Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 2 / 35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag om å bygge en innfill i Bygdøy Allé 1, på den delen av eiendommen som grenser mot Frognerveien. Skapa arkitekter har tegnet prosjektet. Eiendomsspar er utvikleren bak det.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. november 2018 12:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt levert inn rammesøknad på dette boligprosjektet i Ullevålsveien 114 på Fagerborg. Arkitekturen sies å være inspirert av Oslos funkisarkitektur og fasaden skall visstnok bli kledd i grå-grønn puss ikke ulikt det man finner i dag på Frogner plass. Hille Melbye er arkitektene bak prosjektet og utvikler er Fortuna estate.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 28. november 2018 19:49
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et boligprosjekt som er under utvikling i Observatoriegata 1 ved Solli plass. Til tross for adressen så vil bygget ha fasade ut mot Thomles gate og den såkalte Sverregården vil bli prosjekts nærmeste nabo. Forslagstiller bak prosjektet er faktisk Universitetet i Oslo mens Longva arkitekter har tegnet det. Tomten er i dag brukt som barnehage.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. november 2018 16:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En innfill med leiligheter under utvikling i Oslo gate 7 i Gamlebyen. Bane NOR eiendom er utvikileren bak prosjektet og Reiulf Ramstad arkitekter har tegnet bygget. Personlig liker jeg veldig godt formspråket prosjektet har nå og jeg håper dette blir ivaretatt gjennom utviklingsprosessen. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. november 2018 17:31
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kontorprosjekt i Fridtjof Nansens vei 12 på Majorstuen. Eiendommen ligger rett bak Colosseum kino. Grape architects har tegnet prosjekt og Fridtjof Eiendom er foslagstiller. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 29. november 2018 23:11
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et stort kontorprosjekt under utvikling i Christian Krohgs gate 2 på Grønland/Vaterland i Oslo sentrum. Prosjektet er tegnet av Schmidt Hammer Lassen i samarbeid med AART/SJ architects. Utbygger er Oslo Areal.

Jeg liker veldig godt det arkitektoniske uttrykket på prosjektet. Det minner meg nesten om de historiske "brick expressinism"-bygg fra Tyskland. Det jeg liker mindre derimot er prosjektet er avhengig av å rive noen historiske bygninger. Jeg mener disse burde bevares, men jeg skulle ønske man fikk flere slike prosjekter andre steder i byen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. november 2018 17:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag om å bygge en innfil i Helgesens gate 60 ved Rode plass på Rodeløkka. Det er sivilarkitekt Harald B Lode som har tegnet prosjektet. Byantikvaren er ikke helt fornøyd med formgivningen og størrelsen på prosjektet (de ønsker en større nedtrapping), så bygget vil sannsynligvis bli omprosjektert før de får love å starte å bygge. Jeg vil prøve å holde øye med saken og gi en oppdatering når jeg vet mer.

Prosjektet i saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. november 2018 20:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag å om bygget ut en blokk i Grefsenveien 49 ved Storo i Oslo nord. Bygget er tegnet av Pushak og blir utviklet av HP Eiendomsutvikling. Jeg synes det er synd at ikke mer har blitt gjort for å få bygget til å møte veien. 

Dokumentene kan sees her i saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. desember 2018 12:49
Arild gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et reguleringsforslag om erstatte noen tomannsboliger og rekkehus i Raschs vei 45 til 53 på Lambertseter/Karlsrud i Oslo sør med tre mindre leiglighetsbygg. CODE er de asnvarlige artkitektene bak prosjektet.

På nettsidene til plan- og bygningsetaten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. desember 2018 15:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En innfil med boliger som er under planlegging i Dælenenggata 24 på Dælenenga/Rodeløkka. Prosjektet er tegnet av Puls arkitekter.

Gården har blitt noe endret under prosjekteringen. Blant annet så har feltet med inngangspartiet blitt bredere.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. desember 2018 16:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En ferdigstil infill i Trondheimsveien 82 ved Carl Berner. Skaara arkitekter har tegnet prosjektet. 

Bildene ble funnet her på nettsiden til Skaara Arkitekter.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. desember 2018 23:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag om å utvikle et mindre kontorbygg i Maridalsveien 319 ved Nydalen. Dette er nesten rett over tunnelåpningen på ring 3. Selvaag eiendom er utvikler og A-lab er arkitektene bak prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. desember 2018 19:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag om å rive en gammel funkis-gård i Hammerstadsgate 10a i Majorstuen-/Fagerborg-området. Det er Kritt arkitekter som er ansvarlig for prosjektet.

Jeg vet ikke hvor mye jeg synes om dette prosjektet. Jeg synes dagens bygnings er ålreit nok at jeg mener man burde se på muligheten for å bevare den. Det er i hvert fall levert inn rammesøknad på prosjektet nå.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. desember 2018 21:31
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Hva jeg vil karakterisere som et spennende innfil-prosjekt som er under utvikling i en bakgård i Konows gate 33 i Gamlebyen rett under ekebergskrenten. Prosjekter er tegnet av Narud Stokke Wiig. Det er for øyeblikket satt i bero på grunn i påvente av samtaler med byantikvaren,, men jeg satser på at hovedelementene i prosjektet blir bevart.

Jeg synes det minner om en moderne tolkning av de bratte trehusmiljøene med små stier og "smau" innimellom som du blant annet vil finne i Bergen. Jeg skulle ønske det var slik Ekebergskrenten og Oslos andre åssider ble utviklet fremfor med lameller og punkthus.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. desember 2018 22:54
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et forslag om  å utvide Stortingsgata 28 (også kjent som Odd Fellow-gården) med et 10-etasjers påbygg i bakgården. Prosjektet er ganske kontroversielt og både naboer og PBE har protestert mot det. Planforslaget er utarbeidet av Dark arkitekter og LARK landskapsarkitekter og det har nå blitt oversendt til politisk behandling. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. desember 2018 15:24
Side 2 / 35