Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 34 / 35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er litt mer informasjon om de planene for utviklingen av det tidligere Frognerhjemmet i Skjalgssons gate 25 på Frogner. Det ble avholdt en konkurranse for utformingen av prosjektet i desember i fjor, hvor det ble besluttet å gå videre med bidraget levert av Element arkitekter. 

Element sitt prosjektet består av bygård lagt mot gavlveggen på Erling Skjalgssons gate 23 og en rekke med såkalte townhouse lagt nedenfor hovedhuset på Schafteløkken. Mellom de to delene er det tenkt en plass med utearealer for beboerne og næringsarealer for publikum. Bygården er tenkt med seks etasjer der den møter nummer 23. Høydene trappes så opp til åtte etasjer i bygningens midtpunkt før det trappes igjen mot Magnus Bergs gate. Townhousene er tenkt delvis skjult av terrenget og er utformet slik at de underordner seg Schafteløkken. 

Byantikvaren har samtidig levert en uttalelse hvor de sier at de ikke vil motsette seg å rive det tidligere Frognerhjemmet, men sier samtidig at de mener det ikke er naturlig utviklingseiendom.

Prosjektet blir utviklet i et samarbeid mellom Backe Prosjekt og Oslo House.

Saksgangen kan følges her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 7. april 2021 14:15
E_Oslo
(@e_oslo)
Bruker Registered

Flott om man får revet Frognerhjemmet, men jeg håper fasadene mot veien blir åpnere. Særlig bygården bør møte gaten med noe annet enn et utstikkende gjerde.

SvarSitat
Publisert : 9. april 2021 00:23
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Det planlagte boligprosjektet i Sandakerveien 33 på Torshov har nå gjennomgått enda en omgang med endringer; Høydene har nå bltit redusert med én etasje, slik at bygget har seks etasjer på det meste. I tillegg er det gjort enkelte minder endringer med utformingen av bygget og det har blant annet fått en høy, grå mur mot Krebs' gate og en litt annen utformingen av takterrassene. 

Prosjektet er tegnet av A-lab og utbygger er USBL.

Så vidt jeg kan se er det ikke oppgitt i de innsendte brevene hva "muren" er tenkt å være i, men jeg håper det ikke er bar betong, for det vil se forferdelig ut.

Saksmappe.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. april 2021 12:35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Arkitektkontoret Ghilardi+Hellsten Arkitekter presenterte tidligere denne uken en visjon/mulighetsstudie for etableringen av en permanent uteservering på St.Hanshaugen. Visjonen er laget på eget initiativ. Parken har vært uten en permanent løsning for uteservering etter at den ærverdige Hasselbakken restaurant brant ned i 1936. Arkitektene ser for seg et lavt paviljong-lignende bygg med uteservering på taket.

Artikkel i Aftenposten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 14. april 2021 23:20
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er det jeg antar er et par oppdaterte illustrasjoner av de nye planene for Christian Krohgs gate 2 som ble presentert i november i fjor. Det ser ut som om man nå har valgt å  bevare den gamle industribygningen i det nordøstlige hjørnet av eiendommen og. I tillegg har man illustrert litt mer detaljert utforming for “onfill”-delene. ‘

Prosjektet er tegnet av Haugen/Zohar Arkitekter i samarbeid av Oslo Works. Utbygger er Oslo Areal.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. april 2021 21:38
E_Oslo, jh, Jorn og 1 brukere likte
Robin M
(@robin-m)
Bruker Registered

@fredrik Skulle mye heller sett det gamle dragehuset bli gjenreist.

SvarSitat
Publisert : 16. april 2021 12:05
Arild gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@robin-m Velkommen til forumet! 

Ja, jeg er enig i med deg i det, men det ser dessverre ikke ut til at det vil skje i den nærmeste fremtid. Jeg skulle også gjerne sett mer rekonstruksjoner generelt, slik som gjøres i en del andre land som f.eks. Polen og Tyskland.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 16. april 2021 14:07
Arild gitt lik
beanie
(@beanie)
Bruker Registered

Syntes ikke det ser ille ut, men er enig at det hadde vært mye kulere med en rekonstruksjon slik de gjorde med tvilling-bygget i Potsdam. Det kunne kanskje også bidra til en større interesse for fremtidige rekonstruksjoner av tapte bygg 🙂

SvarSitat
Publisert : 16. april 2021 20:02
JR82
 JR82
(@jr82)
Bruker Registered

Det finnes en Facebook gruppe for rekonstruksjon som heter Hasselbakkens venner.

SvarSitat
Publisert : 17. april 2021 01:49
Arild gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et par bilder jeg tok av Fridtjof Nansens vei 12 på Majorstuen i dag. Den gamle bygningsmassen var nå ferdig revet og tomten var ferdig utgravd.

En illustrasjon av det nye kontorbygget som er planlagt oppført der:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. april 2021 19:37
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

OBOS har nå bestilt et oppstartsmøte for reguleringen av Mortensrud Gård. Gården har adresse til Helga Vaneks vei 2 og ligger rett over veien for Mortensrud Torg. 

OBOS ser for seg å oppføre tre nye bygg på eiendommen. Bygningene er dandert i kvartal-aktig struktur rundt dagens gårdsanlegg, noe som ifølge dem skal gi assosiasjoner til tradisjonelle gårdstun. Samtlige av bygningene vil ha saltak eller andre varianter av skråtak og høydene vil variere fra én til seks etasjer. Prosjektet er planlagt å inneholde 71 nye leiligheter. 

Plansaken blir håndtert av Arcasa arkitekter.

Saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 1. mai 2021 22:19
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Byrådet vil nå starte arbeidene med å lage en egen fargeveileder for Oslo. Veilederen vil inneholde eksempler og paletter baasert på byens historiske bruk av farger. Planen er at veilederen skal bukes ved nybygg og ved rehabliteringen av gamle fasader. Det er Plan- og bygningsetaten som vil utarbeide veilederen. 

Artikkel på Bygg.no.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. mai 2021 14:17
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et bilde jeg tok av det nå ferdigstilte Waldermars Tårn ved Aleksander Kiellands Plass.

Jeg synes det ble et ok bygg. Designet er ikke mest vågale, men detaljene gir en langt høyere kvalitetsfølelse enn mange andre nybyg i områder slik som f.eks. Waldemars Hage rett over veien. Dog så skulle jeg ønske at Rema 1000-skiltet var litt mer diskré.

Prosjektet kan diskuteres i denne tråden om ønskelig.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 3. mai 2021 20:38
E_Oslo gitt lik
E_Oslo
(@e_oslo)
Bruker Registered

Forslag til påbygging og nybygg i bakgården for et kvartal på øvre Grünerløkka/Dælenga (kvartalet Sannergt/Dælenggt./Christies gt). Ikke så lett å se detaljer her, men det er Fredensborg som bygger, så man kan tenke seg at det blir noe lignende som påbygget i Maridalsvn. 9-11. Det virker som en helt grei måte å få noen ekstra leiligheter.

Kilde: estate nyheter.

SvarSitat
Publisert : 5. mai 2021 00:07
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@e_oslo Jeg skulle ønske det ble gjort noe mer med hjørnet der Dælenggata og Christies gate møtes. Jeg mener det burde ha blitt bygget et nytt infill-bygg på det som i dag er en parkeringsplass, slik at man fullførte kvartalet. Den kunne ha en café eller nærbutikk i første etasje og den itt triste gressplenen kunne blitt gjort om til et nytt torg. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. mai 2021 12:38
Side 34 / 35