Byutvikling og bygg...
 
Varsler
Fjern alle varsler

Oslo Byutvikling og byggeprosjekter i Oslo

Side 4 / 35
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et forretningsbygg under utvikling i Skippergata i Kvadraturen i Oslo sentrum, rett ved siden av Havnelageret. Prosjektet er en del av Fjordbyen-utbyggingen i Bjørvika og området blir kalt A4. Bygget er tegnet av Alliance arkitekter og Hav eiendom er utvikleren bak det.

Jeg synes det ser ganske skuffende ut. Det er i praksis kun en glass-boks uten noen interressante detaljer som gir den en menneskelig skala. Jeg hadde håpet på noe litt mer spennende her, spesielt med tanke på at eiendommen vil fungere som en forelengelse av Kvadraturen-området. Heldigvis så har prosjektet i det minste en åpen og aktiv første etasje. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. januar 2019 16:42
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

En søknad om rammetillatelse har nå blitt sendt inn for et prosjekt i Larviksgata 3 på Bjølsen. Prosjektet består av et ett-etasjers påbygg på bygården i Larviksgata 3A og et nybygg på fire etasjer på hjørnet ut mot Bergensgata. Prosjektet er tegnet av Kritt arkitekter.

Jeg synes det ser ganske så greit ut at jeg mener det er bra at det vil fullføre fasaderekken ut mot Bergensgata. Jeg liker også at det er satt av plass til næring i første etasje.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 21. januar 2019 17:11
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et leilighetsprosjekt under utvikling i Ekebergveien 232 og Tallbergveien 2 B ved Sæterkrysset på Nordstrand. Bygget er tegnet av Lund & Slaatto arkitketer og Bomera er utvikleren bak det. 

Jeg synes det ser fint ut. Jeg synes urbaniseringen av Sæter har gått ganske så bra hittil til tross for at den har vært kontroversiell. Jeg mener den har fungert langt bedre enn andre steder som f.ek.s Røa. 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 22. januar 2019 14:14
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et større utviklingsprosjekt som er under planlegging i adressene Nordstrandveien 43, Poppelstien 1 til 6 og i Ekebergveien 237 til 243. Dette er rett over gaten til prosjektet i forrige post. Byggene er tegnet av A-lab og Neptune properties og g Monolith Propertie er forslagsstiller bak prosjektet.

Jeg synes det ser ganske bra ut. Jeg liker godt skråtakene som enkelte av byggene har fått.

De røde linjene viser endringene i volumene som har skjedd etter offentlig ettersyn:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 23. januar 2019 17:48
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et forslag om å oppføre en ny bygård på en parkeringsplass i Bjerregaards gate 11 i St. Hanshaugen. Prosjektet er tegnet av Pi arkitekter. Dette er omprosjektering av et tidligere prosjekt som Plan- og bygningsetaten avslo, så det blir spennende å se om dette kan godkjennes.

Jeg synes bygget ser veldig bra ut og passer godt inn i omgivelsene. 

Prosjektets saksmappe på Oslo kommunes nettsider.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 24. januar 2019 15:44
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et boligprosjekt i Bergensgata 41-43 på Bjølsen. Prosjektet er tegnet av Arcasa arkitekter og blir utviklet av Kruse Smith eiendom og Rema Etablering. 

Jeg synes det ser bedre ut enn fryktet. Jeg liker spesielt godt hvordna bygget til høyre har blit delt inn i to mindre fasader. Jeg synes at slik fasadeoppdeling gjør at prosjektet føles langt mindre massivt.

Estate Nyheter sin artikkel om boligprosjektet.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. januar 2019 15:47
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag til utvikling av adressene Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42 i Hauskvartalet i Oslo sentrum. Prosjektet er tegnet av Asplan Viak og er blitt gitt navnet Habitat Haus. Urbanium er utvikleren bak det. Eiendommene er allerede ferdig regulerte og det er planlagt å levere inn rammesøknad mot sommeren. 

Jeg liker godt arkitekturen som er brukt her. Jeg har sans for avrundede portrommet og avtrappingen av fasaden til "høyhuset". Dessverre så innebærer prosjektet slik det er planlagt nå at man også river en eldre murgård som står på eiendommen i dag, og det mener jeg er synd. Jeg synes man skulle prøvd å integere denne bygården inn i prosjektet på et viss. 

Illustrasjonene ble funnet her.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 25. januar 2019 17:26
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Et leilighetsprosjekt i adressen Bernt Ankers gata 6, Calmeyers gate 6 og Torggata 21-23 i Oslo sentrum. Reguleringen er ferdig godkjent og det har nå blitt levert inn søknad om rammetillatelse for å starte byggingen. Prosjektet er tegnet av AART/SJ arkitekter og Olav Thon eiendomselskap er utvikleren bak det. Prosjektet innebærer at man river den gamel bygården fra 1900-tallet som nå står på eiendommen i Calmeyers gate 6.

