte det kanskje var på tide å lage en tråd for utbyggingen av Sjøhagen Brygge i Moss. De første delene av prosjektet er allerede under bygging, men jeg har mer eller mindre ignorert det frem til nå. 

Prosjektet bygges på Norsk Spesialolje sin tidligere tankanlegg på Kambo. Anlegget dekker et område på 77 mål og ligger ut mot Mossesundet, kun et steinkast unna Kambo jernbanestasjon.  Områdereguleringen ble vedtatt av Moss kommune i 2017. Den åpner for byggingen av rundt 1000 nye boliger.

Områdeplanen ble utarbedet av Mer arkitektur (tidligere Kari Nissen Brodtkorb).

Sitat
Topic starter Publisert : 4. februar 2021 23:29
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er planene for et nytt nærings- og leilighetsbygg som vil bli oppført på det som kalles for felt BAH1 i områdeplanen. Feltet ligger ved utbyggingens sentrale torg. Det planlagte bygget er formet som en L og vil være på fire etajser. Det vil inneholde 38 leiligheter. Fasadene vil være utført i en kombinasjon av tegl, puss i varme toner og detaljer i tre. 

Bygget er tegnet av Mer arkitektur. Det har nå blitt sendt inn både rammesøknad og planforslag og planen er at de skal behandles parallelt.  

Jeg synes det ser ut som et fint bygg. 

Saksmappen på nettsiden til Moss kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. februar 2021 23:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En (svært liten) illustrasjon av planene for Sjøhagen Nord, som er tenkt å være det neste området som vil bli utviklet etter at Sjøhagen Brygge er ferdig. Det er tenkt bygget på området som ligger mellom Kambo stasjon og den pågående utbyggingen. Prosjektet består av to boligbygg på tolv etasjer og det som blir beskrevet som et urbant bykvartal. 

De foreløpige planene ble forevist politikerne i plan, bygg og teknisk utvalg, hvor det visstnok ble godt mottatt. Det er tegnet av LPO arkitekter.

Artikkel i Moss Avis.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. juli 2021 22:10
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen illustrasjoner av neste byggetrinn tatt fra en annonse på Finn.

Illustrasjonene er lånt fra denne annonsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. september 2021 19:09
KvikHalden gitt lik