Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 25 / 32
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En annen ting er at jeg skulle ønske prosjektet ikuderte et nybygg mot gaten. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. oktober 2020 13:39
E_Oslo gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin
 

Her er noen bilder av boligprosjektet Carl Berner Torg i om ferdigstilles nå i disse dager. Bygget har adresse til Trondheimsveien 113 og ligger rett overfor Carl Berners plass. Dette er adressen hvor industrimaskin-produsenten Progress Verktøimaskinfabrik tidligere holdt til på. Prosjektet er utformet med en U-formet bygningskropp lagt over en base med næringsarealer. Bygget har åtte etasjer mot nord, men høydene trappes ned til fire etasjer på laveste mot sør. Det har fått fasader utført i en kombinasjon av tegl og mørkt og lyst tre. Prosjektet inneholder i 111 leiligheter i alt.

Carl Berner Torg er tegnet av Link arkitektur. Peab er utbyggeren bak det.

Jeg må si er litt skuffet over det ferdige resultatet. Hovedformen er bevart, men mange av detaljene har blitt endret sammenlignet med illustrasjonene som ble presentert av prosjektet på forhånd. Deriblant kan det nevnes at feltene med vinduer i dobbel høyde ut mot Trondheimsveien og de kontrasterende elementene i kobber/cortenstål har blitt fjernet. Jeg forventet i tillegg at det skulle være mer fargespill i teglen, som jeg synes dessverre virker ganske flat og livløs. Jeg synes det generelt gir et billigere preg enn det jeg hadde forventet. 

Se her for forumtråden dedikert til det ferdige prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. oktober 2020 22:58
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en illustrasjon av prosjektet i Hans Nielsen Hauges gate 50 på Sinsen. Prosjektet utgjør hus 26 og 17 i utbyggingsprosjektet Grefsen stasjon og det vil representere utbyggingens endepunkt mot Hans Nielsen Hauges gate.  

Prosjektet består av to åtte etasjer høye bygg som er satt vinkelrett i forhold til hverandre. Byggene er sammenkoblet gjennom en felles to etasjers høy base med næringsarealer. Fasadene er planlagt utført med skifer som hovedmateriale og med lister, karmer og enkelte detaljer i tre. Byggene inneholder til sammen 79 leiligheter. 

Bygget er tegnet av White arkitekter og det blir utviklet i et samarbeid mellom JM Norge og Bane Nor eiendom. 

Jeg er ganske skeptisk til dette prosjektet. Jeg synes det ser ut som en massiv kloss og jeg skulle ønske man hadde vært litt mer fantasifull i utformingen av byggene.

Illustrasjonen ble funnet på nettsiden til Grefsen Stajon-utbyggingen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. oktober 2020 18:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kristin Jarmund arkitekter har nå lagt inn en bestilling på oppstartsmøte for området bestående av Sørkedalsveien 150A med mer. Området ligger rett vest for Huseby militærleir og det brukes i dag til parkering. I tillegg ligger det noen bygg som tidligere tilhøre Husmannsplassen Teigen nord i planområdet. 

Det har tidligere vært gjort forsøk på å utvikle området og det ble vedtatt en detaljregulering av kommunen i 2018. Forsvarsbygg fremmet imidlertid en innsigelse mot planene og Kommunal- og moderniseringsdepartementet valgte så å oppheve vedtaket og ba partene å gå i dialog for å enes om utviklingen av området. Planene som nå er sendt inn er et resultat av den dialogen.

Det foreslås nå å utvikle eiendommen med et nytt boligkvartal dandert rundt en frodig bakgård. Kvartalet er på fem etasjer og er utformet med avtrappede fasader som bryter ned skalaen. På avtrappingene anlegges det terrasser og hager, slik at man får en hengende hage-effekt. Kvartalet er videre brutt ned gjennom doble utskjæringer i bygget som gir sikt og adkomst inn til det indre gårdsrommet. 

Kvartalet er satt noe tilbake fra gaten og er senket ned i et “atrium”, noe som ifølge arkitektene skal gi en naturlig distanse mot gaten og skjerme beboerne fra innsyn. I atriumet vil det bli anlagt forhager og adkomst til bygget vil skje via en bro, et grep som er inspirert av historiske slott og festninger med vollgraver. Det blir vist til Cité de de Carcassonne i Frankrike som eksempel på dette.

Prosjektet er planlagt å inneholde 170 boliger og ha et samlet areal på 3 8000 kvadratmeter, noe som vil tilsvare en utnyttelse på 100%. Forslagsstiller er Overkommandoen.

Jeg synes det ser ut som et fint prosjekt som passer godt inn i området. Det er ikke så veldig urbant, men jeg synes det kan være fint med slike litt mer hageby-aktige prosjekt og.

Saksmappen på plan- og bygningsetaten sin side.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. oktober 2020 23:57
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en oppdatert illustrasjon av infill-prosjektet i Akersveien 18-20. Prosjektet er planlagt bygget på et ubebygd areal som ligger der Dops gate møter Akersveien i området kalt Bergfjerdingen (hvor blant annet Damstredet er).

Prosjektet består av 16 boliger fordelt på to restaurerte bygg og to nybygg. Det er tegnet av NSW arkitektur og utbygger er Bonum bolig.

Som vi kan se har designed gjennomgått noen mindre endringer siden sist vi så det og det ene nybygget har ikke lengre felter med “gitter-teglstein” på fasaden ut mot Akersveien. Jeg synes fortsatt det er et fint prosjektet, men samtidig synes jeg det er synd at man stadig forenkler og fjerner detaljer fra diverse prosjekter under utviklingsprosessen.

Illustrasjonen ble funnet her.

