Prosjekt | Meierikv...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Romerike Prosjekt | Meierikvartalet

Side 1 / 3
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Meierikvartalet er et større utviklingsprosjekt i Lillestrøm sentrum i Skedsmo kommune. Prosjektet vil inneholde tre tårn med boliger (hvorav det høyeste vil bli på 19 etasjer), et hotell, kontor og næring. Byggene er tegnet av Dark arkitekter og Stor-Oslo eiendom er utvikleren bak det. 

Sitat
Topic starter Publisert : 15. november 2018 21:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg har nå oppdatert førsteposten med nye illustrasjoner. En nettside og en boligvelger har nå blitt lansert for prosjektet. Du finner den her.

Fasadene på tårnene vil visstnok bestå av metallplater. Det blir interessant å se hvor godt det fungerer i virkeligheten. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. desember 2018 00:03
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen nye illustrasjoner av hele kvartalet.

 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. januar 2019 21:21
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er enda flere illustrasjoner av dette kvartalet, men nå med fokus på kontor-delen av prosjektet som vil ha fasader ut mot Voldgata og Lillestrøm stasjon. Jeg synes at boligdelen av  prosjektet er estetisk mer vellykket og jeg synes det er dumt at man ikke har benyttet seg av det tegl-formspråket i de nederste etasjene på boligtårnene, i en større del av prosjektet.

Disse illustrasjonene viser også hvor høy utnyttelse dette prosjektet vil ha. Jeg er ganske sikker på at dette kvartalet vil bli det stedet i Oslo-området med høyest utnyttelse utenfor indre by.

Denne oversiktsillustrasjonen viser de indre torgene som prosjektet vil ha. Jeg tror disse byrommene har stor potensial til å bli attraktive områder. 

Alle illustrasjonene ble funnet på hjemmesiden til Meierikvartalet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. mars 2019 15:51
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er fasadeopprissene og utenomhusplanen for de første byggetrinnene av Meireikvartalet. Tegningene er tatt fra rammesøknadden til prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. april 2019 11:49
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ifølge Estate Nyheter har Meierikvartalet oppnådd ny salgsrekord for Lillestrøm med en leiglighet til 20,8 millioner kroner. Leiligheten det er snakk om ligger i øverste etasje på det 19 etasjers høye høyhuset, som visstnokt også er det høyeste boligbygget i hele Romerike-regionen. 

Estate Nyheter sin sak.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. juli 2019 14:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er hvordan bygget B4ø er tenkt å se ut. Byggetrinnet vil bli plassert ut mot Gardermobanen og er market på oversiktskartet i et par poster over. Bygget er utformet som en lamell og har en høyde som varierer fra 8 til 13 etasjer. Prosjektet vil inneholde i alt 118 boenheter hvorav 84 av dem vil være selveierleiligheter og 34 vil være for utleie. Bygget ønskes kledd i tre nyanser av aluminiumskomposittplater. B4ø er tegnet av Dark arkitekter i likhet med resten av kvartalet.

Jeg skulle ønske man hadde gått for tegl-fasade fremfor aluminiumsplatene. Jeg frykter at det vil gi prosjektet en kald og kjip følelse, spesielt når man ikke bruker treverk eller tilsvarende varme materialer som kontrasterende elementer. 

Oppriss av fasaden ut mot jernbanelinjen: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. september 2019 11:49
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en oppdatert versjon av fugleperspektiv-illustrasjonen i andre innlegg. Kontorbyggene mot Riksvei 120 har nå fått riktige farger. I tillegg er det lagt til en vente-/busslomme langs Sørumsgata. Bildet ble funnet på hjemmesiden til Meierikvartalet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. november 2019 21:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Fet, Skedsmo og Sørum kommune har nå blitt slått sammen til Lillestrøm kommune med virkning fra 1. januar i år (altså i dag). Jeg har gitt tråden for Meierikvartalet et nytt navn med Lillestrøm først, for å signalisere hvilken kommune som prosjektet nå befinner seg i.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. januar 2020 16:51
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg kom over noen bilder av en modell av Meierikvartalet. Modellen er laget av Studio Skala fra Skien.

Bildene ble funnet her på Facebook-siden til Studio Skala.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. februar 2020 12:20
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Arbeidene er nå i gang på Meierikvartalet. Her kan vi se en peilemaskin som er i gang med å sette ned spunt i bakken. Vi kan og se at Dovrekvartalet i Lillestrøm Øst er i ferd med å reise seg i bakgrunnen. Bildet ble publisert i en artikkel i lokalavisen Romerikes Blad for et par dager siden.

Bildet er lånt fra denne artikkelen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. mars 2020 14:30
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Lillestrøm i dag og tok et par bilder av tomten hvor Meierikvartalet bygges. Som vi kan se er de nå i gang med å grave ut området.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. april 2020 18:08
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt søkt om rammetillatelse for bygg B3 i kvartalet. Dette er det av tårnbyggene som ligger mot nordvest, ved hjørnet der Solheimsgata møter Sørumsgata. Bygget er på 15 etasjer og det derfor det laveste av de tre tårnene. Det inneholder 52 leiligheter.

Tårnene har gjennomgått en mindre endring sammenlignet med tidligere illustrasjonene og det har nå en avtrappning av den høyeste etasjen mot  vest.

Søknaden om rammetillatelse finnes her i saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. mai 2020 17:59
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn rammesøknad for B2 i Meierikvartalet. Dette er lamellblokken som ligger mot Sørumsgaten. Bygget er på 8 etasjer. Det vil ha næringsarealer i de to første etasjene, mens resten av bygget vil inneholde 60 leiligheter. 

De to første etasjene vil bli kledd med rød rustikk tegl i likhet med resten av kvartalet. Fasadene over er tenkt kledd med trekledning på den delen som vender mot syd/torge og med lys tegl på den delen som vender ut mot Sørumsgata. 

Jeg er skuffet over at man har droppet oppdelingen av fasadene som ble vist på de tidligere illustrasjsonene.

Fasade mot Sørumsgata:

Fasade mot torget:

Rammesøknaden kan sees her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. juli 2020 15:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Lillestrøm i dag  og i den forbindelse tok jeg en kikk på hvordan det stod til med Meierikvartalet. De hadde nå ferdig støpt grunnplaten på noen av byggene. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. august 2020 17:58
KvikHalden gitt lik
Side 1 / 3