Prosjekt | Urtekvar...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Prosjekt | Urtekvartalet

Side 2 / 2
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder tatt av Nordbygata 12 (eller fabrikken som bygget nå blir kalt) i november. De utvendinge arbeidene ser ut til å være så og si ferdige.

Bildene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. desember 2020 10:33
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Reguleringsplanen for Urtekvartalet ble vedtatt den 24. mars og det har nå blitt søkt om rammetillatelse for det såkalte Veksthuset, som vil ligge ut mot Nylandsveien. Bygget har åtte etasjer og vil ha et samlet areal på 16 689 kvadratmeter over terreng. Det vil ha utadrettet virksomhet i første etasje, mens de øvrige etasjene vil inneholde kontorer.

Utformingen av bygget er basert på et konsept med “kuber” stablet oppå hverandre, noe som ifølge arkitektene er med å bryte ned det store bygningsvolumet og tilpasse prosjektet mot den omkringliggende bebyggelse. Fasadene vil bli kledd med det som blir beskrevet som “kassetter i lettmetall”. 

Veksthuset er tegnet av A-lab.

Jeg synes som nevnt tidligere at dette prosjektet ser veldig billig ut og jeg mener det passer dårlig inn i en urban kontekst. Hele dette området har dessverre blitt utviklet med slike monotone og massive kontorbygg kledd i billige materialer. Jeg mener man bør sette strengere krav til arkitekturen enn dette.

I saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. april 2021 12:06
Jorn
 Jorn
(@jorn)
Aktiv bruker

Om man skulle "bryte opp" den store og ensformige fasaden så kunne man jo delt den opp i felter med variasjon i fasaden i stedet for å ha like kuber hele veien 🙃 

SvarSitat
Publisert : 8. april 2021 00:09
Fredrik og sliwek20 likte
Side 2 / 2