En tidligere illustrasjon for sammenligning:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. oktober 2020 20:59
sliwek20 gitt lik
E_Oslo
(@e_oslo)
Aktiv bruker

Rekkehusene i Nordre gate 9 (bygget for ca tre år siden) har fått et nye farger. Det hjelper godt med litt variasjon! Sammenlign med de gamle fargene på google maps

(@fredrik, Gi tilbakemelding hvis denne posten er lagt på feil tråd.)

SvarSitat
Publisert : 11. oktober 2020 23:26
Mikael og Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@e_oslo Neida, går sikkert greit å ha det her. Eventuell så kan du jo også bruke tråden for restaureringer, men den fokuserer i hovedsak på litt eldre bygg.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. oktober 2020 23:52
E_Oslo gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Ullevålsveien 114 på Fagerborg har nå blitt avsperret og det står to gravmaskinger inne på eiendommen. Jeg regner derfor med at de snart vil starte med utgravingen av tomten for byggingen av boligprosjektet Fagerborgtoppen. Prosjekteti inneholder 78 nye leiligheter. Det er tegnet av Hille Melbye arkitekter og utbygger er Fortuna estate.

En illustrasjon av hvordan prosjektet er tenkt å fremstå når det står ferdig:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. oktober 2020 17:26
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg tok et par bilder av infillen under bygging i Maridalsveien 8 i dag. Fasaden så nå nesten ferdig ut, men den planlagte vegetasjonen var fortsatt ikke å se. 

Prosjektet er tegnet av Element arkitekter og utbygger er Blue Label Properties .

En illustrasjon av slik det ble presentert:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 12. oktober 2020 20:32
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@e_oslo Aftenposten har nå også skrevet en artikkel om de nymalte rekkehusene i Nordre gate. Her er noen ekstra bilder fra artikkelen:

Artikkelen kan leses her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. oktober 2020 21:08
E_Oslo gitt lik
E_Oslo
(@e_oslo)
Aktiv bruker

@fredrik Det er ellers et prosjekt som har slitt mye med utbygger/byggkvalitet, så bra med litt positiv oppmerksomhet...

SvarSitat
Publisert : 17. oktober 2020 21:46
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn et oppdatert planforslag for utviklingen av det nye Kirkens Hus. Prosjektet har blitt ganske redusert siden sist vi så det og det har og fått en ganske annen utforming. Det er tenkt bygget på eiendommen hvor anlegget til det tidligere Oslo Hospital ligger. Eiendommen ligger i Gamlebyen ved bunnen av Ekebergåsen og den fungerer som en slags port inn til byen fra den kanten. 

EIendommen har stått mer eller mindre tom siden Lovisenberg Diakonale Sykehus la ned sin avdeling her i 2018 og gårdeier Stiftelsen Oslo Hospital har derfor jobbet med å finne en ny bruk for anlegget. Samtidig har den Norske Kirke hatt et ønske om å flytte fra sine lokaler i Rådhusgaten 1-3 i Kvadraturen.  Intensjonen med prosjektet er å skape det som blir beskrevet som en levende og inviterende møteplass og det er et ønske at det nye Kirkens Hus skal fungere som et samlingspunkt for flere kristne organisasjoner

Prosjektet består av et L-formet nybygg som er plassert i det sydvestlige hjørnet av eiendommen og mot rundkjøringen der Oslo gate møter Kongsveien. Nybygget består av et tre etasjers høyt volum langs Oslo gate og fem etasjers høyt volum langs Konows gate. Bygget er plassert slik at det, sammen med dagens bebyggelse, danner en avskjermet “klosterhage” i bakgården. Nybygget er sammenkoblet med dagens bygg via en Søylegang. Som en del av prosjektet er det og planlagt å anlegge en ny plass foran Gamlebyen kirke i Ekebergveien. 

Nye Kirkens Hus er tegnet av Transborder Studio.

Jeg synes det ser ganske så fint ut. 

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. oktober 2020 22:57
E_Oslo gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt søkt om rammetillatelse for bygget med studentboliger i Moldegata på Bjølsen. Prosjektet er tenkt bygget på et lite restareal uten adresse som ligger vegg-i-vegg med Dnamo-prosjektet. Det består av trekantet bygg med fem fulle etasjer og en delvis tilbaketrukket sjette etasje. Nybygget inneholder 40 studenthybler.

Prosjektet er tegnet av Romfarere arkitekter på vegne av utbygger Regalis Eiendom.

Jeg synes bygget i seg selv ser greit nok ut og jeg liker hvordan den fullførere fasaderekken startet på av Dnamo-prosjektet, men jeg er ingen stor fan av ideen om å bygge en støyskjerm på bakkeplan. Jeg mener det ikke hører hjemme i urbane områder.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. oktober 2020 23:25
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Reiulf Ramstad Arkitekter har blitt plukket ut som vinnerne i den inviterte arkitektkonkurransen for å tegne en utvidelse av Frammuseet på Bygdøy. Prosjektet har blitt gitt navnet Framtid og består av et nybygg på 2 600 kvadratmeter. Nybygget er plassert nordvest for dagens museum og det er tenkt oppført med bærende konstruksjoner i tre.

Artikkel på nettstedet Designboom.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. oktober 2020 17:02
E_Oslo gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Den ene halvdelen av den rehbaliterte fasaden på bygården i Vibes gate 29 i området Bislett/Fagerborg har nå blitt avduket. Prosjektet består av en påbygg ing og en ombygging av en bygård fra 1962. Bygget vil ha 34 leiligheter etter rehabliteringen. Den nye fasaden er tegnet av Grape architects og utbygger er Fredensborg Eiendom. 

Her er et par bilde som jeg tok i går:

En illustrasjon av slik det er tenkt å bli:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. oktober 2020 15:26
sliwek20 gitt lik
Side 25 / 32