Varsler
Fjern alle varsler

Tromsø Byutvikling og byggeprosjekter i Tromsø

Side 1 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er diskusjonstråd for alle byggeprosjekter i Tromsø uten egne dedikerte tråder.

Kilden til bildet.

Sitat
Topic starter Publisert : 17. november 2018 15:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kongsparken leilighetsprosjekt i Vestregata 20-22 i Tromsø sentrum. Bygget vil være over ni etasjer og er tegnet av At Plan & Arkitektur. Utbygger er JM Hansen Eiendom. Prosjektet er allerede godkjent og salget av leiligheter har startet.

Illustrasjonene ble funnet i denne Finn-annonsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. november 2018 19:50
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et forslag om å bygge et nytt hotellbygg i Tromsø sentrum. Bygget vil være en del av det såkalte Austadkvartalet. Utvikler er Austadkvartalet A/S og det er HRTB arkitekter som har tegnet prosjektet.

Artikkel om planene på nettstedet iTromsø.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. november 2018 15:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et større utviklingsprosjekt i Sjøgata 8-10 i Tromsø sentrum. Det er ikke oppgitt hvem som  er arkitektene bak prosjektet, men Totaleiendom er i hvert fall utvikleren. Prosjektet er tenk å inneholde hotell og næring. Dette er for øvrig rett over veien for prosjektet i forrige post. 

Illustrasjonene ble funnet på nettsiden til Totaleiendom.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. desember 2018 00:50
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Nordlyskvartalet. Det er igjen Total Eiendom som er utvikleren bak prosjektet, men dette bygget er tegnet av 70' N arkitektur. Dessverre så er ikke illustrasjonene som prosjektet blir presentert med veldig gode. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. desember 2018 15:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et nybygg i Havnegata 4 i Tromsø sentrum. Dette er visstnok det tredje forsøket på å et prosjekt godkjent her, men nå har kommunen sagt ja. Det er tegnet av 70°N arkitektur og Totalrenovering er utbyggeren. 

Det ser utrolig grått ut da. Jeg skjønner ikke hvorfor man er så redd for å bruke farger. Dette ser ut til å være et enda større problem i Tromsø enn det som er vanlig i norske byer.

Illustrasjonene er lånt fra denne artikkelen i iTromsø.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. februar 2019 17:53
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er vinnerforslaget i konkurransen om et nytt boligprosjektet i Tromsø. Det 14-etasjers høye prosjektet er tegnet av Reiulf Ramstad arkitekter og har blitt gitt navnet Artic House. Ut i fra hva jeg forstår så er det tenkt oppført i massivtre. Jeg har prøvd å se litt rundt på kartet, men jeg har ikke helt skjønt hvor det er tenkt plassert. Det ser i hvert fall ut som det er tenkt bygget et stykke utenfor sentrum.

Jeg synes arkitekturen ser veldig interessant ut, men jeg skulle ønske det hadde en mer urban planlegging. Jeg er ingen stor tilhenger som sånne høyhus plassert på toppen av store sokler. 

Illustrasjonene ble funnet på Instagram.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. februar 2019 18:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En 6-etasjer høy infill kalt Minuttet borettslag i Skanckesmuget 1 og delvis i bakgården til gården som tidligere huset Bike Kitchen. Dette er midt i sentrum av Tromsø og kvartalet infillen blir bygget i har fasade ut mot storgata. Prosjektet vil inneholde 25 nye leiligheter og er tegnet av Borealis Arkitekter. Utbygger er Total eiendom.

Bildene ble funnet i denne annonsen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. mars 2019 17:25
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

30 meter fra byens gågate og klarer man ikke forhandle frem at det blir næring i førsteetasjen mot Skanckesmuget? Kjipt.

SvarSitat
Publisert : 1. mars 2019 17:57
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg er veldig enig. Jeg synes og første etasje kunne ha fått en mer urban utførelse og vært mer estetisk adskilt fra den øvrige fasaden. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. mars 2019 19:33
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Askim/Lantto arkitekter gikk tidligere i år av seieren for utformingen av et tilbygg til Rådstua teaterhus med deres utkast kalt "prison break". 