Dessverre så synes jeg at arkitekturen på prosjektet er ganske trist og kjedelig. Jeg skulle ønske man hadde fått noe annet enn kun en ny mursteins-boks her.

Saksmappen til prosjektet på nettsiden til Oslo kommune.

Slik den gamle bygården i Calmeyers gate 6 fremstår i dag.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 30. januar 2019 18:06
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Er et bilde fra byggeplassen av boligprosjektet Mills-kvartalet ved Sofienbergparken ved Grunerløkka. Prosjektet er tegnet av Arcasa arkitekter og blir utviklet av Scandinavian Development. 

Jeg er litt usikker på hvordan dette prosjektet blir. Jeg liker ikke hvordan fasadene satt tilbake fra gatelivet i forhold til det eldre bygårdene i området. Dette skaper brukne hjørner jeg frykter at det vil gjøre at gaten føles rotete. Når det er sagt så er det i hvert fall positivt med nye boliger såpass sentralt. 

Bildet over er lånt fra prosjektets webkamera.

Illustrasjoner som viser hvordan prosjektet er tenkt å bli når det står ferdig:

SvarSitat
Topic starter Publisert : 31. januar 2019 17:45
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Nå er infillen i Grønnegata 2B ferdigstilt. Prosjektet var og kjent under navnet Hegdehaugsveien 25 eller H25. Bygget er tegnet av Arcasa arkitekter og Lille Oslo eiendom var utvikleren bak det. 

Jeg synes dette prosjektet er svært skuffende. Det har en langt billigere utførelse enn de tidligere illustrasjoner kunne gi inntrykk av. Der er spesielt de franske balkongene og platefasaden som ser billige ut og som negativt skiller seg ut fra slik prosjektet ble presentert.

Bildene ble funnet i denne annonsen på Finn.no.

Arcasa sin bildeillustrasjon av prosjektet: 

SvarSitat
Topic starter Publisert : 2. februar 2019 19:15
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag om å oppføre en infill med omsorgsboliger på en parkeringsplass i Dælenenggata med. Dette er rett over gata til det såkalta @59.9284442,10.7683392,3a,75y,259.17h,107.67t/data=!3m6!1e1!3m4!1seYsr8Z0RI7YdAeezRkcaJA!2e0!7i13312!8i6656" target="true">Green House-infillprosjektet i Dælenenggata 36. Strand/Løken Arkitekter er arkitektene bak forslag og tiltakshaver er Boligbygg Oslo. Det har nå blitt bestilt oppstartsmøte for prosjektet. Tre mulige volumalternative er presentert. Illustrasjonene her viser alternativ 2 som er tenkt med skråtak mot nabobebyggelsen. 

Planene i saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 5. februar 2019 17:46
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er det reviderte planforslaget for utbyggingen av Hedmarksgata 13-15 på Jordal mellom Vålerenga og Kampen. A-lab har tegnet prosjektet. Det er tenkt ha duplex-leiligheter ut mot Hedmarksgata. 

Jeg skulle ønske det var mer variasjon i høyder of materialbruk her. Jeg frykter at prosjektet kommer til å fremstå som en stor, grå klump. Plan- og bygningsetaten har fokusert veldig på høyder gjennom utviklingsprosessen, men jeg mener de burde ha fokusert mer på material- og fargebruk. 

Prosjektet i saksinnsyn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 6. februar 2019 16:57
Mikael
(@mikael)
Bruker Registered

Når fasadeplatene ser "billige" ut på illustrasjonsstadiet allerede er ikke akkurat noe godt tegn 

SvarSitat
Publisert : 6. februar 2019 18:38
Arild og Fredrik likte
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Forslag til utbygging av Torggata 9B i sentrum. Prosjektet er tegnet av Arcasa arkitekter og  Eldorado Eiendom er oppgitt som tiltakshaver. Det har nå blitt bestilt oppstartsmøte for prosjektet.

Saksmappen.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 8. februar 2019 21:52
Fredrik
(@fredrik)
Bruker Admin

Her er enda en ny illustrasjon av prosjektet som er utvikling i Christian Krohgs gate 2 på Grønland/Vaterland i Oslo sentrum. Christian Kroghs gate vil få svært høy tetthet om det blir godkjent. Som nevnt så liker jeg arkitekturen på bygget slik den fremstår nå, men jeg mener at det er synd om man gjør det til vane å rive fult brukbare, historiske bygninger slik som her. 

Komplett planforslag har nå blitt sendt inn.

SvarSitat
Topic starter Publisert : 9. februar 2019 17:11
Side 4 / 35