Oslo | Byutvikling ...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo | Byutvikling og byggeprosjekter  

Side 22 / 24
  RSS
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har blitt sendt inn rammesøknad for det tidligere presenterte boligprosjektet i Sandakerveien 33c på Torshov. Eiendommen ligger rett ved Soria Moria/Torshovteatret og prosjektet markedsføres under navnet Soria Hage. Det består av et avrundet bygg med 56 boliger fordelt på syv etasjer. Bygget vil få fasader utført i puss. Ifølge søknaden er det ikke gjort en endelig avgjørelse på fargen på pussen, men de vurderer å bruke en gulbrun farge.

Prosjektet er tegnet av A-lab og utbygger er USBL bolig. 

På nettsidene til plan- og bygningsetaten.

SvarSitat
Publisert : 14. juli 2020 15:05
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Enda en søknad om rammetillatelse har nå blitt sendt inn, denne gangen til boligbygget som er planlagt i Hagegata 27 på Tøyen. Prosjektet vil bli bygget rett ved siden av det nylig ferdigstilte SYD Tøyen torg i nummer 25. Reguleringsplanen for eiendommen ble vedtatt den 10. desember i fjor.

Prosjektet består av et tårn-aktig bygg på 6 etasjer. I første etasje er det planlagt et næringslokale, mens de øvrige etasjene inneholder 24 leiligheter. Bygget vil bli kledd med en blanding av lyse materialer på fasadene og treverk rundt balkongene. Det vil bli integrert inn  store plantekasser i balkongene, som skal gi gode vekstforhold for beplanting og sikre at bygget får et grønt og frodig uttrykk. Mellom prosjektet og nabobygget vil det bli anlagt et lite gangareal som leder til Tøyen Torg. 

Prosjektet er tegnet A38 Arkitekter. 

Jeg har tro på dette prosjektet. Selve arkitekturen er ganske kjedelig, men jeg tror det vil bli ganske fint når vegetasjonen gror til. I hvert fall gjennom sommerhalvåret. 

I saksinnsyn.

SvarSitat
Publisert : 15. juli 2020 17:34
E_Oslo likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen flere illustrasjoner av det planlagte kontorbygget i Fridtjof Nansens vei 12, bak Colosseum kino på Majorstuen.

Illustrasjonene ble funnet i denne annonsen.

SvarSitat
Publisert : 17. juli 2020 17:11
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et lite infill-prosjekt som er planlagt i Olaf Ryes plass 10 på Grunerløkka. Infillen er planlagt bygget et lite smug som ligger mellom to gamle bygårder. Eiendommen ligger rett ved siden  Parkteatrets sitt infill-bygg fra 2005 og smuget skal være akkurat like stort og har en bredde på kun litt over to meter. 

Det foreslåtte-infill-bygget er utformet som tre etasjer som “svever” over et portrom og med en takterrasse på toppen. Så vidt jeg kan se ser det ut som, basert på de innsendte plantegningene, at bygget er planlagt brukt til kontorarealer. 

Prosjektet er tegnet av arkitekten Christopher Bisset og saksgangen med kommunen håndteres av Dyvik & Fasting Arkitekter. Utbygger er RSV Eiendom. Det har nettopp blitt sendt inn en forespørsel om avholde forhåndskonferanse med kommunen. Ifølge forespørselen så er prosjektet avhengig av en mengde dispensasjoner, så det er veldig usikkert om det faktisk vil bli realisert.

Jeg synes det ser veldig spennende ut.

Saksgangen kan følges her.

SvarSitat
Publisert : 17. juli 2020 21:00
sliwek20 likte
E_Oslo
(@e_oslo)
Aktiv bruker

@fredrik Denne var ganske ille ja. Kjedelig arkitektur, og misliker de private "forhagene" mot Hedemarksgata, der det kunne vært en mer urban fasade.

