Varsler
Fjern alle varsler

Sandefjord Byutvikling og byggeprosjekter i Sandefjord

Side 2 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen volum-illustrasjoner som viser de foreløpige planene for utviklingen av Sperrekvartalet i Sandefjord sentrum. Det er og kjent som Kvartal 40 og er det samme kvartalet som blant annet Verdensteateret Kulturhus holder til i. Deler av kvartalet er bebygd, mens andre deler igjen består av ubebygde parkeringsplasser. 

Planene inneholder en kombinasjon av infill- og påbygg lagt mellom og over dagens bebyggelse. Dagligvarebutikken som ligger inne i kvartalet, det såkalte mellombygget som ligger mellom Borgegården og Sperretorvet, samt bakgårdsbygningene til Borgegården er tenkt revet og erstattet med nybygg. I tillegg planlegges det et nybygg på dagens parkeringsplass langs Museumsgata.

Det pågår for tiden en dialog med kommunen angående størrelsen og høyden på de foreslåtte volumene, så det enda ikke sendt inn illustrasjoner som viser den arkitektoniske utformingen av prosjektet. Dialogprosessen blir håndtert av firmaet Gnp Areal, mens selve illustrasjonene er laget av Spir arkitekter. 

Jeg synes det ser ut som et ganske lovende prosjektet og et som er godt tilpasset området rundt, men det er enda for tidlig til at jeg vil gi min endelige konklusjon.

Den videre prosessen kan følges her på nettsiden til Sandefjord kommune.

SvarSitat
Publisert : 4. desember 2020 14:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Rivearbeidene er nå i gang for å prosjektet i Chr. Hvidts plass 3. Deler av bygningsmassen i bakgården til Baker Ivar Halvorsen må rives for å gjøre plass til boligprosjektet.

Bildene ble funnet her.

En video: 

SvarSitat
Publisert : 26. desember 2020 16:01
Mikael gitt lik
E_Oslo
(@e_oslo)
Bruker Registered

Her presenteres et nylig ferdigstilt prosjekt, i Kamfjordkilen som virker som forferdelig byutvikling. Nedbygging av et jorde for å bygge en stor butikkboks med parkeringsplass rundt og noen stygge boligblokker på toppen. Trist, siden Sandefjord har en sentrumskjerne som man heller burde videreutvikle.

SvarSitat
Publisert : 4. mars 2021 21:04
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@e_oslo  Ja, helt enig, det der er moderne arkitektur og planlegging på sitt værste og jeg tror det er typen prosjekter som gir byutvikling et såpass dårlige rykte. Det eneste positive jeg vil si er at det i hvert fall hakket bedre med tanke på å skape mindre bilbaserte byer enn slike butikkbygg uten leiligheter på taket. 

SvarSitat
Publisert : 4. mars 2021 22:52
E_Oslo gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen nye og oppdaterte illustrasjoner av det såkalte business center-prosjektet som ble presentert på forrige side. Prosjektet går nå under navnet Nybyen. Det er planlagt oppført over to kvartaler mellom gatene Langgata og Dronningens gate i nordre delen av Sandefjord sentrum. Området har et samlet areal på rundt 15 mål. 

Planene består av 19 000 kvadratmeter med ny bebyggelse og med høyder på opp mot elleve etasjer. Det vil gi ca. 125 nye leiligheter og 2 200 kvadratmeter med næringsarealer.

Prosjektet er tegnet av PV arkitekter på vegne av Inter Eiendom. Planforslaget ble sluttbehandlet i kommunens planutvalg i går. De valgte å vedta prosjektet, så nå gjenstår det kun et endelig vedtak i kommunestyret.

Dokumentene fra møtet.

SvarSitat
Publisert : 25. mars 2021 21:36
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

En bortkastet mulighet.

Dronningens gate er gaten med best tilgjengelighet i byen og har alle forutsetninger for å videreutvikles som byens kanskje viktigste/travleste gate, i tillegg til at Nybyen er et område som er svært sosialt belastet, og har alt å vinne på et byplangrep der man oppnår tydelig definerte byrom i motsetning til det som det legges opp til her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. mars 2021 11:47
beanie
(@beanie)
Bruker Registered

Sandefjord fortjener mye bedre enn det her. Kan ikke tro noe så ødeleggende for sentrum faktisk har en reell sjanse for å bli bygget.

SvarSitat
Publisert : 30. mars 2021 22:11
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En bedre illustrasjon av Dokkenkvartalet sett far Storgata. Jeg synes det er et ganske fint prosjekt (i hvert fall den delen ut mot Storgata), men jeg håper vi får se noen planer for parkeringsplassen på naboeiendommen snart, som forhåpentligvis vil integrere det bedre inn i bybildet. 

Illustrasjonen ble funent på nettsiden til Point Design.

SvarSitat
Publisert : 2. mai 2021 17:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Reguleringsplanen for Nybyen har nå blitt vedtatt av kommunestyret og det har blitt lansert en egen nettside for prosjektet. Her er noen nye og oppdaterte illustrasjoner av utbyggingen. 

Nettsiden.

SvarSitat
Publisert : 1. juni 2021 22:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nytt leilighetsbygg som er under utvikling i Skolegata 1 i Sandefjord sentrum. Bygget vil erstatte den gamle sveitservillaen som står ved Pausteparken. Nybygget er på tre etasjer og vil inneholde elleve leiligheter. Planen er å starte salget av leilighetene i løpet av fjerde kvartal i år og få til byggestart i løpet av vårparten til neste år. 

Det er prosjektert av Point as. 

