Prosjekt | Middelth...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Prosjekt | Middelthunet

Side 1 / 2
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Boligprosjektet Middelthunet i Middelthuns gate 17 på Majorstuen, Prosjektet vil legge rett over veien og med utsikt til Frognerparken og Vigelandsparken. Obos og Veidekke er utbyggerne bak prosjektet som er tegnet av Lof arkitekter. Den dyreste leiligheten i prosjektet vil koste hele 95 millioner kroner, noe jeg tror er det dyreste en Obos-leilighet noensinne har kostet. 

Dessverre innebærer prosjektet også rivningen av den gamle fabrikken til Elektrisk Bureau som står i Middelthuns gate 17 i dag. Jeg mener man burde ha prøvd å integrere denne fabrikken i prosjektet på et vis slik vi for eksempel har sett på Fyrstikktorget på Helsfyr.

Illustrasjonene ble funent i denne annonsen på Finn.no.

Sitat
Topic starter Publisert : 11. desember 2018 16:53
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en oversikt over fasadematerialene tatt fra rammesøknaden til bygg A (det er bygget med terrasert tak). Rammesøknaden til det 14 etasjers høye tårnet var ikke tilgjengelig, men jeg regner med at det vil bli kledd med tilsvarende materialer. 

En nærmere titt:

Materialene vil være: 

  • A = Puss på plate: STO puss el tilsv.
  • B = Fibersementplate: EQUITONE (LINEA) LT60 el tilsv.
  • C = Trekledning: Royalimpregnert, natur.
  • D = Metallkledning: Astrup RIMEX M1A, Bronze el tilsv
  • E = Pulverlakkert glassfasadesystem: RAL7022, dekkplater og beslag i samme farge
  • F = Glassrekkverk: Herdet laminert klart glass
  • G = Skillevegger på balkonger: Herdet laminert frostet glass
SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. desember 2018 17:08
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Youtube-klipp som viser soldiagram: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. januar 2019 14:53
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er illustrasjoner fra rammesøknaden for det 14-etasjers høye høyhuset, eller bygg C som det også er kjent som. Rammesøknaden med disse illustrasjoner ble sendt inn i November i fjor, så  jeg  kan  ikke forstå annet enn at jeg må har misforstått et eller annet når jeg sa at den ikke var tilgjengelig i innlegget over. Dette boligtårnet vil inneholde en barnehage i sokkelen. 

Utenomhusplanen for prosjektet:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. april 2019 10:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Middelthuns gate 17 og jeg tok noen bilder. De invendige rivningsarbeidene i funkisgården ser ut til å være mer eller mindre ferdige. Den gamle fabrikkbygningen så mer intakt ut, men det var vanskelig å se inn gjennom vinduene. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. april 2019 15:22
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg gikk forbi her i går og jeg kan nå oppdatere om at funkisgården har blitt totalt jevnet med jorden. Rivningsarbeidene hadde så vidt startet på taket på det gamle fabrikkbygget i Middelthuns gate 17. Jeg regner med at arbeidene vil gå veldig raskt når de får skikkelig startet på bygget, så dette er muligens de siste bildene vi noengang får se av bygget. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. mai 2019 00:46
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

To nye bilder som viser progresjonen i de pågående rivningsarbeidene. De ser ut til å være snart ferdig med å rive påbygget som tidldigere huset Nordeas hovedkontor i Norge.

Kilden til bildet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. juli 2019 22:39
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Veidekke Entreprenør har nå signert kontrakt om byggingen av Middelthuns gate 17 ifølge en artikkel på Bygg.no. Rivearbeidene er nå snart ferdige og det er planlagt å starte opp med grunnarbeidene i månedsskiftet oktober/november. Byggetrinn 1 til 3 er planlagt ferdigstilt i 2022.

Artikkelen på Bygg.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. september 2019 21:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jag var innom Majorstuen og Middelthuns gate 17 i dag. Alt av en gamle bygningsmassen var nå blitt jevnet med jorden, men de hadde enda ikke startet på utgravningene av tomten. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. oktober 2019 18:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En ny oppdatering fra Middelthuns gate. De har nå startet med utgravningen av tomten. Bildet ble funnet på Instagram.

Bildet ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. november 2019 18:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en video som viser en modell av Middelthunet-prosjektet. Vidoen er dessverre filmet vertikalt, slik at bildet blir forminsket.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. april 2020 15:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Middelthunet kan sees i bakgrunnen her. Dette bildet er egentlig tatt for å vise progresjonen med byggingen av den nye ishallen ved Frogner stadion, men Middlethunet-prosjektet kan og sees i bakgrunnen her. Det kan nå se ut som om de har fått på plass betongelementene for det som skal bli første etasje i bygget mot gaten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. mai 2020 13:45
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et bilde fra webkamearet for byggingen av Sonja Henie ishall-prosjektet som ble vist i forrige post. Vi kan nå se de fremtidige heis- og trappesjaktene til Milldethunet reise seg i bakgrunnen. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. juni 2020 20:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innnom Majorstuen og tok noen bilder av Middelthunet i dag. Rammeverket hadde nå reist seg én etasje over bakken ut mot Middelthuns gate.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. juni 2020 21:13
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Middelthuns gate i dag. Det første bygget så nå ut til å ha nådd full høyde ut mot Middelthuns gate og man begynner å få et inntrykk av hvordan det vil bli.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. oktober 2020 16:00
sliwek20 gitt lik
Side 1 / 2