Porsgrunn og Skien | Byutvikling og byggeprosjekter  

Page 2 / 2
  RSS
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Nye Østre kirke:

Ikke direkte urbanisme, men siden kirken ligger i sentrum/randsonen tenkte jeg dette måtte være innenfor. Bygget tar plassen til den gamle ærverdige trekirken som brant ned i 2011, siden har det vært stor diskusjon om hva skulle oppføres. Espen Surnevik har vært arkitekt.

Er lite jeg har mindre formeninger om enn moderne kirkearkitektur, men generelt tar nok kirken seg vesentlig bedre ut på bilder (og i virkeligheten) når det er pent vær. Her er noen bilder som viser kirken med litt blåere himmel.

18.05.2019:

Gamle Østre kirke før brannen

Alternative forslag før dagens arkitekt ble valg

Dette innlegget har blitt redigert for 7 månedersiden av Mikael
SvarSitat
Publisert : 24. mai 2019 06:26
Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen illustrasjoner av prosjektet Vestre Brygge, som blir kalt Porsgrunns nye bydel. Prosjektet vil inneholde 250 boliger og vil bli bygget på eiendommene det som tidligere var Porsgrunn Mekaniske Verksted fra 1850. Eiendommene ligger i strøk kjent som Vessia og er på andre siden av Porsgrunnselva for sentrum og kjøpesenteret Down Town. 

Reguleringsplanen er utarbeidet av Børve Borchsenius Arkitekter og har nå blitt sendt inn til Porsgrunn kommune for behandling. Prosjektet blir utviklet i sammarbeid mellom Grenland Invest og PBBL.

Jeg synes prosjektet ser ut til å holde overraskende høy standard slik det blir presentert her. Det jeg er litt usikker på er hvor godt de punkthus-aktige blokkene lengre bort langs elva vil fungere.  

Artikkel på nettsiden til PBBL.

Slik ser eiendommen til gamle Porsgrunn Mekaniske Verksted i dag.

Dette innlegget har blitt redigert for 3 månedersiden 3 ganger av Fredrik
SvarSitat
Publisert : 6. september 2019 12:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et forslag til utbyggingen av nytt bolig- og næringsprosjekt i krysset der Stangsgata møter Storgata i Porsgrunn sentrum. Eiendommen er dag bebygget med to trehus. Nybygget er på fem etasjer og er tenkt å inneholde 15 leiligheter.

Jeg synes utformingen av dette bygget er svært skuffende og jeg håper planene blir revidert før de eventuelt blir godkjent. Her burde man gå for noe mer lignende for eksempel Floodegården fra forrige side.

Illustrasjonen er lånt fra en artikkel i Porsgrunns Dagblad.

Gatehjørnet slik det fremstår i dag.

SvarSitat
Publisert : 10. november 2019 18:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av den nå ferdigstilte nye Østre Porsgrunn Kirke

Bakgrunnen for prosjektet er at den gamle korskirken på stedet fra 1760 ble totalskadet i en brann i 2011. Det pågikk lenge en heftig debatt om den gamle kirken skulle gjenoppbygges slik den var eller ikke. Majoriteten av de aktive medlemmer i menigheten ønsket imidlertid en moderne kirke og det ble til slutt vedtatt å bygge en helt ny kirke.

Det ble avholdt en arkitektkonkurranse for utformingen av den nye kirken i 2015. Sivilarkitekt Espen Surnevik og Trodahl arkitekter gikk seirende ut av konkurransen med sitt forslag kalt “Reis Opp”.

Den nye kirken var opprinnelig tenkt utført med fasader i hvit porselen, men planene har blitt endret til fliser som skal minne om porselen isteden gjennom prosjekteringsprosessen.

Første gudstjeneste i den nye kirken ble avholdt på søndag den 13. September.

Forumtråden dedikert til det nå ferdigstilte prosjektet.

Adressen og den tidligere kirken på streetview.

SvarSitat
Publisert : 2. desember 2019 21:13
Page 2 / 2

Please Logg inn or Register