Denne perlen finnes på prosjektets nettside: "SPG utvikler 98 leiligheter på Kampen/Vålerenga. Her har du muligheten til å flytte inn i Oslos mest sjarmerende og etablerte nabolag. Vi kaller det landsbyen bak Barcode."

SvarSitat
Publisert : 18. juli 2020 00:13
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

 @e_oslo Jeg antar at du referer til prosjektet i Hedmarksgata 15? Til SPGs forsvar så skal det sies at det med forhager er en del av de nylige vedtatte reguleringsbestemmelsene, så akkurat det skyldes ikke dem (de kjøpte eiendommen etter den var ferdig regulert).

Jeg synes likevel det burde vært mulig å få til noe mer spennende her innenfor de bestemmelsene. 

SvarSitat
Publisert : 18. juli 2020 00:32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn en anmodning om å avholde en forhåndskonferanse for å se på mulighetene for utviklingen av bygningsmassen som utgjør Filipstad Brygge 1. Den ble oppført på slutten av 1990-tallet som en del av utbyggingen av Aker Brygge-området. Eiendommen ligger i det nordvestlige av Aker Brygge, mot Ruseløkka og Filipstad. 

Bygningsmassen fremstår som to adskilte bygg plassert på hver sin side av Ruseløkkveien, men de henger egentlig sammen i første etasje og veien er lagt på et overbygg over dette igjen. Bygget ble bygget for å huse én stor leietaker. Gårdeier ønsker nå å bygge om bygget for å tilrettelegge for flere mindre leietakere.

I den forbindelse ønskes det å fjerne overbygget i Ruseløkkveien og senke gaten ned i plan med bakken, noe som skal skape en visuell forbindelse mellom Munkedamsveien og Filipstadveien. Det ønskes samtidig å tilrettelegge for utadvendt virksomhet i første etasje langs Ruseløkkveien, Filipstadveien og Filipstad brygge. Til slutt ønskes det å bygge om fasaden mot Filipstad Brygge.

Planene er utarbeidet av Grape Architects og gårdeier er Storebrand eiendom.

Jeg liker idéen om å senke Ruseløkkveien ned til bakkeplan og det å tilrettelegge for utadvendt virksomhet. Jeg er dog mer skeptisk til den nye fasaden mot Filipstad Brygge, som jeg synes ser ganske kjedelig ut. Jeg tror en fasade med søyler (f.eks. slik som på det nye Domus Juridica-bygget ved Tullinløkka ) hadde passet bedre her.

Den videre saksgangen kan følges her på Oslo kommunes nettsider.

SvarSitat
Publisert : 23. juli 2020 16:15
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin
 

Her er et bilde av det nå ferdige infill-prosjektet i Rosenhoffgata 14. Bildet har dessverre ganske lav oppløsning, men det er det eneste jeg har greid å finne av bygget til nå. Prosjektet er bygget på et område kjent som Rosenhoff som ligger nord for Carl Berner i indre by. Prosjektet består av et bygg med fem etasjer og med 15 nye leiligheter. Bygget er tegnet av Marlow Arkitekter. Utbyggeren bak det er Mesterhof Eiendom.

Jeg synes det ferdige bygget ser skuffende og veldig billig ut. Jeg mener man bør sette større krav til arkitekturen på nybygg enn dette. Det eneste positive jeg vil se er at det passer godt inn i området sånn rent volummessig.

Tråden dedikert til prosjektet.

SvarSitat
Publisert : 23. juli 2020 21:42
beanie
(@beanie)
Ny bruker

Det ser faktisk helt forferdelig ut. Enda mer trist når man ser hvor koselig det var der før.

SvarSitat
Publisert : 25. juli 2020 20:11
Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@beanie Ja, det ser ut som om man har gitt fullstending blaffen. Det er synd at kommunen ikke greier å sette en høyere standard enn det.

For øvrig velkommen til forumet! 

