Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 28 / 32
andrenyu
(@andrenyu)
Ny bruker

@fredrik

I'm a little bit disappointed with the project 😕 I was hoping they would at least demolish the small in-between buildings while opening up the two existing towers and the hammersborg torg to the park...That current building already looks like a wall around the park, this will create even more of a wall without taking into consideration urban planning, surrounding areas or even architecture. I hope they come up with more proposals together with the council and the planning agency 
SvarSitat
Publisert : 11. desember 2020 16:00
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@andrenyu That's something I didn't think about when I first saw those renderings, but you are right; It's really is a lost opportunity as far as opening it up towards the park goes. What I think would be nice here is with a portal/passage from Hammersborg Torg (the street) to the park, similar to what we've seen in the Via and in the Tullinkvartalet projects.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 11. desember 2020 16:18
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Fasaden har nå blitt avdekket på nybygget i Nedre Slottsgate 10 i Kvadraturen. Bygget etterstar en bygård fra 1800-tallet og blir bygget som en utvidelse av varemagasinet til Steen & Strøm. Prosjektet er tegnet av AMB arkitekter.

Bildene ble dessverre litt uklare, men jeg håper det er tydelige nok likevel. Jeg må si jeg ble litt skuffet over dette bygget. Designet er i og for seg greit nok, men jeg synes det er noe med fargen eller materialene som gjør at det skiller seg ut fra de andre bygårdene på en dårlig måte.

En tegning av slik prosjektet ble presentert:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. desember 2020 21:20
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Har en slags følelse av at bygget hadde fremstått mer "eksklusivt" med rammer og sprosser i lyst treverk(?) som i illustrasjonen sammenlignet med hvordan det har blitt.

SvarSitat
Publisert : 17. desember 2020 06:39
beanie gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er noen nye skisser av planene for utviklingen av eiendommen hvor Tandberg Radiofabrikk tidligere holdt til i Kjelsåsveien 161. Det kan se ut som om man har gått bort fra tankene om ha en sirkel-formet bygningskropp og har isteden gått for mer tradisjonelle blokker dandert rundt den gamle monteringshallen. 

Prosjektet blir utviklet av Selvaag Bolig og de har engasjert Kristin Jarmund arkitekter for å tegne det.

Illustrasjonene ble funnet her på nettsiden til Selvaag Bolig.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 20. desember 2020 21:49
Arild gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har nå blitt sendt inn en del nye tegninger av infill-prosjektet i Geitmyrsveien 57 ved Lovisenberg sykehjem. Det planlagte nybygget har blitt redusert i omfang og høydene følger nå den eksisterende bygården på eiendommen. Infill-bygget er planlagt å inneholde en kombinasjon av kafé-virksomhet i første etasje og boliger i etasjene over. Det er sendt inn illustrasjoner med både saltak og flatt tak, men det kan se ut som om de i utgangspunktet ønsker å gå for løsningen med flatt tak basert på mengder illustrasjoner av den løsningen.

Prosjektet er tegnet av Harold Tellez Arkitekter. 

Jeg liker planene langt bedre nå.

Saltaksvarianten:

I saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. desember 2020 10:32
jh gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par bilder jeg tok av prosjektet Waldermars Tårn ved Aleksander Kiellands plass mens jeg likevel gikk forbi i går ettermiddag. Prosjektet består av et nybygg på ti etasjer med 35 leiligheter. Det er tegnet av Grape og utbygger er Fredensborg bolig.

En god del av den ferdige fasaden var synlig når jeg var innom. Selv om arkitekturen er ganske kjedelig og boksete, så ble jeg positivt overrasket over standarden på materialene brukt og utførelsen. I mine øyne ga det bygget en skikkelig kvalitetsfølelse.

En illustrasjon av slik det er tenkt å bli når bygget er helt ferdig:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. desember 2020 12:03
Mikael gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det har blitt søkt om rammetillatelse for byggingen av et nytt infill-bygg i Vogts gate 26, som ligger i grenseområdet mellom øvre Grunerløkka og Torshov. Dagens bebyggelse på eiendommen består av et tidligere bilverksted. 

Det foreslåtte nybygget er på seks etasjer og vil inneholde 21 leiligheter. Utformingen av bygget er ifølge arkitektene inspirert av de gamle industribyggene i området rundt (deriblant tidligere Ringnes bryggeri) og det vil stå som et punktbygg som markerer sluttpunktet i fasaderekken langs Vogts gate. Fasadene er planlagt utført i rødlig tegl. 

