Prosjekt | Kvartal ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Romerike Prosjekt | Kvartal 8

Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kvartal 8 er større utbyggingsprosjekt midt i Lillestrøm sentrum i Skedsmo kommune. Kvartalet har fasader mot torget og mot storgata og vil bli liggende rett over gata for Meierikvartalet, så dette er nærmest så sentralt du kommer i Lillestrøm og Skedsmo i sin helhet. 

Arkitektkontoret Snøhetta uttarbeidet en reguleringsplan for utbyggingen av kvartalet tilbake i 2014. Kommunen godkjente reguleringen, men det ble aldri noe av utbyggingen av uvisse grunner. Link arkitektur har nå uttarbeidet et nytt forslag for detaljreguleringen av kvartalet basert på rammene i gjeldende regulering.

De ser for seg et kvartal som er på 13 etasjers på det høyeste ut mot rundkjøringen og jerbanen, men som gradvis trapper seg ned mot krysset mellom Storgata og Torvgata. Prosjektet er tenkt å inneholde en blanding av kontorer, hotell, næring og boliger. Forslaget innebærer en BRA på 35 000 m2 hvorav maks 19 000 m2 vil bli brukt for forretning. 

Forslagsstiller bak prosjektet er Lillestrøm Eiendomsutvikling, som er et selskap eid av Profier og Lillestrøm Delta.

Sitat
Topic starter Publisert : 11. april 2019 00:22
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Fet, Skedsmo og Sørum kommune har nå blitt slått sammen til Lillestrøm kommune med virkning fra 1. januar i år (altså i dag). Jeg har gitt tråden for Kvartal 8 et nytt navn med Lillestrøm først, for å signalisere hvilken kommune som prosjektet nå befinner seg i.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. januar 2020 16:53
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn nytt planmateriale med ønske om å starte på reguleringen av kvartalet. Kvartalet er tenkt å inneholde et hotell, kontorarealer for rundt 400 arbeidsplasser, 5 000 kvadratmeter med næringsarealer og rundt 170 nye leiligheter. Den nye bebyggelsen er planlagt med høyder opp mot 49 meter.

Selve torgarealet har nå blitt tatt inn med som en del av planen og et er tenkt opparbeidet til et moderne byrom i forbindelse med utbyggingen.

Fasader mot Storgata:

Fasader mot Voldgata:

Fasader mot Solheimsgata (og Meierikvartalet):

Fasader mot Torvet:

De innsendte plandokumentene kan sees her på nettsiden til Lillestrøm kommune.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. juli 2020 21:49
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

To nye illustrasjoner av Kvartal 8. Disse illustrasjonene fokuserer på hjørnet av kvartalet som ligger der gaten Torvet møter Solheimsgata. Denne delen av prosjektet er planlagt å inneholde et nytt hotell. 

Illustrasjonene ble funnet på nettsiden til Profier.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 19. november 2020 11:21
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har blitt sendt inn en del nye og oppdaterte skisser av planene for kvartalet. Høydene har blitt redusert og det har fått en avrundet utforming på hjørnet Solheimsgata og Voldgata. Jeg må si jeg ikke er så veldig stor fan av designet (det samme gjelder de tidligere planene); Jeg synes det ser ganske rotete ut og det minner egentlig litt om Oslo City. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. mars 2021 14:12
sliwek20 gitt lik
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Syns dette virker spennende! 🙂

SvarSitat
Publisert : 3. mars 2021 14:34