Prosjekt | Urtekvar...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Prosjekt | Urtekvartalet

Side 1 / 2
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et prosjekt for å utvikle eiendommen Urtegata 9 ved Grønland/Tøyen i bydel Gamle Oslo. A-lab arkitekter har tegnet prosjektet og det Christian Ringnes-eide selskapet Eiendomsspar er utvikleren bak det.

Jeg synes det er dumt man ikke bruker mer farger her. Jeg frykter at prosjektet vil fremstå som en grå klump når det står ferdig, men jeg liker i hvert fall det diagonale byrommet som  går gjennom kvartalet. 

 

Sitat
Topic starter Publisert : 20. desember 2018 23:23
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Planforslaget er nå lagt ut til offentlig ettersyn med frist for uttalelser til den 27 mai. 

Kunngjøringsannonsen på nettsidene til Oslo kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. april 2019 13:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

I forbindelse med utleggingen av forslaget til offentlig ettersyn har de og blitt utarbeidet illustrasjoner av en modell av alternativ 1 (hovedalternativet) som å prøver å vise hvordan utbyggingen vil oppleves. Her er noen av disse illustrasjonene:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. april 2019 20:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

A-lab har nå publisert noen nye og flere illustrasjoner på hjemmesiden deres som viser et revidert design for dette prosjektet. Bygningsvolumene er de samme som før, men fasadene har blitt noe endret siden sist. Utseendet til byggetrinn 3, også kalt Bryggeriet, har gått igjennom spesielt store forandringer. 

Jeg foretrakk det tidligere utseendet på Bryggeriet-bygget. Jeg synes det så mer tradisjonelt ut og passet bedre inn i området. Ellers frykter jeg også at hovedbygget, også kalt Veksthuset, vil bli kledd med billige plater basert på disse illustrasjonene. Dette har dessverre blitt et problem i området. Begge de nærliggende nybyggene i Lakkegata 23 og Sundtkvartalet har plate-fasadekledning som ser utrolig billig ut, og jeg frykter at Urtekvartalet vil bli enda et slikt prosjekt. Jeg mener det burde settes krav om bruk av varige og naturlige materialer, som tegl og naturstein, når man bygger ut såpass sentrale eiendommer. 

Illustrasjonene ble funnet på hjemmesiden til A-lab.

 
SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. april 2019 12:04
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Prosjektet har nå fått sin egen hjemmeside:

Urtekvartalet.no

To tegninger fra hjemmesiden:

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. juni 2019 00:10
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ombyggingen av Nordbygata 12, eller fabrikken som prosjektet er kalt, blir visstnok håndtert separat fra resten av planforslaget. Nordbygata 12 er bygget som er markert i rosa på volummodellene vist tidligere i tråden her. Det er igjen A-lab som har tegnet prosjektet og de ble innvilget igangsettingstillatelse for bygget i slutten av mai. De skriver i presentasjonen før rammetillatelsen ble innvilget, at bygget vil ha en fasade i puss med lyse toner og vil ha vinduskarmer og detaljer i aluminium. 

Nordbygata 12 sin saksmappe.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. juni 2019 12:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Høyskolen Kristiania har nå inngått en leieavtale om lokaler i Urtekvartalet. De vil leie rundt én femtedel av hele kvartalet. Planen er at høyskolens nye campus skal tas i bruk i 2021.

Nettstedet Næringseiendom sin artikkel om saken.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. juli 2019 12:27
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er nye og noe annerledes illustrasjon av prosjektet. Jeg fant illustrasjonen i presentasjon for aksjonærer og analytikere hos Eiendomsspar fra den 23. august.

Om denne illustrasjonen er korrekt, så ser utformingen på prosjektet til å blitt forenklet en god del og bygget har nå langt rettere fasader med færre slike "hengende kuber".

SvarSitat
Topic starter Publisert : 28. august 2019 12:34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

På bakgrunn av uttalelser fra Byantikvaren ved offentlig ettersyn, har A-lab nå uttarbeidet en mulighetsstudie der den gamle 1800-tallsgården i Urtegata 9 (referert til som "lavblokka") bevares. De foreslår å bygge om bygården med vindusfelt som går helt ned til bakkeplan og et større portrom over to etasjer ut mot den diagonale Urtepassasjen som går gjennom planområdet. 

Jeg synes ideen om å bevare denne bygården er grei nok, men jeg synes ikke at overgangen mellom den og Nordbygata 12/Fabrikken (som allerede har blitt innvilget rammetillatelse) fungerer godt.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. september 2019 13:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En oppdatering fra Urtekvartalet og arbeidene med å transformere det gamle bygget i Nordbygata 12. Vi kan se at de nå har redusert bygget ned til råbygget. Bildene er lånt fra A-lab sin Instagramkonto, som og er arkitektfirmaet bak prosjektet.

Kilde til bildene.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. september 2019 22:39
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en ny illustrasjon av kontorbygget som vil ligge ut mot Nylandsveien. Som nevnt tidligere, så kan det se ut som om fasaden har blitt forenklet med færre rre slike "hengende kuber". Jeg synes i tillegg fasadematerialet ser veldig billig ut. Jeg synes det er trist at man tydeligvis ikke har større ambisjoner for utviklingen av eiendommer såpass sentralt i byen. Bygget ville fremstått langt bedre om det f.eks. var kledd i tegl av høy kvalitet. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. desember 2019 20:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

For øvrig er det verdt å nevne at Reiulf Ramstad Arkitekter leverte inn et bidrag i parallell-konkurransen for utformingen av prosjektet og. Jeg mener at deres bidrag hadde en utforming som hadde passet langt bedre inn i området og som jeg mener hadde mer tidløse kvaliteter. Jeg mener det representerer en tapt sjanse for byen. Dessverre er det generelt svært liten fokus på hvordan slike prosjekter utformes her i byen, ellers regner jeg med at hadde satt større krav til et såpass sentralt prosjekt.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. desember 2019 21:11
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Studio Oslo Landskapsarkitekter (som er landskapsarkitektene som har blitt engasjert for prosjektet) har publisert et par nye illustrasjoner som ser ut til å vise et noe endret design på Urtekvartalet. Jeg synes det virker som om designed blir stadig mer forenklet ...

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. juni 2020 22:59
sliwek20
(@sliwek20)
Aktiv bruker

Jeg synes det er dumt man ikke bruker mer farger her

Helt enig.

Er der bare kontorplass eller boliger også? 

SvarSitat
Publisert : 4. juni 2020 23:06
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@sliwek20 Det er kun kontorer i prosjektet slik det er planlagt nå. Tidligere var det tenkt boliger i bygget som var foreslått å erstatte bygården i Urtegata 9, men dette har siden blitt tatt ut av prosjektet. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. juni 2020 23:45
sliwek20 gitt lik
Side 1 / 2