Gamle Oslo | Prosjekt | Urtekvartalet - Urtegata 9  

  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et prosjekt for å utvikle eiendommen Urtegata 9 ved Grønland/Tøyen i bydel Gamle Oslo. A-lab arkitekter har tegnet prosjektet og det Christian Ringnes-eide selskapet Eiendomsspar er utvikleren bak det.

Jeg synes det er dumt man ikke bruker mer farger her. Jeg frykter at prosjektet vil fremstå som en grå klump når det står ferdig, men jeg liker i hvert fall det diagonale byrommet som  går gjennom kvartalet. 

 

Dette innlegget har blitt redigert for 5 månedersiden av Fredrik
Sitat
Publisert : 20. desember 2018 23:23
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Planforslaget er nå lagt ut til offentlig ettersyn med frist for uttalelser til den 27 mai. 

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/main.asp?idnr=2018148962

SvarSitat
Publisert : 8. april 2019 13:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

I forbindelse med utleggingen av forslaget til offentlig ettersyn har de og blitt utarbeidet illustrasjoner av en modell av alternativ 1 (hovedalternativet) som å prøver å vise hvordan utbyggingen vil oppleves. Her er noen av disse illustrasjonene:

SvarSitat
Publisert : 8. april 2019 20:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

A-lab har nå publisert noen nye og flere illustrasjoner på hjemmesiden deres som viser et revidert design for dette prosjektet. Bygningsvolumene er de samme som før, men fasadene har blitt noe endret siden sist. Utseendet til byggetrinn 3, også kalt Bryggeriet, har gått igjennom spesielt store forandringer. 

Jeg foretrakk det tidligere utseendet på Bryggeriet-bygget. Jeg synes det så mer tradisjonelt ut og passet bedre inn i området. Ellers frykter jeg også at hovedbygget, også kalt Veksthuset, vil bli kledd med billige plater basert på disse illustrasjonene. Dette har dessverre blitt et problem i området. Begge de nærliggende nybyggene i Lakkegata 23 og Sundtkvartalet har plate-fasadekledning som ser utrolig billig ut, og jeg frykter at Urtekvartalet vil bli enda et slikt prosjekt. Jeg mener det burde settes krav om bruk av varige og naturlige materialer, som tegl og naturstein, når man bygger ut såpass sentrale eiendommer. 

A-lab sin hjemmeside med prosjektet og bildene: https://a-lab.no/project/urtekvartalet-kontor-og-byutvikling/#1

SvarSitat
Publisert : 22. april 2019 12:04
  
Jobber

Please Logg inn or Register