Varsler
Fjern alle varsler

Sandefjord Byutvikling og byggeprosjekter i Sandefjord

Side 3 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen illustrasjoner av de nye planene for utviklingen av det såkalte Carlsenkvartalet i Sandefjord sentrum. Planleggingen har pågått gjennom flere år og det har blitt sendt inn flere forslag for prosjektet tidligere. Sammelignet med forrige forslag, så har høydene blitt noe redusert og man har plassert noe av bebyggelsen ut mot Brygga og Museumsgata. 

Forslaget er laget av Niamo Arkitektur

Jeg mener man burde ha gått for et helt lukket kvartal her. Jeg synes også at arkitekturen gir et ganske billig preg.

Artikkel i Sandefjord Blad.

SvarSitat
Publisert : 18. november 2021 21:17
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Om jeg husker riktig var planen tidligere å flytte Kilgata som en del av planen, noe man altså har gått bort fra. Det er synd for det kunne bidratt til å ramme inn plassen foran Thor Dahl-bygget mot sjøen, med perfekte solforhold og gitt byen den urbane "sjø-piazzaen" byen fortjener.

Ellers enig med taleren over, dette bør ikke være urbant nok, men høydene er redusert sammenlignet med tidligere forslag, så da tipper jeg kommunen er fornøyd.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. november 2021 00:05
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen foreløpige skisser som viser et nærings- og leilighetsbygg som er tenkt bygget i Rådhusgata 5, som er eiendommen hvor Sandefjord bedehus står i dag. Bedehuset ble oppført i 1878, men har blitt utvidet flere ganger og regnes ikke som bevaringsverdig. Eierne av bedehuset har inngått en avtale med Inter Eiendom om salg under den forutsetning av at de kan få til en godkjent reguleringsplan for utviklingen av eiendommen. De foreløpige skissene er laget av Spir arkitekter.

Jeg mener man burde se på mulighetene for å bevare bedehuset og heller bygge et slags infill-prosjekt på de åpne arealene rundt bygningen.

Artikkel i Sandefjord Blad.

SvarSitat
Publisert : 28. november 2021 12:37
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppdatering fra byggingen av Dokkenkvartalet i Sandefjord sentrum.

Bildet er lånt fra en artikkel i Sandefjord Blad.

SvarSitat
Publisert : 29. desember 2021 18:52
Side 3 / 3