Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 27 / 34
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå endelig blitt sendt inn søknad om rammetillatelse for det tidligere viste prosjektet i Vækerøveien 201 ved Røa T-banestasjon. Utviklingen av prosjektet har pågått siden 2017. Det består av fire frittstående punkthus-aktige volumer. Tre av dem er plassert på en felles sokkel mot Griniveien og det siste er plassert mot t-banelinjen i syd. Byggene vil inneholde 56 leiligheter til sammen. 

Byggene vil bli kledd i en kombinasjoner av to tegl-typer: Hovedmaterialet vil bli en type som blir beskrevet som lys, varm og rustikk som bli vil, mens sokkelen og enkelte detaljer vil bli utført i en noe mørkere tegl som kontrast. 

Prosjektet er tegnet av Lund + Slaatto arkitekter og utbygger er Skanska. 

Jeg er litt usikker på hvordan dette vil bli. Jeg synes det gir et kvalitetsinntrykk uten noen billige detaljer, men samtidig synes jeg det virker litt monotont. Jeg skulle ønske at man for eksempel hadde kledd byggene i tegl av forskjellige fargenyanser. 

I saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. november 2020 11:06
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er en ny illustrasjon av boligprosjektet Kampenhagen som det ble søkt om rammetillatelse for tidligere i år. Prosjektet har adresse Hedmarksgata 15 og vil inneholde 96 nye boliger. Det er tegnet av Pilot arkitekter og utbygger er selskapet Scandinavian Property Group (SPG).

Til tross for at jeg ikke er den største fanen av arkitekturen på dette prosjektet, så synes likevel det har enkelte detaljer (slik som de avrundede balkongene på hjørnet og borden med relief som markerer toppen av bygget) som gjør det mer tålbart.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. november 2020 13:14
Arild og sliwek20 likte
KvikHalden
(@kvikhalden)
Eminent Member

At man kan bygge så lav utnyttelse rett oppå t-banen er en skam.

SvarSitat
Publisert : 23. november 2020 21:11
sliwek20
(@sliwek20)
Aktiv bruker
Publisert av: @kvikhalden

At man kan bygge så lav utnyttelse rett oppå t-banen er en skam.

Jeg synes et høyden er bra tilpasset nabolaget... Høyden er ikke nødvendigvis tetthet og dette forslaget ser ganske tett ut. 

 

SvarSitat
Publisert : 23. november 2020 22:07
KvikHalden
(@kvikhalden)
Eminent Member

Hvilken tetthet, er jo punkthus her som hører hjemme i randsonene i Halden.

SvarSitat
Publisert : 24. november 2020 22:21
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt klart at det danske arkitektkontoret Bjarke Ingels group (BIG) har blitt engasjert til å lage en mulighetsstudie for utviklingen av det såkalte Oslo Science City-området. Oslo Science City er et navn gitt på området som strekker seg fra Majorstuen via Blindern til Gaustad og intensjonen er å utvikle området til et nytt innovasjonsdistrikt. Mulighetsstudien skal se på nøyaktig hvordan området kan utvikles. 

I tillegg til BIG så vil også konsulentselskapene  Comte Bureau og Civitas, og det norske arkitektkontoret A-lab jobbe med studien.

Artikkel i Aftenposten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. november 2020 23:43
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn noen reviderte tegninger av prosjektet i Grønnegata 6 i Homansbyen. Prosjektet består av en ombygging av bygården ut mot gaten og oppføringn av et nytt leilighetsbygg i bakgården. Prosjektet ble først presentert her i januar i fjor. Det gikk så gjennom noen endringer i august samme år og det har nå gjennomgått enda en omgang med endringer. 

Endringene ligger i at nybygget i bakgården har nå blitt redusert med én etasje, det har fått flatt tak og er nå planlagt kledd med ordinær tegl. Bygget vil inneholde 12 boliger.

Prosjektet er tegnet av Mad arkitekter.

Dokumentene i saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. desember 2020 16:17
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen illustrasjoner som viser planene for utviklingen av Holmenveien 21 og 25 i bydel Vestre Aker. Adressene omfatter to eiendommer som ligger rett vest for Vinderen; 

På den ene av de to eiendommene, nummer 21, står det en villa i nordisk nybarokk fra 1917. Den går under navnet Villa Alvim og ble oppført for grosserer Eugéne Didriksen etter tegninger av arkitektene Carl og Jørgen Berner. Villaen med tilhørende hageanlegg står oppført på Byantikvarens gule liste og den benyttes i dag som ambassade for Pakistan. På den andre eiendommen, nummer 25, står det en enebolig fra 1969 med påbygg fra 2001. 

