Områdeutvikling | U...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Hovinbyen Områdeutvikling | Ulven

Side 5 / 6
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

Jeg gikk på tur til Ulven Park brtl og kikket på det nyåpnede området 🙂 Ulvenparken er også åpen, så ta dere en tur om dere kan! 

IMG 0777
IMG 0779
IMG 0773
IMG 0778
IMG 0780
IMG 0766
IMG 0767
IMG 0771
IMG 0772
IMG 0770
IMG 0768
IMG 0769
SvarSitat
Publisert : 15. juni 2021 13:10
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered
Publisert av: @ingeborg

*Synger* Se hva de driver med på østhjørnet 😀

Current (1)

 

Ikke veldig imponert av Ulven så langt, men hjørnedelen av bygget ( etasjene over næringslokalet i første etasje) illustrerer veldig godt betydningen av transparens (andelen av fasadeveggen som er dekket av vindusflater) og hvor mye mer urbant den delen fremstår kontra resten av kvartalet.

 

Takk for oppdateringene!

SvarSitat
Publisert : 15. juni 2021 13:35
jh og Ingeborg likte
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

En oppdatering fra Ulven Vest, som i likhet med Ulven Park brtl er et Veidekke-prosjekt. Også i likhet med Ulven Park bygger de først tårn før de begynner å bygge etasjene. Per 26.06. var de omtrent ferdige med 7 av 8 etasjer. 

Ulven Vest 26.06.2021

Bilde fra Ulven Vest-webcam

Med tanke på at fasaden ser litt forskjellig ut i tårnene i Ulven Park, så tror jeg at dette er den delen av fasaden vi ser pdd: 

Fasade Ulven Vest

Saksmappe Ulven Vest

 

SvarSitat
Publisert : 27. juni 2021 04:28
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@ingeborg Ja, det ser ut til å gi mening.

Jeg skulle virkelig ønske at man markerte de nederste etasjene av bygget på en eller annen måte. Jeg synes det ser veldig merkelig ut hvordan fasaden bare stopper i terrenget slik som der. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. juni 2021 10:52
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

@fredrik Enig der. Nå er det planlagt at det skal være grønt rett ved den fasaden, men bygget i seg selv hadde sett bedre ut med en markering - selv om den markeringen var noe så enkelt som annen tekstur på første etasje eller en bord ellerno'. 

Skjermbilde 2021 06 27 135704

 

Skjermbilde 2021 06 27 135844

 

SvarSitat
Publisert : 27. juni 2021 13:59
Fredrik gitt lik
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

Ulven Vest har gått videre til neste fase. Tårnene mot nord har blitt så høre de skal bli (8 etasjer), og de har fordelt trappeseksjonene til forskjellige prosjekter langs vestkanten av bygget. Jeg syns det ser ut som at de har tenkt å bygge hjørnet som én enhet i stedet for å bygge et smalt tårn først. Jeg forventer at vi snart begynner å se noe som ser ut som et bygg 🙂 

Ulven Vest
SvarSitat
Publisert : 1. juli 2021 16:35
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

Ble rent usikker på om denne skal i Ulven-tråden eller Økern-tråden, men jeg tror at det teknisk sett er på Ulven. Denne tomta skal utvikles av Skanska, KLP og Bane Nord, men innen de før tillatelse til noe mer, blir et av byggene til midlertidig hotell. Første steg av denne er nå gjort, hvor de har revet Selma Ellefsens Vei 23, 25 og 27 og ryddet opp i forurensing i grunn. Dette skal bli noe så avansert som parkeringsplass, så jeg er usikker på hvorfor de måtte gå så grundig til verks med grunnen før de gjør noe mer enn det. 

