Sandefjord | Byutvikling og byggeprosjekter  

  RSS
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Sandefjord uten egne dedikerte tråder.

Dette innlegget har blitt redigert for 7 månedersiden av Fredrik
Sitat
Publisert : 17. mai 2019 22:16
Fredrik likte
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Landstads plass

Oppdatering fra et nytt leilighetprosjekt med 13 leiligheter. Prosjektet har vært kontroversielt fordi det innebar riving av den gamle kapellanboligen fra 1926, tegnet av Eilif Arneberg (bror til mer kjente Arstein Arneberg). Prosjektet er også nærmeste nabo til Sandar Kirkested, som er regional kulturminneområde. Resultatet ble en reguleringsplan vedtatt med svært strenge bestemmelser for arkitektonisk tilpasning, blant annet ved at illustrasjoner forelagt under reguleringsplaner skulle være retningsgivende for hva som skulle bli tillatt bygget.

16.05.19:

Området (med kapellanboligen) før byggestart

Dette innlegget har blitt redigert for 8 månedersiden av Mikael
SvarSitat
Publisert : 17. mai 2019 22:35
Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Takk for oppdateringen. 

Jeg skulle virkelig ønsket at man hadde priotert at bygningskroppen fulgte og møtte fortauet her. Det er jo faktisk ganske nærme sentrum tross alt. 

SvarSitat
Publisert : 17. mai 2019 22:51
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Kilen Brygge

Nytt prosjekt på Kilen i Sandefjord med 137 leiligheter og opptil 7 etasjer. Nok et prosjekt på Kilen som bygger opp under den ny-modernistiske tankegangen, totalt blottet for urbane kvaliteter. Klarer du gjette arkitekten?

29.05.2019:

Tar med én illustrasjon til slutt som viser gateperspektivet:

Illustrasjon: Arcasa

Dette innlegget har blitt redigert for 8 månedersiden av Mikael
SvarSitat
Publisert : 31. mai 2019 21:44
Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er det reviderte planforslaget for utbyggingen av Chr. Hvidts plass 3 midt i Sandefjord sentrum. Forslaget legger til rette for 16 nye leiligheter hvorav 12 av dem er i et nybygg. Nybygget er tegnet med fem hele etasjer og en tilbaketrukket sjette etasje. I første etasje ut mot Chr. Hvidts plass er det planlagt næringslokaler. Prosjektet er tegnet av Spir arkitekter og det blir utviklet av firmaet Hjertnes Bolig I AS.

Jeg synes dette ser veldig bra ut. Nybygget er både urbant med utadvendt førsteetasje og ser ut til å passe svært godt inn i omgivelsene. Det eneste jeg vil kritisere er glassoverbygget mot Hotell Atlantic; Jeg mener det ville sett bedre ut å bevart det lille smuget som en åpen sidegate. Uansett så er nok dette beste prosjektet jeg har sett i Sandefjord i moderne tid.

Prosjektets saksmappe på Sandefjord kommune sine nettsider (det tidligere planforslaget kan og sees her).

Slik eiendommen Chr. Hvidts plass 3 fremstår i dag.

SvarSitat
Publisert : 9. juli 2019 12:29
Mikael likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er prosjektet Dokkenkvartalet som er under utvikling i Sandefjord sentrum. Prosjektet har adresse Storgata 3-5 og vil erstatte bygårdene som tidligere huset Dokken motehus. Prosjektet består av fire nybygg: To av byggene er plassert ut mot gågaten og har fire fulle etasjer med saltak, mens de to resterende byggene ligger i bakgården og har åtte etasjer. Byggene vil inneholde 36 leiligheter på størrelser fra 55 til 122 kvadratmeter. I tillegg inneholder prosjektet næringslokaler ut mot gågaten. 

Dokkenkvartalet er tegnet av Kvartal 19 Arkitektkontor. Utbyggerne bak prosjektet er Erik Martin Steinsholt, Øistein Skjerven og Carl Christian Fon gjennom selskapet Storgata 3-5 AS.

Det har nylig blitt tegnet kontrakt med AF Gruppen angåene oppføring av byggene. Planen er starte salget av leiligheter i løpet av februar og så starte byggingen allerede i andre kvartal i år.

Jeg synes det ser ut som et fint og urbant prosjekt som tror vil løfte området.

Hjemmesiden til Dokkenkvartalet.

Prosjektets saksmappe hos Sandefjord kommune.

Storgata 3-5 i dag.

SvarSitat
Publisert : 14. januar 2020 17:44

Please Logg inn or Register