Prosjektet er tegnet av Arcasa arkitekter.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. desember 2020 22:40
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Jeg var innom Mills Kvartal ved Sofienbergparken på Grunerløkka i dag. Som nevnt tidligere har fasadene mot Schæffers gate vil avduket og det er nå mulig å få et ganske godt iinntrykk av hvordan kvartalet vil fremstå når det står ferdig.

Jeg synes det ser ganske greit ut og relativt urbant. Det jeg liker minst er overgangen mot bygårdene rundt, som jeg mener kunne ha vært løst langt bedre.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 27. desember 2020 22:33
Mikael og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Eiendoms- og byfornyelsesetaten har fått utarbeidet en mulighetsstudien for den fremtidige utviklingen av Etterstadsletta 2 på Etterstad. Eiendommen ligger mellom det såkalte Etterstadslottet og av- og påkjøringsrampene til Strømsveien/E6. EIendommen er i dag regulert til friområde, men Ruter har fått dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene for å benytte den som bussparkering frem til slutten av desember i år.

Mulighetsstudien ble egentlig laget i august, men Ruter sendte den inn til plan- og bygningsetaten nå i desember i forbindelse med deres søknad om en fornyet dispensasjon for bussparkering. 

Studien ser på mulighetene for å utvikle eiendommen med en kombinasjon av bussgarasje i underetasjen, forskjellige varianter urban bebyggelse på gateplan, og grøntarealer mellom prosjektet og Etterstadslottet. 

Mulighetsstudien er laget av LPO arkitekter i samarbeid med Structor og SLA. Ruter har sendt en anmodning til Eiendoms- og byfornyelsesetaten om å starte opp reguleringsprosessen så snart som mulig, men de har enda ikke tatt kontakt med pbe.

Jeg synes det er positivt å se flere og flere urbane planer for Etterstad-området ettersom jeg føler det har et stort potensiale, men jeg skulle ønske man hadde gått for et tradisjonelt karrékvartal her i samme stil som nabobygget. 

Studien ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 28. desember 2020 23:28
E_Oslo
(@e_oslo)
Aktiv bruker
Publisert av: @fredrik

Jeg var innom Mills Kvartal ved Sofienbergparken på Grunerløkka i dag. Som nevnt tidligere har fasadene mot Schæffers gate vil avduket og det er nå mulig å få et ganske godt iinntrykk av hvordan kvartalet vil fremstå når det står ferdig.

Jeg synes det ser ganske greit ut og relativt urbant. Det jeg liker minst er overgangen mot bygårdene rundt, som jeg mener kunne ha vært løst langt bedre.

 

Byggene skaper en fin ramme rundt parken, men jeg er ikke så glad i fasadeplatene mot parken.

Jeg regner med at det skal komme noe næring i førsteetasje på parksiden, men det er ikke så synlig enda.

SvarSitat
Publisert : 3. januar 2021 21:04
Arild gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er to bilder av det nå ferdigstilte om- og påbyggingsprosjektet i Vibes gate 29 på Fagerborg. Prosjektet gikk ut på å modernisere en bygård fra 1962 med en blant annet en moderne fasade og å utvide bygget i høyden med en full sjette etasje og en tilbaketrukket syvende etasje. Bygården inneholder nå 28 leiligheter etter ferdigstillelse. 

Prosjektet ble tegnet av Grape og utbygger var Fredensborg Eiendom.

Jeg synes det har blitt et ganske vellykket prosjektet og jeg synes det passer langt bedre inn med omgivelsene nå enn tidligere.

Forumtråden dedikert til det ferdige prosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. januar 2021 22:22
Mikael og E_Oslo likte
Mikael
(@mikael)
Eminent Member

Fine balkonger og detaljer for øvrig 👍 

SvarSitat
Publisert : 5. januar 2021 22:20
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Noen bilder jeg tok av infill-prosjektet i Mariboes Gate i dag. Bygget er nå nesten ferdigstilt. Jeg likte godt hvordan passasjen og den gamle smia ble, men jeg er skuffet over hvor billig det svarte partiet mellom smia og nybygget ser ut. Det så helt annerledes ut på illustrasjonen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. januar 2021 23:32
harveyhimmelska
(@harveyhimmelska)
Ny bruker

@fredrik det er godt å se dette prosjekt skal blir realisert!

SvarSitat
Publisert : 8. januar 2021 00:54
Side 28 / 32