Varsler
Fjern alle varsler

Tønsberg | Byutvikling og byggeprosjekter

Side 3 / 3
beanie
(@beanie)
Ny bruker

Kjenner de som leier et lokale der nå, og kunne nesten ikke tro det når jeg fikk høre eierne planlegger å rive huset. Man ser dessverre i større grad at dette er trenden i Tønsberg nå til dags

Ellers syntes jeg det er fint de vil utvikle den parkeringsplassen, men er ikke akkurat begeistret over utformingen her. Ville foretrukket kvartalstruktur, som på tomten ved siden av

SvarSitat
Publisert : 24. september 2020 23:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@beanie Jeg er helt enig på begge punktene. Nå skal det sies da at det er fortsatt veldig tidlig i reguleringsprosessen og planene virket ikke så veldig konkrete (var kun sendt med et oppriss), så jeg håper det vil gå gjennom en drastisk endring før det eventuelt ndringgodkjennes. 

Jeg synes planene for Foynkvartalet virker som et godt forbilde for hvordan man heller burde fortette ved slike historiske bygg. Et annet godt eksempel er Sterudkvartalet i Moss

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. september 2020 23:59
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå et ønske om å starte opp reguleringsarbeidet for området kjent som Lindahlplan. Området ligger ut mot Kanalen og foran Oseberg kulturhus og Quality Hotel i Tønsberg sentrum. Intensjonen med planarbeidene er å legge til rette for byggingen av et nytt senter som skal formidle den maritime historien fra Vikingtiden samt å lage et sted for vinteropplag av det rekonstruerte vikingskipet Saga Oseberg. 

Prosjektet baserer seg på Spir arkitekter seg vinnerutkast fra tidligere i år. Det består av to lave bygg med saltak. Byggene  er tenkt med fasader bestående av en kombinasjon av transparente flater av polykarbonatplater og vegger av kløyvd og brent trespon. Sistnevnte materiale skal gi et inntrykk lignende det vi kjenner igjen fra stavkirkene våre.

Jeg synes det ser ganske fint ut. 

Saksmappen på nettsiden til Tønsberg kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. oktober 2020 18:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et par bilder til av Borgheimtunet-prosjektet som er planlagt i Borgheim sentrum i Færder kommune. Bildene viser det som vil bli første salgstrinn. Salget av leilighetene er planlagt å starte nå i desember og de første byggene vil stå innflyttingsklare i løpet av andre til tredje kvartal i 2022.

Borgeimtunet er tegnet av Mer arkitektur og WA Gruppen er utbyggeren bak prosjektet.

Annonse på Finn.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. november 2020 18:05
JohnK
(@johnk)
Aktiv bruker

Ser det kvartalet vrengt ut, eller er det bare meg?

SvarSitat
Publisert : 15. november 2020 00:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par illustrasjoner av planene for området kjent som Skipsgateplassen. Området avgrenses av gatene Nedre Langgate, Tollbodgaten og Møllegaten og det brukes i dag til parkering. 

Det ønskes å utvikle kvartalet med en ny bebyggelse bestående av en kombinasjon med kontor, forretning, hotell og boliger. Forslagsstiller har og stilt prosjektet til rådighet som et nytt tinghus, men det avhenger av godkjennelse fra departement og domstoladministrasjonen for å bli noe av. 

Den nye bebyggelsen er planlagt med høyder på syv etasjer  Det er satt krav om at den delen av dagens bebyggelse som stammer fra før 1940 skal beavers og integreres inn i prosjektet. Det er videre satt krav om prosjektet skal utformes med åpne første etasjer.

Reguleringsplanen er utarbeidet av LPO arkitekter og forslagsstiller håper at den kan komme opp til førstegangsbehandling hos kommunen på nyåret en gang.

Saksmappen på nettsiden til Tønsberg kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. desember 2020 21:47
beanie
(@beanie)
Ny bruker

Forsåvidt bedre enn en parkeringsplass, men ser dessverre ut som noe man finner i en næringspark.

SvarSitat
Publisert : 5. januar 2021 20:44
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Premissene med åpne førsteetasjer er svært positivt og byggets funksjon rettferdiggjør en litt massivt volum mot nedre Langgate, men jeg blir svært skuffet om fasaden mot Møllegaten ender opp i nærheten av dette. Den fasaden er jeg enig med beanie at minner om noe du finner i en næringspark.

SvarSitat
Publisert : 5. januar 2021 22:15
Fredrik gitt lik
Side 3 / 3