Oslo | Områdeutvikl...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo | Områdeutvikling | Frysjaparken  

Side 3 / 3
  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@kvikhalden Det har vært snakk om å forlenge Trikken fra Kjelsås til Frysja. Jeg er litt usikker, men jeg tror det er noe lokalpolitikerene i bydelen stemte for i fjor eller noe slikt. Jeg tror det hadde vært en god løsning. 

SvarSitat
Publisert : 16. oktober 2020 17:02
JohnK og KvikHalden likte
JohnK
(@johnk)
Ny bruker

@fredrik Fra hva jeg kan forstå er det mye mer aktuelt som endestasjonen av et fremtidig Sentrum-Sagene-Nydalen spor (tiltak 9 i denne rapporten), veldig langt frem i tid.

Problemet med å forlenge fra Kjelsås er at ingen av beboerne på Frysja skal til Kjelsås, eller noen av de andre stoppene trikken kjører til før nedpå Grünerløkka. Dessuten ville det innebære en dyr trikkebro.

SvarSitat
Publisert : 16. oktober 2020 22:25
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@johnk Takk for raporten. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett den tidligere. Ideen med et nytt spor fra Sentrum via Sagene til Nydalen er noe jeg må si virker veldig spennende. Jeg liker og ideene de har om trikkenettet øst i byen.

Angående Frysja så tenkte jeg at man kanskje kunne lage Kjelsås til et kollektivknutepunkt med overgang til Gjøvikbanen, slik at den kunne bli utnyttet bedre inn mot byen. 

SvarSitat
Publisert : 16. oktober 2020 23:01
JohnK gitt lik
JohnK
(@johnk)
Ny bruker

@fredrik

Utvikling av knutepunkt på Kjelsås er nok noe som må vente til etter at fremtiden for Gjøvikbanen er besluttet, ettersom et av alternativene er å lage ny trasé mellom Oslo S og Nittedal. 

I begge tilfeller er nok eventuell trikkeforbindelse til Frysja flere tiår frem i tid.

SvarSitat
Publisert : 17. oktober 2020 17:21
Fredrik gitt lik
Side 3 / 3