Jeg synes dette ser veldig skuffende ut. Det er kun en firkantet boks og jeg mener være mulig å få til noe bedre på en såpass sentral og eksponert tomt. Bare det å legge til en høyere første etasje hadde gjort underverker. Ideelt sett skulle jeg likt å se et prosjekt som tok vare på den gamle sveitservillaen og.

Illustrasjonene er hentet fra denne annonsen på Finn.

SvarSitat
Publisert : 1. juli 2021 12:31
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Spir arkitekter har tegnet et nytt leilighetsbygg i Storgata 7. Dette er naboeiendommen til Dokkenkvartalet og den brukes i dag til parkering. Det planlagte leilighetsbygget er på åtte etasjer. Det er planlagt å inneholde hele 75 leiligheter og på taket vil det være det som blir beskrevet som parsellhager. 

Det har akkurat blitt sendt inn en anmodning om å avholde en forhåndskonferanse for prosjektet.

Saksmappe.

SvarSitat
Publisert : 6. september 2021 22:09
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Arkitektkontoret Ola Roald har sendt inn et planforslag for reguleringen av Søebergs gate 1 og 3 i Sandefjord sentrum. Nummer tre er i dag bebygd med et to etasjers bolighus, mens nummer 1 er ubebygd etter at det tidligere huset som stod der ble revet for et par år siden. Intensjonen er å legge til rette for å utvikle de to eiendommene med et kombineret bolig- og kontorbygg. Det nye bygget er tenkt å være på fire til fem etasjer og er utformet med det som blir beskrevet som et “moderne uttrykk med grønne takhager”.

Jeg synes arkitekturen ser veldig industriell ut og passer dårlig inn i området.

Saksmappen.

SvarSitat
Publisert : 18. september 2021 17:45
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Det bygges i hvalfangerbyen, disse bildene er tatt 18.09.2021:

Aagaards plass (Dronningens gate/Kongens gate).

Slik så kvartalet tidligere ut.

Dette er har blitt et vesentlig dårligere prosjekt enn jeg fryktet, selv om åpningens av første etasje naturligvis vil hjelpe. 
Her har man fått dispensasjon fra å regulere eiendommen, og resultatet har blir deretter. Det nye "kvasiurbane" kvartalet som minner litt om mye av det som popper opp i randsonen av Oslo indre by. Ironisk nok fremstår resultatet på baksiden mot Kongens gate som den beste delen/mest bymessige delen av prosjektet. 

Mot Aagaards plass:


Utkragningen av balkonger mot Dronningens gate har åpenbart ikke være problematisert:


Fra Kongens gate:

Opprustning av Kongens gate, mellom Dronningens gate og Kirkegata

Slik så gaten tidligere ut.

Jeg hadde håper det skulle bli granitt og brostein, fremfor betong og asfalt. Ensidig parkering, kortere parkering (15 minutter), større fortausareal med uteservering ser imidlertid ut til å fungere utmerkende i Sandefjords kanskje kuleste gate, men en rekke små butikker og serveringssteder.
Dokkenkvartalet reiser seg:

Spennende prosjekt som trolig vil gi sentrum og Storgaten økt kvalitet/urbanitet.


Boligblokkene i Floors gate er ferdigstilt.

Slik så eiendommen ut før.

Om ikke den mest sentrale gaten er det likevel syns at man ikke klarer en mer bymessig utforming i randsonen til sentrum.


Black box kulturhus ved Badeparken/Hjertnes reiser seg i disse dager.

Tomten har tidligere vært brukt til parkering.
Slik det er ment å bli.

Man kan mene hva man vil om Hjertnes arkitetur og at denne videreføres her, men det er utvilsomt positivt at man får fylt inn et tomrom i byen på en måte som forhåpentligvis styrker kulturtilbudet. Også et stort pluss at det blir direkte inngang fra parksiden, da denne delen av Badeparken mangler utadvendte funksjoner/innganger til Hjertnes.


I Prisens gate er det bygget et flerbolighus med en kreativ støyskjerm mot Sandefjordsveien.

Slik så det ut tidligere.

Prosjektet er bygget i en stil for å tilpasse seg omkringliggende bebyggelse. Krav til støyskjerming resulterer ofte i ødeleggende elementer som svekker det som ellers ser ut som gode prosjekter. I dette prosjektet har de valgt å integrere ulike funksjoner, som boder, sykkelparkering (og et selvbetjent loppemarked!) som en del av støyskjermingen. Stilmessig fremstår det kanskje litt "overkill", men må si jeg syns det er forfriskende å se at man har turt å tenke nytt og gammelt på samme tid. Dessverre glemte jeg å ta bilde fra Sandefjordveien, men jeg kommer tilbake med det!

Christopher Hvidts plass er man i full gang med byggingen av 16 nye leiligheter og næringslokaler.

Prosjekter har vært presentert tidligere.

Skal bli flott å se hvordan det tilsynelatende godt tilpassede prosjektet styrker plassen, som allerede i dag er en av Sandefjord sentrums perler.

Foreløpig bare riggplassen som er oppe:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. september 2021 12:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@mikael Takk for alle oppdateringene! Jeg synes det prosjektet i tradisjonell stil fremstår som relativt vellykket. Jeg er minder begeistret for de andre ferdige eller snart ferdige prosjektene.

SvarSitat
Publisert : 27. september 2021 22:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen enda flere illustrasjoner av Nybyen-utbyggingen.

Artikkel i Sandefjord Blad.

SvarSitat
Publisert : 28. oktober 2021 19:55
Side 2 / 3