Kart

 

Selma Ellefsens vei 10

Saksmappe Selma Ellefsens Vei 10

Det kan virke som at dette skjer fordi planene om Økern S i Selma Ellefsens Vei 15 ble stanset av Plan- og Bygningsetaten. Veldig synd, for jeg så frem til den fine parken de hadde planlagt mot Ulven T. Dette er planene som ble skrinlagt: 

Økern S

Saksmappe Økern S

 

SvarSitat
Publisert : 1. juli 2021 22:01
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@ingeborg Planene der (som har fått navnet Økern S) pågår fortsatt. Faktisk har det nettopp blitt sendt inn et nytt utkast for planforslaget for området, som jeg regner med vil være tilgjengelig på nettet fra i morgen eller mandag av. Det som ble stoppet av Plan- og bygningsetaten var Skanska sitt konkurrende forslag som var tenkt som en erstatning for planarbeidet som pågår i regi av Bane Nor og Dark arkitekter.

Jeg har tidligere postet det i Hasle-tråden ettersom jeg misforstod det kartet some PBE hadde laget av Hovinbyen (to veldig like farger var plassert ved siden av hverandre), men fra dems side regnes det egentlig som et helt eget område. Jeg vil muligens flytte alt over til en ny tråd snart. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. juli 2021 23:02
Ingeborg gitt lik
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

@fredrik Så gøy! Vet ikke hvor du fikk den informasjonen fra, men jeg ser frem til det 🙂 Er så spent på å flytte inn i området og se det vokse frem. 

SvarSitat
Publisert : 2. juli 2021 00:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@ingeborg Her er et brev som Sweco har sendt PBE hvor det står at de har sendt over en mengde planmateriale til etaten. Brevet er datert den 23. juni. Det tar generelt noen få dager før innsendte dokumenter blir tilgjengelig på nettet, så jeg antar at det burde komme snart ettersom brevet allerede er tilgjengelig. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. juli 2021 00:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt søkt om rammetillatelse for neste byggetrinn av Ulven-utbyggingen. Byggetrinnet vil bli bygget på det som utgjør felt D1 og deler av felt D1.A i områdeplanen for Ulven og vil inneholde 221 nye leiligheter. Byggetrinnet er tegnet av LPO arkitekter og utbygger er Obos.

Jeg liker fargene som er brukt her, men som nevnt tidligere skulle jeg ønske det gjort mer å byggene litt mer variert arkitektur. Dett er jo i praksis kun noen kjedelige firkanta bokser. 

Rammesøknaden kan sees her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. juli 2021 08:49
Ingeborg gitt lik
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

Søknad om rammetillatelse for D1 - eller D1.A for å være presis - er lansert! Disse erstatter de illustrasjonene som Fredrik har omtalt over. Jeg liker fargen og utformingen av byggene nå, da de minner meg veldig om Ulven Vest. Så mye negativ medieomtale som Ulven Vest har fått, så har jeg alltid vært en fan av fargebruken. Veldig høstlig og rolig. 

Fasader

Jeg stiller meg samtidig kritisk til å legge opp til 29m² studioleiligheter, som kommer til å drive opp prisene for leiligheter hvor folk får noe så enkelt som et soverom når de tar opp lån og kjøper en inngangsbillett til boligmarkedet. Dette vil bidra til økte forskjeller i boligmarkedet. Ikke akkurat det jeg ønsker å forbinde med OBOS. 

studio

 

 

 

Til sammenligning er denne tegningen fra en av etasjene over på 19m², som ser ut som utleiemulighetene fra Ulven T og Ulven Park brtl. 

utleie

 

SvarSitat
Publisert : 13. juli 2021 08:50
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@ingeborg Ett minutts mellomrom mellom innleggene våre. Ganske imporende. 😀 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 13. juli 2021 08:58
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

@fredrik Ikke sant! Jeg ble nesten imponert av at vi ikke snakket om de samme bildene 🙂 

SvarSitat
Publisert : 13. juli 2021 08:59
Ingeborg
(@ingeborg)
Bruker Registered

@fredrik By the way, håper de fargene nederst på byggene er synlige sånn at de unngår den effekten som var tilfelle på Ulven Vest, hvor byggene ser litt ut som at de bare stakk opp av bakken. De kunne gjort mer ut av fasaden, men fargene gir meg mye 🙂 

Skjermbilde 2021 07 13 144116

 

SvarSitat
Publisert : 13. juli 2021 14:46
Side 5 / 6