Det ønskes å rive eneboligen dra 1969 og erstatte den med to leilighetsbygg med til sammen syv leiligheter. De planlagte byggene er på henholdsvis tre og fire etasjer. Begge byggene har en L-formet bygningskropp bestående av smalere og bedre volum, tilsvarende slik Villa Alvim er utformet. Byggene er og utformet med bratte tak, igjen et grep inspirert av den gamle villaen. Leilighetsbyggene ønskes utfotført med fasader i lys tegl. Samtidig ønskes det å regulere villaen til dagens bruk som abassade og å regulere hageanlegget for spesialområde bevaring. 

Planene er laget av Moseng Poulsen Arkitektur og har fått navnet Grimelunden Hage. Det har nåt blitt sendt inn en anmodning om å avholde planforhåndskonferanse.

Saksgangen kan følges her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. desember 2020 22:53
KvikHalden
(@kvikhalden)
Eminent Member

Radiumhospitalet

 

 

2020-12-04_10-16-40

 

 

2020-12-04_10-16-31

SvarSitat
Publisert : 4. desember 2020 22:20
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@kvikhalden Bildet tatt av deg? Uansett takk for oppdateringen. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 4. desember 2020 22:43
KvikHalden
(@kvikhalden)
Eminent Member

Ja tok de i går

SvarSitat
Publisert : 6. desember 2020 03:57
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En ny oppdatering fra byggingen av boligprosjektet Dnamo i Bergensgata på Bjølsen. Prosjektet inneholder 33 leiligheter. Det er tegnet av Arcasa arkitekter og utbygger er Solon eiendom (etter at de kjøpte opp eiendomsdelen til Kruse Smith).

Bildene her ble funnet på nettsiden til Leca Norge og det ser ut som om råbygget nå er ferdig på begge byggene.

Bildene ble funnet på nettsiden til Leca Norge.

En illustrasjon av slik det er tenkt å bli når det står ferdig:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. desember 2020 14:20
sliwek20 gitt lik
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Er det bare meg eller har man valgt å forrykke fasadelivet på nybygget mot Bergensgata? I så fall ødelegger det en del av den urbaniserende effekten, i mitt hode hvert fall.

SvarSitat
Publisert : 8. desember 2020 10:21
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@mikael Ja, det stemmer. På situasjonsplanen her kan du se hvordan fasaden langs Bergensgata vil bli:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. desember 2020 12:26
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Obos har nå presentert planer/en visjon for å utviklingen og revitaliseringen av sitt gamle hovedkontor Hammersborg Torg, som ligger med regjeringskvartalet som nærmest nabo. Hammersborg Torg ble oppført i 1964 og består av to bygg på henholdsvis tolv og tretten etasjer sammenkoblet av noen lavere volum på én til fire etasjer. Obos har planlagt å flytte hovedkontoret sitt til Ulven og det har i den forbindelse blitt sett på mulighetene for utviklingen av Hammersborg Torg. 

Arkitektkontoret Kristin Jarmund arkitekter har derfor utarbeidet av mulighetsstudie på vegne av Obos. De foreslår å erstatte de lavere volumene med et nytt nybygg på ni etasjer. Det er valgt å bevare de to høyere byggene ettersom de blir ansett som bevaringsverdige. Samtidig ønskes det å ombygge kvartalet med mer innbydende første etasjer for å tilrettelegge for økt byliv. Hammersborg Torg vil ha et samlet volum 40 000 kvadratmeter om det blir ombygget i henhold til disse planene, noe som skal gi plass til rundt 1 500 arbeidsplasser. 

Jeg synes ikke akkurat det ser veldig pent ut og jeg synes det er trist at dagens bygg blir ansett som bevaringsverdige, men jeg tror at dette prosjektet - om det gjennomføres slik det blir presentert her - i hvert fall vil være med på å gjøre området mer aktivt og attraktivt.

Pressemelding sendt ut av Obos.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. desember 2020 14:49
Side 27 / 34