Rådstua teaterhus holder til i et gammelt trehus i Vestregata 48 i Tromsø sentrum. Rådstua ble opprinnelig tatt i bruk i 1864 som byens nye rådhus og fengsel. Bygget var tegnet av arkitekt Peter Høier Holtermann

Askim/Lantto arkitekter sin offisielle Facebook-side (som bildene er lånt fra). 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 17. mai 2019 23:09
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Eiendomsspar i sammerbeid med Mack har nå sendt inn planprogrammet for utviklingen av det tidligere tomgodslageret til Mack til Tromsø kommune. Eiendommen, som er på  73 mål, er nabotomten til Norsk Polarinstitutt og fylkeshuset til Troms fylke i Tromsø sentrum. Planprogrammet legger opp til å bygge et nytt museum, to hotell, konsertsal, markedshall, kontorer, boliger og nye lokaler til Musikkonservatoriet. Et av hotellene er tenkt som et 18 etasjers høyt høyhus. Planprogrammet er uttarbeidet av nederlandske Concrete Architectural Associates.

Jeg har gjort et forsøk, men jeg har ikke greid å finne dette planprogrammet på Tromsø kommune sine nettsider enda. 

Bladet iTromsø sin artikkeln om planene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. mai 2019 16:59
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Statsbygg har nå presentert et skisseprosjekt for Norges Arktiske Universitetsmuseum som er tenkt bygget på Mack-tomta i sentrum. Dette er en del området som er presentert og beskrevet i forrige innlegg. Skisseprosjektet er uttarbeidet av Henning Larsen Architects i samarbeid med Borealis Arkitekter, COWI, SLA og Expology. Uteområdene og materialvalgene i skisseprosjektet sies å være inspirert av den nordnorske naturen. Nybyggene er tenkt å få en dobbel ytterfasade i glass. Statsbygg har nå startet på forprosjektet for byggene og jobber parallelt med reguleringen av området i sammarebeid med Eiendomsspar. 

Jeg er litt usikker på hvor vellykket fasaden blir, men jeg liker veldig godt det foreslåtte plangrepet og jeg synes det greier å knytte sammen det gamle bygget til Tromsø museum og fjorden på en veldig god måte. Jeg liker også trenden med å benytte seg av lokal flora når man utformer ny byrom. 

Statsbygg sin side for prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. juni 2019 18:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en bildene fra arbeidene med Rødbankkvartalet ved Kirkeparken og domkirken i Tromsø sentrum. Prosjektet går ut på å rehablitere dagens bygning fra 1915 (den såkalte Rødbanken) og å føre opp et tilbygg langs Fredrik Langes gate. Kvartalet vil bli Sparebank 1 sitt kontor i byen. Prosjektet er tegnet av Niels Torp arkitekter og bildet er lånt fra deres Instagram-konto. Som vi kan se, så nærmer prosjektet seg ferdigstillelse.

Niels Torp på Instagram.

To illustrasjoner av slik prosjektet blir presentert på hjemmesiden til Niels Torp:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. september 2019 20:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er planene for utbyggingen av Storgata 25-kvartalet i Tromsø. Kvartalet ligger mellom gatene Storgata, Strandgata og Peder Hansens gate i Tromsø sentrum. Første ledd i planene er allerede under bygging og består av et 8.500m2r stort bygg med kontorer og næring i førsteetasje. Dette bygget er planlagt ferdigstilt i løpet av andre kvartal til neste år.

Planene som nå har blitt presentert innebærer å rive resten av bygningsmassen på adressen for å erstatte den med en ny bebyggelse som er tenkt å inneholde et hotell. Kvartalet vil i alt være på 17.500 kvadratmeter (inkludert kjelleren) når det er ferdig utviklet. Skissen viser en variert bebyggelse med høyder som rangerer fra fire til åtte etasjer. 

Planene for kvartalet er laget av Niels Torp arkitekter. Prosjektet er et samarbeid mellom Pellerin og Aspelin Ramm.

Kvartalet i sin helhet:

Første byggetirnn som nå er under bygging:

Illustrasjonene ble funnet i denne artikkelen i Finansavisen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. november 2019 13:42
Side 1 / 3