Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 36 / 36
Jorn
 Jorn
(@jorn)
Bruker Registered

@fredrik Synd man ikke klarer å skape en bedre forbindelse mot Romsås eller Grorud. Skjønner at geografien og tomta er vanskelig, men den utviklingen som er tegna opp bøter ikke på at det fortsatt blir en "øy" omgitt av veier og lite annet.

SvarSitat
Publisert : 6. juni 2021 17:10
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Plan- og bygningsetaten avslo rammesøknaden for det tidligere presenterte infill-prosjektet i Bjerregaards gate 11 i St. Hanshaugen og det har nå i etterkant blitt sendt inn et ønske om å avholde en forhåndskonferanse for et nytt prosjekt på eiendommen. Det nye prosjektet består av en bygård på fem etasjer og er planlagt å inneholde ni leiligheter. Det er utarbeidet to alternativer til utformingen av bygget; Et med skråtak og et med flatt tak. Fasadene er tenkt kledd med tegl. Sammenlignet med tidligere, så ser høyden ut til å være noe nedjustert og bygget ser ut til å være hakket tynnere. 

Reiulf Ramstad Arkitekter står bak prosjektet på vegne av selskapet Gode Boliger. 

Jeg liker godt designet på bygget, men jeg frykter at det vil fremstå som for grå med den foreslåtte teglen. Jeg tror det hadde sett enda bedre ut med en annen fargenyanse på teglen.

Skråtak:

Flatt tak:

Saksmappe.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. juni 2021 10:36
sliwek20 gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Bystyret vedtok i går reguleringsplanen for Marstrandgata 9 på Dælenenga. Bystyret valgte å gå for plan- og bygningsetaten sitt alternativ 2 med lavere høyder (fem etasjer pluss en tilbaketrukket sjette etasje). Alternativet vil gi rundt 70 nye boliger.

Jeg synes dette utviklet seg til et godt prosjekt med ganske fin arkitektur, så jeg håper de kvalitene vil bli bevart videre selv om man gikk for PBE sitt alternativ. 

Illustrasjonen viser forslagsstiller sitt alternativ 1.

Bystyret sin behandlig av saken kan sees på Oslo kommune sin "tv"-løsning.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 10. juni 2021 13:11
Jorn og sliwek20 likte
E_Oslo
(@e_oslo)
Bruker Registered

Angående Bjerregaards gate 11, så blir det fint å få bygget noe der. Men jeg skjønner ikke helt hvordan 1. etasje-løsningen fungerer på tegningene, og synes ikke det ser så vellykket ut. Skulle ønske man heller tillot litt høyere bygg for å slippe lave og trange 1. etasjer.

SvarSitat
Publisert : 11. juni 2021 00:13
Jorn
 Jorn
(@jorn)
Bruker Registered

@e_oslo Helt enig! Dessverre fungerer det ofte i praksis sånn at planmyndighetene regulerer byggehøyde i meter (og cm) og utbygger makser antallet etasjer basert på dette. Systemet blir kjemperigid, særlig der hvor det er terrengforskjeller mot gateplanet, og fører til trange, mørke og lite attraktive lokaler mot gata. Skrekkeksempelet for meg er de nye(ere) byggene i Grønlandsleiret mot Botsparken hvor 1. etasje er under 2 meter på det laveste og ødelegger for både arkitekturen og næringslivet som leier der.

image
Innlegget ble endret for 2 uker siden av Jorn
SvarSitat
Publisert : 11. juni 2021 17:18
jh og E_Oslo likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Plan- og bygningsetaten har nå innvilget rammetillatelsen for leilighetsbygget i Sandakerveien 33 på Torshov. Bygget er tegnet av A-lab og utbygger er USBL. 

Saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 15. juni 2021 21:17
E_Oslo gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Kommunen har nå også innvilget rammetillatelse for infill-prosjektet i Kirkegårdsgata 14 på Grunerløkka. Prosjektet er tegnet av Enerhaugen arkitektkontor.

Jeg synes det er en gledelig nyhet, ettersom jeg virkelig liker utforming på dette bygget.

Saksmappe.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 18. juni 2021 08:22
E_Oslo og sliwek20 likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er et par nye illustrasjoner av Hav eiendom sine planer for det delfeltet i Bjørvika-utbyggingen som ligger bak Havnelageret. Prosjektet, som har fått navnet Fiskebrygga, vil bestå av et nytt kontorbygg på 23 000 kvadratmeter. Intensjonen er at det nye bygget skal stå klart til inflytting 2024, noe som også vil være 400-årsjubileet for Kvadraturen.

Prosjektet er tegnet av A-lab. 

Jeg mener det burde jobbes mer med utformingen av dette prosjektet slik at det passer bedre inn med de tradisjonelle bygårdene som i stor grad preger Kvadraturen. Per nå synes jeg det ser ut som noe som hadde passet bedre inn i en kontorpark i en eller annen forstad.

Illustrasjonene ble funnet i denne artikkelen i Aftenposten.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. juni 2021 12:56
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Mens vi er i området kan det og nevnes at plan- og bygningsetaten nå har innvilget rammetillatelse for nye Sentrum Brannstasjon som vil bli bygget rett syd for Havnelageret. Den nye brannstasjonen er tegnet av Gottlieb Paludan Architects.

I saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. juni 2021 13:13
Jorn
 Jorn
(@jorn)
Bruker Registered

Jeg skjønner ikke at de to prosjektene ikke kunne snakket sammen så man kunne integrert brannstasjonen i det nye kontorbygget og spart seg for å bygge ut i Festningsallmenningen. 

SvarSitat
Publisert : 22. juni 2021 13:15
Fredrik gitt lik
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

@jorn  Ja, du sier noe. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. juni 2021 13:32
Side 36 / 36