SvarSitat
Publisert : 25. juli 2020 22:10
beanie likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen bilder av den ferdigstilte påbyggingen- og rehabiliteringen av Tollbodene. Tollbodene ligger mellom Strandgata og Langgata i Bjørvika, rett på andre siden av Operaallmenningen for det nye hovedbiblioteket. Det eldste av de to byggene går under navnet Stenpakkhuset og stod ferdig i 1855, mens det andre bygget er fra 1896 og ble brukt som en administrasjonsbygning. Begge byggene er fredet av Riksantikvaren. Prosjektet er tegnet av KIMA arkitektur og ble ferdigstilt tidligere i år. 

Som en del av prosjektet har det blitt bygget et nytt mellombygg mellom de to gamle tollbodene. Nybygget binder de to tollbod-byggene sammen og inneholder et nytt inngangsparti, vandrehall, møtesenter og kantine. Mellombygget er på to etasjer og fasadene består i hovedsak av store glassflater. Over inngangspartiet mot Operaallmenningen og Langgata er det montert opp et kunstverk kalt Hermopolis av den norske kunstneren Marius Engh. Verket er inspirert av  gresk mytologi og guden Hermes, som var gud for handel og gudenes budbringer.

Samtidig ble interiøert på de to gamle tollbodene restaurert tilbake til sitt opprinnelige uttrykk. Blant annet ble et trapperom reetablert, etter at det hadde blitt fjernet og bygget om til kontorer på 1950-tallet. Byggene har blitt teknisk oppgradert med ny varmesentral, nytt teknisk rom og ny hovedtavle. 

Stenpakkhuset hadde blitt rammet av setningsskader og hadde sunket opptil 50 centimeter. Det ble derfor besluttet å grave ut hele første etasje og støpe nytt gulv, slik at hele bygget ble på ett plan. Det opprinnelige kubbegulvet i første etasje i Stenpakkhuset, som stammer fra 1850-årene, ble gjort synlig gjennom et tykt glasslokk i det nystøpte gulvet. 

Jeg synes det ser greit ut, men jeg synes samtidig det hadde et lettere og mer elegant uttrykk på illustrasjonen.

Forumtråden dedikert til det ferdige prosjektet.

SvarSitat
Publisert : 28. juli 2020 17:45
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en ny oppdatering fra Røa torg igjen. Det har nå blitt plassert ut et kamera som ser uttover selve torget og. Rammen for  det nye torghallen ser ut til å være ferdig, men det er enda ikke blitt satt inn glass i bygget.

Kameraet kan sees her.

En illustrasjon av slik det er tenkt å bli når det står ferdig:

SvarSitat
Publisert : 3. august 2020 17:54
E_Oslo
(@e_oslo)
Aktiv bruker

Boligprosjekt i en bakgård på Tøyen (Sørligata 10).

Bygget i seg selv ser ikke så spennende ut, men jeg liker prosjektet, fortetning i rimelig skala inne i en bakgård.

Bildet fra prosjektets nettside.

SvarSitat
Publisert : 3. august 2020 19:23
sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@e_oslo Det er i hvert fall mer attraktivt enn garasjeanlegget som ligger der i dag. 

SvarSitat
Publisert : 3. august 2020 21:10
E_Oslo likte
E_Oslo
(@e_oslo)
Aktiv bruker
Publisert av: @fredrik

Enda en søknad om rammetillatelse har nå blitt sendt inn, denne gangen til boligbygget som er planlagt i Hagegata 27 på Tøyen. Prosjektet vil bli bygget rett ved siden av det nylig ferdigstilte SYD Tøyen torg i nummer 25.

...

Kort om Hagegata 25 (nå Kolstadgt 22-24). Bygget er ikke ferdigstilt, men burde vært det. Næringslokalet i første etasje er uferdig, og det virker å være diverse feil og mangler. Det hele ser ganske stygt ut på Saksinnsyn.

(Så vidt jeg vet er Hagegata 27 ikke tilknyttet utbyggingen av H25 på noen måte).

SvarSitat
Publisert : 3. august 2020 22:21
Side 22 / 24