Områdeutvikling | U...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Hovinbyen Områdeutvikling | Ulven

Side 1 / 7
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dette er en tråd dedikert til den pågående områdeutviklingen av området Ulven i Oslo øst. Prosjektet er en del av den større Hovinbyen-utbyggingen. Obos og Veidekke er utviklerne bak prosjektet og områdeplanen er tegnet av Arcasa arkitekter. 

Her er noen illustrasjoner fra områdeplanen for området:

Sitat
Topic starter Publisert : 12. desember 2018 21:33
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er første byggetrinn av prosjekte. Dette er kalt Ulvenparken borettslag og er tegnet av LPO arkitekter. Prosjektet vil inneholde såkalte Bostart-boliger, som er konsept lansert av Obos hvor man får kjøpt leiligheten rimeligere mot at Obos får forkjøpsrett på å kjøpe leiligheten tilbake til en like nedsatt pris når du skal selge.

Jeg liker godt fasadeoppdelingen i prosjektet og den høye næringsetasje på hjørnet. Jeg synes det virker som et ganske fint og urbant prosjekt, jeg skulle bare ønske man også bygde ut baksiden sånn at det ble et skikkelig lukket kvartal.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. desember 2018 22:00
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er neste byggetrinn. Det har adresse Selma Ellefsens vei 11 og blir beskrevet som felt B3 i Ulven-området. Arcasa arkitekter har tegnet byggene.

Jeg må si jeg ikke har så stor sansen for utformingen av disse byggene. De mener meg om Grefsen stasjonsby om noe. Jeg synes det ser utrolig billig og lite urbant ut. Plan- og Bygningsetaten har tidligere krevd høyere estetisk kvalitet på disse byggene og at første etasjen skulle være mer åpen, men de har så vidt jeg kan se ikke uttalt seg nå etter at prosjektet har blitt omprosjektert.  

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. desember 2018 17:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et byggeplassbilde fra gravearbeidene av oppføringen av første byggetrinn

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. januar 2019 14:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Dagens bilde fra jobbeplassen. Det er ikke egentlig så mye forandring å se. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. mars 2019 14:00
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Utgravningen til byggingen av Ulvenparken-prosjektet har kommet noe lengre nå. Her er et bilde fra webkameraet: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 28. mars 2019 14:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Neste byggetrinn, som presentert av meg tidligere i tråden, har nå fått sin egen hjemmeside på Obos.no og har blitt gitt navnet Ulven T. Prosjektet vil inneholde 166 nye leiligheter og salgstart vil være nå til våren.

https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/ulven/ulven-t

Som nevnt så synes jeg fortsatt dette prosjektet har langt færre urbane kvaliteter sammelignet med Ulvenparken borettslag (første byggetrinn). 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. april 2019 13:31
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er to (bedre enn de i førsteinnlegget) oversiktsillustrasjoner som viser utviklingsområdet i sin helhet.

Jeg synes kvartalene ser stort sett fine og urbane ut, men jeg tror hovedutfordringen til prosjektet vil være for godt det greier å lage forbindelser med den øvrige byen gjennom hindringer som Alnabanen, Ulvensplitten og Ring 3. En annen utfordring er alle eiendommene i området som det ikke er utviklingsplaner for og som kommer til å bryte opp bymiljøet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. april 2019 12:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er utenomhusplanen for parken som vil bli anlagt i bakgården på Ulvenparken borettslag (første byggetrinn). Det ble gitt igangsettingstillatelse for opparbeidelsen av parken i januar i år. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. april 2019 12:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en youtube-video med soldiagram av byggetrinnet Ulven T, som ble presentert tidligere her i tråden. Det er muligens ikke den mest spennende videon, men jeg tror det kan gi et bedre inntrykk av hvordan disse byggene vil fremstå. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. april 2019 22:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det første kvartalet, Ulvenparken, har nå så vidt begynt å reise seg og vi kan se de første betongsøylene for det jeg antar skal bli en parkeringskjeller under bakkenivå.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. juli 2019 17:30
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En ny oppdatering fra webkameraet for byggingen av Ulvenparken. Vi kan nå se at heis- og trappetårnene har reist seg og den første etasjen er i ferd med å ta form. I tillegg kan vi se at de har kommet lengre med arbeidene med å opparbeidelsen av kollektivgaten i Ulvenveien/Økernkroken.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. august 2019 12:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen foreløpige skisser av det som er tenkt å bli AF Gruppen sitt nye hovedkontor i den såkalte Construction City-delen i områdeplanen for Ulven. Construction City vil bli plassert der vi ser en rekke større næringsbygg langs Ulvensplitten i andre illustrasjon i dette innlegget.

Tanken bak Construction City er å samlokalisere en rekke større og mindre aktører innenfor bygg- og anleggsbransjen og dermed heve innovasjons- og konkurransekraften gjennom tettere sammarbeid innad i bransjen. Prosjektet blir utviklet av AF Gruppen, Obos og Betonmast og planen er at det skal stå ferdig til årsskiftet 2023-2024.

Illustrasjonene er tatt fra en artikkel om prosjektet på AF Gruppen sin hjemmeside.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 26. august 2019 21:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En ny oppdatering fra byggeplassen for Ulvenparken, det første byggetrinnet i Ulven-utbyggingen. Vi kan nå se at det råbygget på den borteste delen har nå kommet til føste etasje og er derfor over bakkenivå.

Bildet er tatt fra prosjektets webkamera.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. september 2019 12:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er to illustrasjoner som viser utformingen av det tidligere omtalte Construction City-prosjektet. Illustrasjonene er lånt fra en pressemelding på nettstedet til NTB. Ifølge pressemeldingene vil komplekset bli rundt 85 000 kvadratmeter stort, noe som visstnok tilsvarerer 12 fotballbaner. Det skal etter planen romme 5000 arbeidsplasser når det står ferdig.

Pressemeldingen som illustrasjonene er lånt fra.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. september 2019 17:04
Side 1 / 7