Områdeutvikling | H...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Hovinbyen Områdeutvikling | Haraldrud

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er en tråd dedikert til den fremtidige områdeutviklingen av området Haraldrud i Oslo øst. Prosjektet er en del av den større Hovinbyen-utbyggingen. 

Sitat
Topic starter Publisert : 2. januar 2019 11:30
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er planene for Kabelgata-eiendommen slik de ble presentert på forsommeren i 2018. Dette var området hvor Standard Telefon og Kabelfabrik lå tidligere. A-lab er arkitekt og Oxer eiendom er utvikleren for prosjektet. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. januar 2019 11:35
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Aftenposten skrev i går om den pågående transformasjonen av det 67m høye tidligere kabeltårnet til Standard telefonfabrikk ved Kabelgata på Økern/Haraldsrud. Tanken bak prosjektet er å utvikle det til et såkalt kulturelt fyrtårn og som et trekkplaster for å få publikum til å besøke området. Eksteriøret vil få en rustet overflate mens interiøret vil bli fylt opp av ulike kulturaktører. 8 av byggets 11 etasjer har nå bli leid ut. Blant leietagerne har kunstnerne Tori Wrånes og Anne Kathrine Dolven og musikkstudioet OSLO: Fuzz. 

Transformasjonen er uttarbeidet av arkitektstudioene A-lab og Helen & Hard. Med seg har de fått hjelp av strategiselskapet Natural State mens Oxer eiendom er utvikleren bak tårnet (i likhet med resten av Kabelgata-prosjektet). Dette kulturelle kulturtårnet er kun tenkt å bli en imidlertid attraksjon og det har fått en tidsramme på 10 år. 

Jeg antar at tårnet på lengre sikt vil bli bygget om til noe mer i stil med det man ser på oversiktsplanene i forrige innlegg, men det nevnes ikke i artikklen. 

Artikkelen i gårsdagens Aftenposten.

Et bilde som viser den pågående transformasjonen (tatt fra artikkelen over):

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. mai 2019 15:30
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tok et bilde fra Nesodden i dag som viser tårnet som ble presentert i forrige innlegg samt deler av Oslos indre by øst.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. mai 2019 18:16
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er prosjektet for rehabiliteringen og ombyggingen av broen i Kabelgata 8. Broen fungerer som en portal som markerer inngangen til Kabelgata-området

Den ble opprinnelig oppført i 1946 etter tegninger av arkitektkontoret Bjercke og Eliassen, men broen har siden gjennomgått en del endringer til slik den fremstår i dag. Prosjektet går ut på å tilbakeføre den til svært lik original utforming, men med noen moderne detaljer som er tenkt å symbolisere de fremtidige utviklingsplanene for området. Prosjektet er tegnet av A-lab, i likhet med resten av planene for Kabelgata-området. 

A-lab sendte inn søknad om rammetillatelse for prosjektet i slutten av august, men de har enda ikke fått tilbakemelding fra plan- og bygningsetaten på søknaden ifølge saksinnsyn. A-lab skrev imidlertid nylig på Instagram at prosjektet nå var “on”, så jeg antar at vi vil snart få se litt aktivitet her.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. november 2019 13:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Administrerende direktør i Oxer eiendom, Erling Langeland, har hatt et intervju med Næringsforeningen i Drammensregionen. Intervjuet i seg selv er kanskje ikke så interessant, men de nevner i forbifarten planene som selskapet har for Kabelgata. Han sier at de planlegger å ha byggestart for prosjektet i 2025. 

Plansaken har stått i ro siden 2018, men jeg regner at vi snart vil få se litt bevegelse her nå om de skal rekke byggestart i 2025.

Intervjuet kan sees her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. mars 2021 21:33